NIEUWS 2021


HELP ons HONDEN & KATTEN helpen

                                                                                       HIER WORDEN U DONATIE'S VOOR GEBRUIKT


20 November 2021

 

** VEILING VOOR CRINA **

 

Begin november was er een veiling en verkoop van artikelen die aan de stichting geschonken waren door vrienden van de stichting en adoptanten. 

De veiling was hartverwarmend succesvol en we hebben een bedrag van € 900,-  kunnen overmaken naar Crina!!!


De veiling is georganiseerd om Crina te helpen met de aankoop en opbouw van een nieuw asiel.

De Roemeense overheid heeft de huurovereenkomst voor haar huidige asiel beëindigd en wanneer zij niet voldoet aan de eisen van de gemeente in Deva, worden de  honden in beslag genomen en naar een public shelter (doding asiel) gebracht.
Wij weten inmiddels allemaal wel wat daar gebeurd met de honden en dit mag echt niet gebeuren. 

Omdat we al zolang samenwerken met Crina en we weten hoe goed zij voor haar dieren zorgt, konden we haar niet in de kou laten staan en gelukkig hebben we hulp gekregen van ontzettend veel mensen die artikelen gekocht hebben in de veiling of een donatie hebben gedaan. 

 

De artikelen die nog niet verkocht zijn, zullen aangeboden worden in een kerstverkoop en ook deze opbrengst gaat naar Crina! 

 

 

Het stuk land voor een nieuw asiel

Het stuk land wat Crina wilt kopen voor het nieuwe  asiel


4 Oktober 2021

 

** DIERENDAG voor STEVIE **

 

Helaas gisteren door stroring FB en INTERNET is de oproep voor STEVIE wellicht aan uw aandacht ontsnapt.

Daarom vandaag STEVIE, bovenaan onze pagina in de hoop dat voor hem een comfortabele winter kunnen gaan realiseren. Al zo vast hartelijk dank voor uw aandacht.

 

Wellicht herinnert u het verhaal van STEVIE. Voor hem is het vandaag geen dierendag.... Daarom juist vandaag vragen wij uw aandacht voor Stevie.

Voor STEVIE willen wij graag zijn oude dag binnen de opvang comfortabeler maken. Dit is wat STEVIE verdient na een naar en liefdeloos leven vervolgens als oud vuil afgedankt totdat hij uit het dodingsasiel is gered en nu verblijft in een prive asiel. Echter dit is geen thuis, daarom zeker nu de winter voor de deur staat willen wij voor STEVIE toch een fijn verblijf proberen te realiseren. Niet alleen beton en droge brokken.Doet u mee ? Juist vandaag voor deze ziel die zelf geen schuld heeft aan wat hem is overkomen.

 

NOTE: Rekening staat op naam teamlid en staat onder toezicht bestuur, zo willen wij de kosten van een dure zakelijke rekening vermijden.

 

Voor DIERENDAG , hoe fantastisch zou dit zijn, een fijn orthopedisch kussen, voor zijn oude lijfje en botjes met atrose.

Heerlijke vlees maaltijden, een fijne geur en smaak beleving voor een blinde oude hond met naar leven..

En een goed supplement voor zijn gewrichten, om soepeler te kunnen bewegen.Bezoek onze website en lees zijn verhaal onder menu "Special Care Honden"

 

STEVIE is van van deze honden.

Oud, blind, slecht behandeld door zijn vorige baasje.

Wij gunnen de oudjes die achterblijven nog een fijn leven en daarom juist vandaag deze DIERENDAG ACTIE

Wij houden u op de hoogte dmv een update wat er besteld kon worden nav uw hulp.

 

Diervriendelijke groetjes team Tessa, Thea en Ina

 


29 Juli 2021

*** EINDSTAND RESCUE ACTIE ****

Lieve mensen, Nicoleta en ons team zijn ontzettend dankbaar voor uw HULP voor de medische kosten voor deze 3 prachtige hondjes!
En wat doen zij het ondertussen goed

Trijntje haar oogjes zijn goed aan het herstellen, deze lieve pop heeft heel veel geluk!
Er zijn fantastische adoptanten voor haar gevonden, waar zij heerlijk verwend gaat worden. Trijntje dient nog wel beter te herstellen, maar zij is op de goede weg.

Sjors (het mannetje met vlekjes) en Benny, doen het beide geweldig

Zij worden dan ook met veel liefde verzorgd binnen een fantastisch gastgezin in Roemenië. Heel goed voer, voor checks naar de dierenarts, spelen in de tuin en heel veel liefde.
Kortom beide maken een goede start nadat zij als oud vuil en uitgedroogd onder de vlooien werden gevonden door Nicoletta.

Wij mochten van u voor deze 3 hondjes 448,50 aan donaties ontvangen!!!

Hiermee kan Nicoletta de factuur voor de extra medische kosten, grotendeels voldoen aan haar dierenarts. Ondertussen is dit bedrag door ons overgemaakt naar Nicoletta.

Een lieve donateur gunde deze schatjes zelfs een donatie via de bank van 125 Euro!!!
Wij willen u in het bijzonder en iedereen die heeft meegeholpen om Trijntje, Benny en Sjors te redden daarom ontzettend bedanken!!!

Binnenkort komen Benny en Sjors ter adoptie.
Indien u serieuze interesse heeft, kunt u via onze website, ons intake-formulier invullen.

Benny en Sjors, dienen nog wel een poosje te blijven bij het gastgezin.

Blijf ons volgen, wij houden u op de hoogte.
Lieve groeten van een dankbaar team

En ook namens kanjer Nicoletta, ontzettend bedankt!

 


23 juli 2021

 

Afgelopen week heeft NICOLETA, 3 lieverds gered van een vreselijke dood.

Onze stichting heeft hulp toegezegd, maar wij kunnen dit niet alleen.

Bekijk de filmpjes van omaatje Trijntje en de twee pupjes Bennie en Sjors

 

Oma Trijntje  https://www.youtube.com/watch?v=ELh1jwZRQDM

Pupjes Ben en Sjors https://www.youtube.com/watch?v=Fvc6Jyf6tA4

 

TRIJNTJE Trijntje zat in het gemeente asiel (dodingsasiel) waar dit lieve meisje het leven niet meer zag zitten...... Zij at niet meer en Nicoleta zag dat haar oogjes zwaar ontstoken zijn...Trijntje was volledig uitgeput....

Het gemeente asiel is een horror asiel, vele honden in 1 kennel, groot en klein door elkaar.Zij dienen te strijden voor dat enkele brokje....Een klein meisje zoals Trijntje kan hier niet tegenop en delft het onderspit.Medische zorg is er niet.... Immers de honden moeten toch dood uiteindelijk.....

 

Nicoleta besloot dit kleine meisje te redden.
Ondertussen is Trijntje op bezoek geweest bij de dierenarts en logeert bij een lieve opvang om aan te sterken.
Trijntje zal met regelmaat de dierenkliniek moeten bezoeken.

 

Op het moment dat Trijntje er aantoe is, gaan wij op zoek naar een heel lief baasje.Trijntje heeft het nog heel zwaar. Zij moet echt bijkomen van wat haar allemaal is overkomen. Haar foto;s plaatsen wij morgen op deze pagina.

 

BENNIE & SJORS Enkele dagen later, Nicoleta reed met haar scootmobiel naar huis, zag zij een stapel oude kleren met hierin 2 kleine pupjes, letterlijk snakkend naar water, achter gelaten om te sterven. Niet te bevatten.....

 

Nicoleta kon dit niet aanzien en nam beide kleintjes meer naar haar dierenarts.

Zij vroeg ons om hulp. Uiteraard kunnen wij geen NEEN zeggen.De pups kregen de naam BENNIE & SJORS

Beide kleintjes zaten onder de vlooien en zijn direct onder medische behandeling gezet bij de dierenarts. Zodra de kleintjes zijn aangesterkt, volledig gevaccineerd, komen zij ter bemiddeling, maar eerst dienen de kleintjes met regelmaat de dierenarts te bezoeken.(Zie de collage bij deze post.)

 

Deze medische zorg kost veel en extra geld.

 

 

WIE IS " Nicoleta Poganu "?

Nicoleta is een hele lieve vrouw met een hart van goud voor dieren in nood.Ondanks haar handicap en het zelf heel zwaar heeft probeert zij haar steentje bij te dragen tegen dietenleed.

Nicoleta is altijd opgewekt, samen met haar moeder heeft zij al menige honden en katten gered van een vreselijke dood. Daarbij doet ze ook veel voor een asiel waar wij als stichting ook dieren voor promoten.

 

Maandelijks doneren wij vanuit de stichting voor voer. Maar alle medische kosten kan Nicoleta en ook onze stichting niet dragen. Ook betaald zij zelf nog zoveel mogelijk uit haar kleine beurs zoals laatst een sterilisatie voor een hond.

Kort gelden heeft zij een scootmobiel gekregen van haar familie een bewoners uit haar buurt. Nicoleta had niet meer dan een oude rolstoel...... Hiermee redde zij voorheen vele dieren.

 

Zij was ontzettend verrast en had nooit durven dromen dat dit speciaal voor haar was gedaan. `

Ook anderen gunnen Nicoleta het beste en zien wat zij betekend voor de kansarme en voor dood achter gelaten dieren in haar omgeving.

Kortom Nicoleta is een vrouw met een hart van goud en daarom helpen wij haar met passie.

Maar hoe graag wij ook helpen, ook wij kunnen niet alles alleen en zijn afhankelijk van hulp.

 

STEUNT U OOK ONZE PRIVE RESCUER NICOLETA MET DE MEDISCHE ZORG VOOR  TRIJNTJE - BENNIE - SJORS

 

Nicoleta bezoekt een zeer goede dierenarts in haar stadje, daar hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan. Wij kunnen niet van haar verlangen om enkele reis 60 km af te leggen naar een andere, minder dure dierenarts immers.

Om deze extra medische zorg te kunnen dekken vragen wij DRINGEND uw HULP!

 

ALLE BEETJES HELPEN, Vele druppels maken het grote verschil.

 

Wij zijn een stichting die daadwerkelijk rescue wilt waarmaken en redden mbv Nicoleta of een ander contact honden en katten die een beter leven verdienen. Kortom Stichting Friends4straydogs doet meer dan bemiddeling van honden en katten.

Spreekt u onze stichting aan?

Dan nodigen wij u van harte uit ons te ondersteunen.

https://www.stichting-friends4straydogs.nl/donateurs-friends

Vanuit Nicoleta in Roemenië en team Stichting Friends4Straydogs bedanken wij u hartelijk voor uw HULP. Groot of klein alles is van harte welkom!

Nicoleta  - Thea - Ina - Tessa


7 juni 2021
Zonder uw hulp geen rescue!

 

Een dierenarts in Rotterdam heeft medicatie en andere (medische) hulpmiddelen gedoneerd welke bij een lieve adoptant in haar schuurtje werden ingezameld.

Dankzij deze fantastische hulp hebben wij dit kunnen verdelen en is het met de Happybus meegegaan naar Roemenië, voor het asieltje van Crina en Ringoland van Florin

 

Wij vinden dit echt een te gekke actie! Dit soort hulp is zo hard nodig!

 

Together we can do more!!

 

Team Stichting Friends4Straydogs


Mei 2021

KATTENHUISJES voor ASIEL

Een van onze contacten in Roemenië, Nicoleta, had een wens voor haar verjaardag.
Zij wilde graag aan het asiel waar zij vrijwilliger is een aantal kattenhuisjes cadeau geven.

 

Onze stichting heeft haar 1 kattenhuis geschonken om haar wens in vervulling te laten gaan.

Uiteindelijk heeft zij met hulp 3 kattenhuizen aan het asiel kunnen doneren, waar de katten heel blij mee zijn, want ze hebben daar niets.

 

Wings of Care Romania is een asiel in Resita waar Jaren lang wel dieren werden opgevangen, maar waar ze werden verwaarloosd. Nu is er een groep mensen die langzaam aan het asiel weer opbouwen en ervoor zorgen dat de dieren weer goede onderkomens hebben en dat ze verzorging krijgen.

Nicoleta is een van de vrijwilligers die zich inzet voor dit asiel.

 

Zonder uw donaties hadden wij dit niet kunnen doen en hier zijn we u allen heel dankbaar voor.

In het bijzonder de katten, want die genieten volop van de mooie huisjes!


Weet u nog? De rescue van een mama met 4 pups in april?


Hoe gaat het nu met deze kanjers? Kijk naar de foto’s en u weet genoeg!

De schitterende pups maken het prima!

Helemaal van een leiendakje is het niet gegaan. 2 pups zijn behoorlijk ziek geweest en hebben extra medische zorg nodig gehad. Zorg die wij hebben kunnen betalen dankzij uw donaties en de onvermoeibare inzet van rescuer Crina!

 Zij zijn er weer helemaal bovenop!!!

De pups zijn nu 3 maanden oud en klaar om een mooie toekomst tegemoed te gaan bij hun eigen familie! Wij gaan dan ook onze stinkende best doen om dit voor elkaar te krijgen.

Binnenkort zullen wij ze op onze website plaatsen. Ze mogen immers pas afreizen als ze 4 maanden oud zijn.

Heeft u een warme mand voor een van deze kanjers? Neem gerust contact met ons op via ons emailadres stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

Deze pups hebben in hun eigen land geen enkele kans op een gelukkig leven. Onze missie is om zoveel mogelijk dieren een eerlijke kans te bieden.

Zonder uw hulp is dit echt niet mogelijk! Wij zijn enorm dankbaar voor uw hulp!


April 2021

 

Dankzij de donaties via onze doneerwinkel en de vaste bijdrage van onze Vrienden van Friends,
hebben wij onderstaande producten gedoneerd aan Ringo Land Romania van Florin.:

Puppybrokken, voer voor kittens, puur vlees voor pups.

Namens Florin, zijn team en ons hartelijk bedankt voor uw gulle gift!! 

Zonder uw hulp is dit alles niet mogelijk! 

De andere helft van de donaties, voor Crina, zal 16 april bezorgd worden bij Crina! 


DONATIE VOOR EEN CHIP READER



Wanneer een hond op straat gered wordt, controleren de rescuers als eerste of deze hond een chip heeft. Ook in Roemenië gebeurt het wel eens dat er een hond wegloopt en dat deze erg gemist wordt door de baasjes. 


Om een bezoek aan een dierenarts te besparen is het daarom heel handig dat ze zelf een chip reader hebben. 

Ringo Land Romania had de wens om er zelf een te hebben en dat is nu gerealiseerd! Zij kunnen dus nu de vermiste dieren weer herenigen met de baasjes. 


GEDONEERD: €120,- aan Ringo Land Romania




8 Februari 2021

*** BREAKING NEWS ***


Maar liefst 6 lieve ongewenste "zielen" onder erbarmelijk omstandigheden, zijn vanochtend door ons contact Florin gered uit 1 van de ergste public shelters in Roemenië.....

De situatie aldaar is zeer schrijnend en verdrietig, uigemergelde honden, vieze kennels, nat en koud beton...

Wij waren als team, samen met Florin hier al 2 weken achter de schermen druk mee bezig. Een zware taak.... Maar deze lieverds zijn gered!

 

Zij gaan in opvang bij RINGOLAND, waar de honden liefdevol worden verzorgd en eerst kunnen aansterken. Als de dierenarts de honden heeft gecontroleerd, gezond zijn, komen zij ter bemiddeling en plaatsen wij deze knapperds hier en op onze website.

Blijf ons volgen, Stichting Friends4straydogs redt honden zelf en werkt alleen samen met betrouwbare contacten met hetzelfde doel als wij.

Alle honden die zijn gered verblijven eerst bij een goede opvang. Onze stichting bemiddeld geen honden direct vanuit zogenaamde dodingsasielen. Hierdoor is er meer over de honden bekend mbt karakter en energie niveau. En zo kunnen wij op deze manier een goede match proberen te vinden met bijpassende goede en serieuze kandidaten.Dit is het verschil hoe wij werken en hoe (de meeste) andere werken.

 

 

Eerdere hulp vanuit onze stichting kunt u zien op deze en deze pagina.

Help ons honden redden, wij kunnen dit niet alleen! 

Stichting friends4straydogs werkt volledig Non-profit, voldoet aan de gestelde eisten, kvk , ubn en vakbekwaamheid.

 

Heeft u een vraag? Neem dan met ons contact op .

Hartelijk dank voor uw aandacht en hartelijk dank voor uw HULP.

Met vriendelijke groeten,
Thea, Tessa en Ina



De opvangkosten betalen wij per maand. Deze kosten worden niet ingedekt door de onkostenbijdrage, een hond zou zo onbetaalbaar worden en dat willen wij niet. Wij geven juist alle honden een kans, ook oudere en volwassen honden, ipv alleen maar pups. Integendeel.

Juist voor de oudere honden is de bijdrage voor de onkosten bij adoptie aangepast in de hoop dat toekomstige baasjes nadenken en hierin een bewuste keuze maken.

Helpt u ook mee? Dit kan al vanaf 2 euro per maand. Als u een hond wilt sponsoren op afstand dan kan dit ook!

Hier leest u hoe: Wordt donateur, Wordt sponsor

De opvang-kosten, per maand zijn 35 euro per maand, per hond. Dit is voor voer, huur accommodatie (alle honden krijgen hier een eigen mand en schone dekentjes en goed voer), schoonmaak medewerkster en brandstof naar de dierenarts.

Ringoland is 1 van de beste fosters voor rescue-honden in Roemenie, daarom werken wij graag met deze Rescue-organisatie samen.Betrouwbaar en met een hart voor de dieren.

 

 


Waarom uw 2 euro donatie zo ontzettend belangrijk is!
Bedankt "Vrienden van Friends"!

24-01-2021


Het is op dit moment vanwege Covid vrijwel onmogelijk om in Roemenie  aan goede ontwormingskuren te komen. 
Vooral de jonge hondjes worden hiervan de dupe.....

Door de vaste 2 euro donaties van "Vrienden van Friends" hebben wij maar liefst 8 flesjes Drontal Pup kunnen bestellen en deze zijn nu onderweg naar rescuer Crina en naar Florin. Beide verzorgen vele jonge hondjes, gered uit de ps (= dodingsasiel) of achtergelaten, ongewenst in de koude en sneeuw.

DANK ZIJ U!!! 

8 x 50 ml Drontal pup a € 18,95 per 50 ml


Alle pups die worden gered  zitten vol met wormen en om deze pups een kans te geven is ontworming prioriteit nummer 1 !!! 
Doordat de moeders aan hun lot zijn overgelaten, zijn verwaarloosd door de baasjes, dragen wij de eitjes over aan de pups door het zogen....  

WIJ ZIJN ENORM DANKBAAR VOOR DE MENSEN DIE ONS TROUW STEUNEN,  IEDERE MAAND VOOR EEN KLEIN VAST BEDRAG! 

VELE HANDEN MAKEN STERK!! 

 

TEAM FRIENDS 4 STRAYDOGS


December 2020/ Januari 2021


Succesvolle WENS-KERSTBOOM ACTIE!!