GEADOPTEERDEn HONDEN & KATTEN   2024


GEADOPTEERD JULI 


Emma is een superlief aanhankelijk speels jong hondje.  Emma geniet van aandacht van mensen, maar speelt ook graag met de andere hondjes binnen het gastgezin. Emma word in huiselijke sfeer opgevoed, zij is een  gezellig en speelst gezinshondje. Emma is ook een slim hondje dus hersenwerk, denk- en zoekspelletjes zijn erg leuk voor haar of misschien wel  een leuke cursus speuren. 

Voor Emma zijn wij opzoek naar verantwoordelijke adoptanten, die begrijpen dat een jong hondje tijd en aandacht vraagt, maar ook vanuit de basis nog het nodige dient te leren. Lees daarom onze informatie op onze website vooraf door:  Begeleiding jonge hond  

 

Emma is nog niet bekend met lopen aan de lijn.
Dit dient door zijn nieuwe baasjes  begeleid en opgebouwd te worden. Binnen onze handleiding rescue-hond staat dit uitgelegd: Klik HierEmma is leergierig en een mensgericht hondje. 
Met een beetje geduld komt dit zeker goed.
 

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Cristina Lovita)

Lieve Emma was eerder door familie achtergelaten bij een goede vriend van ons contact Nicoleta (een van onze rescuers ) Maar deze vriend  heeft een lichamelijke beperking, afhankelijk van een rolstoel, waardoor hij niet voor kleine Emma kon zorgen.  Nicoleta heeft in overleg met ons team besloten om Emma te plaatsen bij een ander contact  van onze stichting.   Emma doet het daar heel erg goed en logeert met meerdere geredde hondjes  in huiselijk sfeer. 

 

THOR EN LUNA TWEE SIBERISCHE HUSKYS ONAFSCHEIDELIJK VAN ELKAAR.LEES HIERONDER HUN HARTVERSCHEURENDE VERHAAL!

 

Update 23 november, het gaat niet goed,,,,,

Thor en Luna lijden ontzettend,,,, als dit zo doorgaat sterven beide van verdriet.

 

Geen droge plek, geen ruimte, alleen maar modder en nattigheid. Slecht eten, vermoeidheid, heimwee, geen zicht op verbetering,,,,  Welke echte liefhebber staat op voor deze lieve honden. 

 

Het verhaal van Luna & Thor ( rescuer Nicoleta )

Ons contact werd gebeld voor hulp. Dit is het hartverscheurende verhaal van 2 ontzettende lieve honden die door het noodlot, wanhopig zijn.Thor klampte een man aan voor hulp, legde zijn poot op de arm van de man en hield dit vol totdat de man hem volgde Keer op keer keek hij achterom. Na een flinke wandeling kwamen ze bij Luna de andere husky die in een val zat en helemaal in paniek was.  Dankzij Thor is Luna gered. Politie werd verwittigd en men kon inderdaad een chip uitlezen.

De eerste eigenaar woonde in het buitenland en had de husky's in zorg gegeven aan zijn moeder. Maar moederlief had de husky's van de hand gedaan aan een willekeurig iemand. Daar zijn de twee ontsnapt. De honden moesten terug naar de tweede eigenaar en de politie verwittigde hem dat ze gecastreerd en gesteriliseerd diende te worden. Daar had deze meneer geen oren naar want hij wilde fokken met Thor en Luna. De eerste eigenaar, een echte hondenliefhebber, kwam terug vanuit het buitenland, om alsnog officieel afstand van beide  te doen. Dit was een hartverscheurend weerzien en tevens afscheid van baasje en honden. Nu verblijven de honden binnen een armzalig asiel waar zij dienen te verblijven in een kleine kennel. Huskies zijn geen honden voor een kleine kennel... Beide honden raken depressief, kunnen niet hun energie kwijt. Door de stress knaagt Thor aan zijn staart. De honden proberen te ontsnappen.. Wij zijn ontzettend bang beide honden een tragisch einde tegemoet gaan als zij geen passende opvang of adoptanten vinden.


Ondertussen zijn Thor en Luna gecastreerd en gesteriliseerd en klaar voor een nieuw leven.

 

Beide zijn vriendelijke en mensgerichte honden. Zij genieten van menselijk contact.
Thor en Luna hangen zeer aan elkaar en doen alles samen. Ze zijn vanaf pup al bij elkaar.


Thor is zeer aanhankelijk en Luna heeft even wat meer tijd nodig. Luna is wel een ontzettende lieverd. Deze honden zijn niet geschikt voor een blokje om. Wij zijn dan ook opzoek naar adoptanten met inzicht in dit ras.


Luna en Thor blijven bij het gastgezin wonen.


GEADOPTEERD JUNI

Bonnie is een schat van een hond, zij heeft een rustig en liefdevol karakter. Bonnie is snel tevreden en heeft geen hoge eisen.

Een wandeling op zijn tijd, haar bakje gevuld, een aai en knuffel maakt Bonnie erg gelukkig. Geluk wat zij nog niet heeft gevonden en haar tijd dringt,,,,,,

Haar gastgezin vertelt:

"Bonnie is een vriendelijke lieve hond die geniet van knuffels aaitjes en de aandacht van  ons. Bonnie is een allemansvriend, zij kan met iedereen hier goed overweg. Elke hond, kind, volwassene vind ze leuk en lief".

Het gast gezin noemt haar een lot uit de loterij.

Bonnie  is bekend met lopen aan de riem. 

 

Wij gunnen deze lieverd een fijn huiselijk leven, maar een tuin is voor Bonnie erg fijn om heerlijk in rond te snuffelen en te genieten van het zonnetje als zij hier behoefte aan heeft.

INFORMATIE BONNIE

Leeftijd: Geboren augustus 2020
vastgesteld door een dierenarts van ons contact. 

Formaat:  Kleine middelmaat  (40-45 cm)

Type:   Onbekende hele lieve kruising

Energie niveau: Gemiddeld/laag

Sociaal:  Ja, Bonnie dient wel te acclimatiseren. Bonnie is en zachtaardige mensgerichte hond.

Geschikt voor appartement: Voorkeur tuin

Kan met kinderen:  Ja ons beleid . 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers,  geen drukke situatie.

Kan met honden: Ja

Hondenmaatje nodig:  Net perse, maar  speelse gelijkwaardig hondenmaatje is altijd erg leuk.

Kan katten: Onbekend

Kan op appartement: Gelijkvloers met tuintje is mogelijk.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

Haar verhaal (contact/rescuer Issa Carmen)
Issa redde Bonnie 3 jaar gelden. Bonnie had pups gekregen en was als ongewenst op straat gegooid. Issa kon haar zelf niet opvangen en bracht haar naar een andere dame. Deze dame wilt niet langer meer deze lieve hond verzorgen en heeft besloten dat Bonnie weg moet, niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Dat betekend als er geen oplossing is voor dit lieve meisje dat zij op vreselijke wijze haar leven verliest in de public shelter.

 

Alice is een jong, vrolijk en gezellig hondje. Zij is  heel speels en sociaal naar mensen. Als zij Luiza, haar verzorgster, ziet wordt ze heel enthousiast. Een vrolijk blij ei,  die graag die knuffels en aaitjes komt halen.


Voor Alice zijn wij opzoek naar baasje(s) die begrijpen dat een jong hondje, binnen een particulier asieltje, vanuit de basis nog veel moet leren. Baasjes met voldoende tijd en inzicht voor de begeleiding van een jong hondje. 

 

INFORMATIE:

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geboren december 2023, bevestigd door de dierenarts.

Type:  Prachtige onbekende kruising, vermoedelijk yorkshire  terrier

Energy niveau:  Gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig:  Ja,  een lieve hondenvriendje is erg gezellig en is Alice gewend.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Neen,  tuin(tje) is vereist en is zij gewend .

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Nog niet, Alice wordt binnenkort gesteriliseerd.

Gezondheidsverklaring: Ja

Bijzonderheden: Vachtverzorging.

 

Haar verhaal (Contact/verzorgster Luiza)

logeerde eerder binnen het gemeente asiel.Luiza gaat wekelijks op bezoek  waar de honden worden verzorgd door een team van vrijwilligers. De meeste honden vinden nooit een baasje....

Luiza kijkt dan welke honden sociaal zijn, en reserveert deze voor haar particulier asiel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven.

 

2 lieve kleine rustige hondjes, al heel hun leven samen en vriendjes voor het leven. Beide hummels logeren binnen het hondenhotel dat binnenkort zijn deuren moet sluiten...


Bonita & Bebe zijn rustig van aard, broer en zus, kunnen goed opschieten met de andere hondjes binnen het hondenhotel.

 Uiteraard zou het fantastisch zijn als beide samen kunnen blijven.
Wij halen deze kleintjes niet uit elkaar.

 

Heeft u interesse in deze 2 kleine schatjes? Neem dan contact met ons op.

INFORMATIE BONITA & BEBE

Bonita is het hondje met veel wit

Bebe is het hondje met bruine gestroomde vacht.
INFORMATIE:

Geslacht: teefje en reutje

Leeftijd: Geboren 2022 ( 2 jaar), bevestigd door de dierenarts

.Formaat: Klein (30 cm)

Type: Grappige kleine hondjes.

Energie niveau: Gemiddeld/laag

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Neen, hondenmaatje of samen.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Tuin heef de voorkeur dat zijn deze hondjes gewend.

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja


Ondertussen beheersen Bebe en Bonita de basis lopen aan de lijn. Dit wordt binnen het gastgezin geoefend. Dit dient verder opgebouwd te worden door de nieuwe familie binnen het proces van acclimatiseren.

 

ACHTERGROND VERHAAL
(Contact/Verzorgster Luiza)

Beide hondjes zijn  door zijn vorige familie afgestaan aan het gemeente asiel,  zoals veel honden overkomt in Roemenië. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en  kijkt  welke honden geschikt zijn voor adoptie.  Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel/prive asiel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven. 


GEADOPTEERD MEI 

IK BEN VANDAAG ZO VROLIJK, ZO VROLIJK ZO VROLIJK, WIE KENT DIT LIEDJE NIET. CINDY IS NET ZO ELKE DAG VROLIJK, ELKE DAG PLEZIER, ELKE DAG ZWAAIEN MET HAAR STAARTJE VAN PLEZIER.


WIE HEEFT ER VOOR DIT VROLIJKE MEISJE EEN  MANDJE ? CINDY LOGEERT IN DE REGIO AMSTERDAM

 

Cindy logeert bij een gastoudergezin in de regio Amsterdam.
Samen met de andere hondjes van de familie maakt zij veel plezier. Het is een gezellige boel, maar Cindy springt er toch echt uit met haar vrolijke karaktertje. Elke dag gaat haar staartje als een propellertje rond. Zij begroet iedereen die zij maar tegen komt. Cindy is echt een vrolijk meisje zo vrolijk dat haar gastouder zingt: " Ik ben vandaag zo vrolijk" het liedje van  Alfred Jodocus kwak.

 

INFORMATIE:

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geboren 08-03- 2023, bevestigd door de dierenarts

Type:  Lieve vrolijke kruising maltezer/bichon. 

Energy niveau:  Gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig:  Ja, 

Kan met katten: Ja, wel begeleiden binnen nieuwe situatie.

Geschikt voor appartement:  Voorkeur tuin of ruim dakterras, Cindy is een tuintje gewend bij haar gastgezin.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Bijzonderheden: Vachtverzorging.

 

Haar verhaal (Verzorgster/contact Luiza )

Luiza bezoekt wekelijks het gemeenteasiel waar de honden door inzet van vrijwilligers goed worden verzorgd. De meeste honden vinden nooit meer een thuis.... Luiza kijkt  welke honden sociaal zijn, en reserveert deze voor haar opvang, zodat deze honden kans maken voor adoptie. Luiza oefent ze met wandelen, de honden komen in contact met andere mensen en ook het zoontje van Luiza speelt met de honden binnen de opvang. Omdat het pensiongedeelte moet sluiten, is door onze stichting Cindy naar Nederland gekomen, in haar geboorteland Roemenië, liep zij groot gevaar. Nu logeert Cindy binnen een gastgezin in de provincie Noord-Holland.  Zodra de kandidaat zich meldt, volgt er een kennismaking met Cindy bij haar gastgezin.

GEADOPTEERD JUNI

MATILDA  VROLIJK, JONGE VRIENDELIJK HONDJE. MATHILDA  GENIET VAN AANDACHT EN IS MENSGERICHT. OOK ANDERE HONDJES VINDT ZIJ HEEL LEUK. SPELEN EN RENNEN MET HAAR HONDENVRIENDJES EN OM DAARNA TE LUIEREN. 

 

WAAR STAAT HAAR WARME MAND? WIE HAALT HAAR WEG UIT HET KILLE ASIELTJE? 

 

Matilda is een speels lief klein hondje. Zij vind het eerlijk om te ravotten en ze geniet van de aaitjes van haar verzorgster. Matilda is heel sociaal en heel erg lief. Voor haar zou het fijn zijn als er een ander hondje bij haar nieuwe baasjes aanwezig zou zijn. Mathilde kan ook als enige hond worden geplaatst, mits er voldoende tijd en aandacht voor haar is.

 INFORMATIE:

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geboren in 2021 zij is 2,5 jaar, bevestigd door de dierenarts.

Type:  Onbekende kruising, vermoedelijk met jack russel.

Energy niveau:  gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig:  Niet perse,  maar een lieve hondenvriendje is erg gezellig en heeft onze voorkeur.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement:  Tuin(tje) heeft de voorkeur.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Nog niet, Alice wordt binnenkort gesteriliseerd.

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Haar verhaal (Contact/verzorgster Luiza)

Matilda is door haar eerdere familie als ongwenst, achtergelaten in het bos. Gelukkig werd zij, door een goede vriendin van ons contact gevonden. Zij kwam letterlijk aangelopen uit het bos, opzoek naar hulp. Luiza bood hulp aan en nu logeert dit lieve meisje noodgedwongen in haar asieltje.

Luiza heeft ons om hulp gevraagd. Zodra haar match is gevonden reist Matilda met ons officiele trace dierenvervoer, naar Nederland toe. In haar geboorteland Roemenië, heeft dit lieve meisje geen schijn van kans op een veilig en liefdevol leven. 

 

GEADOPTEERD JUNI

Ella is een prachtig jong teefje, met prachtige blonde golvende vacht. Zij is vriendelijk naar de bezoekers en verzorgers binnen de opvang waar zij noodgedwongen logeert. Ook speelt Ella graag met de andere honden binnen de opvang.

 

Dit mooie hondje verdient meer dan een leven in een kennel en op het beton, een hok moeten delen, in de koude (winter) en in de hitte (zomer). 

 

Voor Ella zijn wij opzoek naar een fijne familie die haar de mooie kant van het hond zijn leren kennen. Baasjes met voldoende tijd voor de begeleiding van een jonge hond. Een volwassen hondenmaatje zou heel erg leuk zijn om samen mee te spelen, maar is niet perse nodig . 

INFORMATIE ELLA:

Leeftijd: Geboren 13 juni 2023,  vastgesteld door een dierenarts

Formaat: Kleine middelmaat  (40-45 cm)

Type: Prachtige onbekende kruising, 

Energie niveau: Gemiddeld

Gemiddeld Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren binnen nieuwe situatie.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar,  o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met honden: Ja

Hondenmaatje nodig: Niet perse, wel erg leuk een  volwassen en  speels hondenvriendje.

Kan katten: Onbekend.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

Haar verhaal:  (Verzorgster/contact Luiza )

Luiza gaat wekelijks op bezoek in het gemeente asiel waar de honden goed worden verzorgd door een door een team lieve en betrokken vrijwilligers, die zich het lot van de honden aantrekken. De meeste honden die binnen dit asiel verblijven, vinden geen thuis en sterven in een armzalige kennel, zonder eigen mand.

In dit asiel was Ella en haar zusjes als ongewenst achtergelaten...
Luiza kijkt dan welke honden vriendelijk zijn en geschikt voor adoptie. Vervolgens komen de  hondjes, in haar opvang zodat zij kans maken op een beter en gelukkig leven.

 


GEADOPTEERD MEI

Coco is een vrolijk lief klein meisje, maar zij geniet ook van  haar kussen in de opvang, om zo op een afstandje te bekijken wat de andere hondjes aan het uitspoken zijn. Samen met haar hondenvriendinnetje doet zij graag een dutje in de roze mand, maar zodra Luiza de hondjes komt verzorgen is het feest en komt Coco graag aaitjes halen bij haar verzorgster. Zij wiebelt dan met haar billen en staartje vrolijk heen en weer van blijdschap.

 

Kortom Coco is een heel leuk hondje die heel graag reist naar haar nieuwe familie waar meer aandacht is dan in het hondenhotel.INFORMATIE

Geslacht: teefje

Leeftijd: Geboren juni 2021  ( 2,5 jaar), bevestigd door de dierenarts.

Formaat: Klein tot kleine middelmaat 

Type:  Vrolijke mensgerichte onbekende kruising

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Ja maar een honden-speelmaatje is altijd gezellig en leuk.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza)

Coco is door haar vorige familie afgestaan aan het gemeente asiel,  zoals veel honden overkomt in Roemenië. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en  kijkt  welke honden geschikt zijn voor adoptie.  Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel/prive asiel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven. 

 

.

 

Wij verwachten dat Corgi binnen een nieuw thuis, eerst verlegen reageert en in eerste instantie de kat uit de boom kijkt

 

Corgi is bekend met lopen aan de lijn. Wij geven u het advies , i.v.m. acclimatiseren, binnen een nieuwe situatie, rustig op te bouwen.

 

Video: Corgi in het armzalige asiel waar hij niet kan aarden...

 

Gorgi  had eerder een liefdevol thuis, maar doordat zijn baasje is overleden en niemand hem wilde zit hij nu in een kooi.
Gorgi is een lief kereltje maar oh zo ongelukkig in het grote asiel grote honden waarmee hij een hok, voer en water moet delen.
De reuring in het asiel, het geblaf van de andere honden valt hem heel zwaar. 
Gorgi cijfert zich dan ook weg om maar niets mee te hoeven maken.

 

INFORMATIE:

Geslacht: Reutje

Leeftijd: Geboren in 2022, bevestigd door de dierenarts

Type:  Lieve vrolijke kruising Welsh Corgi, vandaar ook zijn naam. uiteraard mag zijn nieuwe familie zelf een mooie naam kiezen.

Energy niveau:  Gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja, gelijkwaardig

Hondenmaatje nodig:  Niet perse, een lief gelijkwaardig rustig hondenvriendje is altijd gezellig.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement:  Voorkeur tuin(tje)

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Zijn verhaal 
Gorgi had eerder een baasje en een was heel gelukkig. Helaas sloeg het noodlot toe en overleed het baasje. Niemand wilde Corgi een thuis geven waardoor Corgi als ongewenst belande in het kille gemeenteasiel. Hier heeft Corgi het ontzettend zwaar.

Casper is een vriendelijk  blij ei.
Casper is mensgericht, vrolijk lief ventje en vindt alles prima. Casper geniet ontzettend van ieder momentje van aandacht
.


Binnen het hondenhotel waar hij logeert, komt ook met regelmaat het zoontje van ons contact Luiza en ook andere kinderen, dit vindt Casper heel gezellig.
Casper speelt graag in de tuin van het hondenhotel, samen met het zoontje van zijn opvang. 
Een fijne tuin is daarom een vereiste voor Casper.

 

Bekijk hieronder de video van Casper: 

Casper oefent met lopen aan de riem en kan dit al heel goed
Uitlaatrondje, samen met zijn gastouder.


Casper is graag enige hond in huis. 

Buiten speelt Casper graag met andere hondjes, in huis heeft hij liever geen andere honden in zijn nabijheid.

Kortom Casper is een heel lief en blij hondje die hierdoor past binnen veel situaties.  Mits men natuurlijk hem wel gezelligheid en aandacht geeft. 

INFORMATIE

Geslacht: Reutje

Leeftijd: Geboren  in 2020, vastgesteld door dierenarts

Formaat: Klein/kleine middelmaatje
type: Lieve kruising, (vermoedelijk pincher)

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient wel te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja 

Kan als enige hond worden geplaatst: Ja, Casper is liever enige hond in huis.

Kan met katten: Ja, wel begeleiden binnen nieuwe situatie

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoortje: Ja
Chip registratie: Ja

Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja

 


Casper zijn verhaal (verzorgster/contact Luiza) 

Luiza bezoekt wekelijks het gemeente asiel waar de honden gelukkig goed worden verzorgd door een team vrijwilligers, die zich het lot van de honden aantrekken. De meeste honden die binnen dit asiel verblijven, vinden geen thuis....

 


GEADOPTEERD MEI

Prachtige Inge is een lief en rustig meisje. 
Inge kan goed opschieten met de andere honden binnen de opvang.
Wanneer Luiza haar verzorgster Inge roept, waggelt zij blij met haar staartje en komt blij naar haar toe, om aaitjes in ontvangst te nemen.

 

Inge is een hondje waarvoor wij opzoek zij naar een rustig huishouden, zonder veel reuring en geen zoete inval..

Inge is een lief gezelschapshondje, ook geschikt voor een oudere adoptant, mits goed ter been.  Inge kan als enige hond worden geplaatst, maar een lief gelijkwaardig hondenvriendje is natuurlijk erg gezellig.

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza )

Inge ( naam in paspoortje Linda) is door zijn vorige familie afgestaan aan het gemeente asiel,  zoals veel honden overkomt in Roemenië. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en  kijkt  welke honden geschikt zijn voor adoptie.  

Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel/prive asiel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven. Luiza had al een tijd een oogje in dit  zachtaardige hondje, maar nog geen plaatje vrij binnen haar opvang. Nu er andere honden zijn geadopteerd kon zij haar wel meenemen uit dit asiel naar haar kleinschalige opvang, 

Nu moet het hondenhotel sluiten, doordat ondanks de vergunningen die Luiza heeft, de rechter heeft besloten dat haar opvang weg moet.

 

Lieve Suza houdt van wandelen en is een slimme dame Haar toekomstige baasjes, maken haar heel blij met een spelletje en hersenwerk ( snuffelkleed, kong) Suze heeft een rustig karakter.

Suza is gek op haar verzorgers en geniet van de spaarzame aandacht die er is.

 

Ze kan goed opschieten met andere honden mits ze niet  druk zijn. Kortom Suze is een fijne hond, die graag wilt gaan genieten van de mooie dingen in een hondenleven. 

 

Suza loopt aan de riem maar  dit dient  bij haar nieuwe familie, binnen het acclimatiseringsproces, verder voor haar rustig opgebouwd te worden

 

video's van Suza:

Lieve schat van een meisje Suza geniet van haar maaltijd

SUZA vraagt op haar manier aandacht in het drukke asiel

SUZA wilt ook zo graag een baasje en kan haar draai niet vinden

 

INFORMATIE

Leeftijd:  Beoordeeld door dierenarts geboren 2014/2015 

Formaat: Middelmaat

Energie: gemiddeld

Type: Prachtige onbekende kruising

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren

Kan met kinderen: > 12  jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst: Ja

Kan met katten: Nee

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

Haar verhaal: (verzorgster Luiza)

Suza heeft eerder een baasje gehad maar is in het gemeente asiel  in Roemenië terecht gekomen.
Helaas is in dit asiel de toekomst niet rooskleurig voor honden....  Suza kan niet wennen aan de drukte binnen dit grote akelige asiel

Mupke is een vriendelijk meisje die gek is op mens en dier. Ook een spelletje met de andere honden gaat zij niet uit de weg in het asiel.

 

Mupke zit met meerdere honden waar zij goed mee overweg kan. Mupke  geniet ontzettend van de momentjes van aandacht op  het moment dat de verzorgers de tijd  vrijmaken  voor knuffel en spelmomentjes. Maar wij gunnen Mupke meer, niet een kil kenneltje op beton, waar zij 1 hok moet delen met andere honden... 

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geschat door dierenarts ongeveer 7 a 8 geboren medio  2015/2016

Formaat:  Kleine middelmaat 

Type: Prachtige onbekende kruising

Energie nieveau: Gemiddeld

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke (gezin-)situatie

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst: Nee bij voorkeur een reu als maatje

Kan met katten: Ja, wel in nieuwe situatie begeleiden.

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza )

Luiza gaat wekelijks op bezoek in een asiel waar de honden worden verzorgd door een team van vrijwilligers. De meeste honden die hier verblijven vinden nooit meer een baasje.
Luiza kijkt  welke honden sociaal zijn en reserveert deze voor haar hondenhotel.
Zo maken zij dan een kans op adoptie.

Zo ook dit meisje, ze was niet weg te slaan bij Luiza.  Daarom heeft Luiza besloten haar snel op te gaan halen zodat ze in het hondenhotel bij Luiza kan bijkomen, van de drukte van het asiel

 

 


GEADOPTEERD APRIL

Angel is een lief katten-dametje, zij vindt alles erg leuk. Van snorren op de vensterbank, knuffelen met haar verzorgsters, kopjes geven en spelen met de andere katjes.

 

Door haar aftekening lijkt het of zij een beetje zielig kijkt, maar dat is niet zo.

Angel logeert binnen een gastgezin, waar zij het leven binnen een veilige omgeving heeft omarmt en geen behoefte heeft nog naar buiten te willen gaan, waar eerder het gevaar loerde

 

Angel is een hele lieve en aanhankelijke poes, zij heeft geen probleem met honden, uiteraard dit wel in het begin binnen een nieuwe situatie begeleiden.

 

Leeftijd: Geboren 15 maart 2023

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers

Kan met honden: Ja wel begeleiden in het begin

Kan met katten: Ja

Katten maatje nodig: Ja

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Alle katten worden gesteriliseerd/gecastreerd met zes maanden. 


Haar verhaal (contact/verzorgster Nicoleta)

Angel is afkomstig vanuit een ongewenst nestje en zo eerder aan haar lot overgelaten in de tuin van het appartement waar Nicoleta en haar moeder wonen. Zij voert en verzorgd de ongewenste katjes, maar de koude winter, overleeft geen kat in Roemenie. In overleg met Nicoleta is Angel gered en zij logeert nu binnen een liefdevol gastgezin totdat haar match is gevonden en Angel met ons officiele dierenvervoer naar haar nieuwe familie in Nederland, kan reizen.

 

 

GEADOPTEERD MEI

Boy is een vriendelijk en zachtaardige kereltje.
Boy is een mensgericht jong hondje die past binnen veel situaties. Mits natuurlijk zijn toekomstige baasje(s) tijd investeert in Boy en samen met hem leuke activiteiten onderneemt.
Dit geldt natuurlijk voor iedere hond.


Boy  is een rustig van aard,  vindt alles goed.
Hij houd van spelen met de andere honden.
Zodra  Luiza bij hem is, is Boy een lief blij ei. 
Boy geniet van alles aandacht.

 

Bekijk hieronder de video met Boy :

Boy en zijn vriendjes.

 

INFORMATIE:

Leeftijd: Geboren juli 2022. bevestigd door dierenarts

Type: Prachtige vriendelijke kruising

Formaat:  Klein / kleine middelmaat ( 8 kg )

Energieniveau: Gemiddeld

Kan met kinderen:  Ons beleid > 12 jaar echter, plaatsen wij Boy niet  binnen een drukke (gezin-)situatie

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren vanuit het asiel

Kan met andere honden: Ja

Gelijkwaardig hondenmaatje nodig: Een lief hondenvriendje heeft de voorkeur

Kan met katten: Onbekend

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gecastreerd: Ja

 

 

Zijn verhaal:  (Verzorgster/contact Luiza )

Luiza gaat wekelijks op bezoek in het gemeente asiel waar de honden gelukkig goed worden verzorgd door een door een team lieve en betrokken vrijwilligers, die zich het lot van de honden aantrekken. De meeste honden die binnen dit asiel verblijven, vinden geen thuis....


Luiza kijkt dan welke honden vriendelijk zijn en geschikt voor adoptie. Vervolgens komen de  hondjes, in haar opvang zodat zij kans maken op een beter en gelukkig leven. Zo ook Boy.

In zijn geboorteland heeft Boy geen kans op een veilig en gelukkig leven, daarom is onze stichting gevraagd om voor Boy opzoek te gaan naar fijne baasjes. Zodra zijn match is gevonden, reist Boy z.s.m. met ons officiele en erkende dierenvervoer.

GEADOPTEERD MEI


GEADOPTEERD APRIL

Clarissa is een heel leuk speels hondje.
Binnen de opvang staat zij vooraan voor aandacht te vragen aan haar verzorgers en een knuffel in ontvangst te mogen nemen.

 

Samen met de andere hondjes binnen de opvang kan zij goed opschieten en geniet van spelen.

Clarissa is een ontzettende leuke hond. 
Speels, mensgericht, aanhankelijk,  maar ook een slim meisje. Kortom Clarissa is een fijne gezinshond. 

 

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geboren in 2020  ( 3 jaar jong), bevestigd door de dierenarts

Formaat:  Middelmaat 

Type: Lieve ruwharige onbekende kruising

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja,  binnen nieuwe situatie dient zij te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Hondenmaatje nodig:  Niet perse, een leuk gelijkwaardig hondenmaatje is altijd gezellig.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Neen,  tuin is voorwaarden

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd; Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza)

Luiza bezoekt wekelijks het plaatselijke asiel.
Binnen dit grote asiel, zoekt zij vriendelijke honden die een beter leven verdienen en anders geen kans maken op een normaal leven. Clarissa logeerde al langere tijd binnen dit asiel.
De meeste honden komen niet meer uit dit asiel.....
In deze public shelter worden de honden goed verzorgd dankzij een team van vrijwilligers.

De honden verblijven met elkaar in kleinere kennels en dienen met meerdere honden 1 hok te delen. 
Clarissa  heeft  het hart gestolen van Luiza en logeert nu binnen de opvang van Luiza.  Luiza heeft ons gevraagd om voor Clarissa opzoek te gaan naar haar nieuwe familie.

Tooske. Dit lieve teefje is mensgericht en geniet ontzettend van aandacht. Uiteraard zijn aaitjes en knuffels ontzettend fijn en maakt Tooske erg gelukkig.  Maar helaas in de opvang is hier niet veel tijd voor. 

Tooske is prima met andere honden, mits deze niet te druk zijn. Wij verwachten dat Tooske in het begin even de kat uit de boom kijkt, maar zodra het ijs is gebroken is zij een heel lief vriendinnetje voor het leven.

 

 

Geslacht: Teefje.

Leeftijd: Geboren  oktober 2023  bevestigd door de dierenarts 

Formaat:  Klein/ kleine middelmaat, op volwassen leeftijd

Type: Ontzettende lieve onbekende kruising 

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja,  binnen nieuwe situatie dient zij te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Hondenmaatje nodig:  Niet perse, maar wel erg gezellig.

Kan met katten: Ja

Kan op appartement: Tuin heeft de voorkeur

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd;  Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Issa Carmen)

Tooske is eerder als ongewenste pup in het buitengebied uit de auto gezet. Daar werd zij gevonden door Issa..... Haar zusje heeft dit avontuur niet overleefd. Gelukkig herstelde Tooske wel en is zij een gezond prachtig jong meisje die nu verlangt naar haar eigen familie en zacht mandje.

Immers tuin en schuur is geen thuis voor dit hele lieve hondje, zij verdient een beter leven. Daarom is aan onze stichting gevraagd om voor Tooske opzoek te gaan naar haar thuis. Eind maart is Tooske volledig gevaccineerd en mag zij haar koffertje inpakken.

Zodra de match voor Tooske is gevonden reist zij z.s.m. naar haar nieuwe familie toe in Nederland, In Roemenie heeft dit kleine lieve meisje geen schijn van kans op een veilig en liefdevol leven.

Door nare omstandigheden mag het hondenhotel waar Rufus nu logeert niet blijven bestaan door de plaatselijke overheid....

Als Rufus geen mand vindt moet hij terug naar de grote public shelter waar hij geen kans meer maakt...


RUFUS IS EEN SCHATJE, MENSGERICHT.

WIJ WILLEN HEM DIT NIET AANDOEN EN DAAROM BRENGEN WIJ HEM ONDER JULLIE AANDACHT IN DE HOOP DAT RUFUS TOCH EEN LIEFDEVOL THUIS VINDT.

 

Geslacht: Reutje

Leeftijd: Geboren 2020 vastgesteld door een dierenarts

Formaat: Kleine middelmaat ( 15 kg )

Type: Lieve kruising

Energie niveau: Gemiddeld

Gemiddeld Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren binnen nieuwe situatie.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar, geen drukke situatie met veel aanloop. 

Kan met honden: Ja

Hondenmaatje nodig: Niet perse

Kan katten: Onbekend

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

 

verhaal (contact/verzorgster Luiza )

Rugus  logeert binnen het gemeente asiel waar de honden worden verzorgd door een team van vrijwilligers. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en kijkt  kijkt dan welke honden geschikt zijn voor adoptie. Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven. Rufus logeert nu binnen het asieltje van Luiza, maar het kille beton buiten, valt Rufus erg zwaar.

 

 

Pluto is een ontzettend lief klein senior reutje. Hij houdt  knuffelen, en een heerlijk zacht, warm mandje (orthopedisch) om een dutje in te doen.

Voor dit lieve hondje zijn wij opzoek naar een rustige situatie, geen druk gezin of zoete inval.
Pluto houdt niet van een druk gezin met kinderen.

Een gelijkwaardig klein hondenvriendje is voor hem prima. Harde onverwachte geluiden, (harde muziek, gillende kinderen, ) vindt Pluto niet zo fijn en zoekt dan zijn veilige plekje op in de bench.
Kortom dit lieve kereltje heeft een fijn rustig huishouden nodig met weinig  aanloop en visite. Hoe rustiger hoe gelukkiger Pluto is.

 

Bekijk de video's met Pluto:

Kleine Pluto zoekt contact met Sara

Pluto komt knuffelen met zijn verzorgster Sara.

Pluto geniet van kleine geluksmomentjes van aandacht

Wie geeft dit lieve reutje een gelukkig huiselijk leven?

 

 

INFORMATIE

Geslacht: Reutje

Leeftijd: Geboren 2010, bevestigd door de dierenarts

Type: Lieve onbekende kruising

Energy niveau:  Laag

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Neen, dit is te druk voor kleine Pluto.

Kan met andere honden: Ja, gelijkwaardige grote

Hondenmaatje nodig: Neen, maar een lief gelijkwaardig rustig hondje, is natuurlijk prima.

Kan met katten: Ja, 

Geschikt voor appartement:  Voorkeur, tuin(tje), patio of ruim terras. Geen trappen lopen. 

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Zijn verhaal (contact/verzorgster Sara Maki)

Pluto is een klein reutje van 14 jaar. Pluto heeft een zware tijd achter de rug . Sara vond hem in een zeer slechte staat. Zijn pootje was op een vreselijke manier express gebroken,  zwaar vermagerd...... Pluto moest eerst aansterken om een zware operatie aan zijn pootje te doorstaan. Vorig jaar December is hij geopereerd en heeft er een kortere poot aan overgehouden, maar pijn heeft hij gelukkig niet meer en kan in ieder geval weer lopen. Pluto wil graag met regelmaat een plasje doen in de tuin, hij word ook een dagje ouder. Pluto zou zeer geschikt zijn voor oudere mensen die hun tijd en liefde nog aan hem kunnen geven voor het laatste jaar of jaren die hij nog heeft. Pluto heeft geen medicijn gebruik en is verder prima in orde.

Door de operatie is zijn rechter voorpootje 3 cm korter. Hiermee kan Pluto kleine stukjes lopen.

 

Kira is een lief en snel tevreden meisje. Zij geniet van aandacht en gezelligheid. Kira is niet veeleisend.

 

Kortom Kira is een ontzettend leuk hondje.

Kira logeert binnen het hondenhotel dat door nare omstandigheden op 1 mei dient te sluiten (lees haar verhaal). 

 

Geslacht: teefje

Leeftijd: Geboren in 2021  ( 3 jaar), bevestigd door de dierenarts.

Formaat: Klein (5 kg)

Type:  Zachtaardige onbekende kruising, wellicht met corgi.

Energie niveau: Gemiddeld/laag

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Ja maar een gelijkwaardig hondenmaatje is altijd gezellig en leuk.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Binnen de opvang, een particulier asieltje, wordt geoefend met leren lopen aan de lijn. Dit dient door haar nieuwe baasjes verder begeleid en opgebouwd te worden. Binnen onze handleiding rescue-hond staat dit uitgelegd: Klik Hier

 

HAAR VERHAAL (Contact/verzorgster Luiza)

Kleine Kira had eerder een familie, maar men wilde niet langer meer voor haar zorgen. Vrienden van Luiza zagen dat Kira uit de auto werd gezet en redde haar direct . Zij brachten kleine Kira naar Luiza, gelukkig is Kira opgeknapt van dit akelige avontuur en heeft zij haar vertrouwen in mensen behouden. Zij is een lief mensgericht hondje. Kira logeert in het hondenhotel van Luiza.

Nu moet het hondenhotel sluiten, doordat ondanks de vergunningen die Luiza heeft, de rechter heeft besloten dat haar opvang weg moet.

Wij hebben tot 1 mei de tijd om voor kleine Kira en haar vriendjes een thuis te vinden, zo niet dan moeten hij  naar het gemeenteasiel = dodingsasiel...

Cleo is een hele lieve aanhankelijke hond.
Binnen het asieltje, smeekt zij om aandacht van mensen. Maar met zoveel honden binnen de opvang zijn de momentjes van aandacht er bijna niet... 

 

Cleo kan met alle honden goed overweg, maar zij mist menselijk contact.

Wie geeft deze deze lieverd  in de bloei van haar leven, een kans op een gelukkig leven, een eigen mand, aandacht en genegenheid?  .

 

Cleo heeft eerder een eigen familie gehad  en kent de basis van lopen aan de riem.
Wij geven wel het advies bij adoptie dit rustig op te bouwen binnen haar nieuwe woonomgeving,

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd:  Geboren in 2017,  bevestigd door de dierenarts.

Formaat:  Middelmaat 

Type: Ontzettende lieve en vrolijke kruising Golden Retriever.

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja,  binnen nieuwe situatie dient zij te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Hondenmaatje nodig:  Neen, maar wel erg gezellig.

Kan met katten: Onbekend

Kan op appartement:  Neen, 

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gezondheidsverklaring dierenarts:  Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd;  Ja

 

 

Haar verhaal (Verzorgster en contact Luiza) 

Cleo is achtergelaten door haar vorige baasjes in het gemeente asiel. Luiza bezoekt wekelijks het dit asiel.
Binnen dit grote asiel, zoekt zij vriendelijke honden die een beter leven verdienen en anders geen kans maken op een normaal leven. 
De meeste honden komen niet meer uit dit asiel.....
In deze public shelter worden de honden goed verzorgd dankzij een team van vrijwilligers.

De honden verblijven met elkaar in kleinere kennels en dienen met meerdere honden 1 hok te delen. Cleo is door Luiza uit dit asiel gehaald en logeert nu tijdelijk in haar opvang/hondenhotel. Maar dit is niet een thuis.


GEADOPTEERD MAART  2024

Tuffi  is een  vriendelijk kereltje, hij logeert binnen een gastgezin waar hij geniet van gezelligheid. Tuffi  loopt graag mee voor een wandelingetje is netje zindelijk en gewend om in huis te leven.
Tuffi is een lief en rustig hondje. Tuffi is ook geschikt voor vitale ouderen of toekomstige baasjes die niet een actieve hond zoeken.
Tuffi is ook geschikt voor op een appartement. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat er voldoende ruimte en groen in de nabijheid is.

Kortom Tuffi is een ontzettend leuk en aanhankelijk hondje, in de bloei van zijn leven.

 

Geslacht: reutje

Leeftijd: Geboren eind 2019, begin 2020, bevestigd door de dierenarts.

Formaat: Kleine middelmaat 

Type:  Lieve rustige onbekende kruising, vermoedelijk poedel.

Energie niveau:  Laag/emiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers.

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Ja maar een honden-speelmaatje is altijd gezellig en leuk.

Kan met katten: Onbekend

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja


Zijn verhaal (contact/verzorgster Luiza)
Tuffi is eerder als ongewenst op straat achtergelaten door zijn eerdere baasje. Gelukkig werd Tuffi  gevonden door een goede vriendin van Luiza.  Tuffi logeert bij deze lieve dame , maar doordat zij veel werkt is Tuffi lange dagen alleen. Het is een een lief hondje die meer aandacht  verdient.  Wie geeft dit lieve ventje een fijn thuis? In zijn geboorteland Roemenië heeft Tuffi geen schijn van kans op een veilig en beter leven. Zodra zijn match is gevonden reist Tuffi z.s.m. naar zijn nieuwe familie toe in Nederland.

PRACHTIG JONG 3-COLOUR BEAGLE REUTJE

 

Watson is een Nederlands hondje

 

Soms zijn er omstandigheden waar zowel de baasjes als de hond niets aan kunnen doen. Dat overkwam deze lieverd. Zijn naam is Watson.

Watson is altijd heel goed verzorg.

Door verdrietige omstandigheden binnen zijn familie, waren de baasjes genoodzaakt Watson terug te brengen naar de fokker, zodat onze stichting op zoek kan gaan naar het juiste baasje.

 

Watson reageert prima op de andere hondjes bij de fokker.

 

Wij zijn op zoek naar een fijne familie/baasje, met voldoende tijd en aandacht voor dit lieve manneke. Die begrijpen dat een Beagle voldoende uitloop nodig heeft en graag snuffelt en speurt.

 

Geslacht: Reutje

Formaat: Kleine Middelmaat

Type: 3-colour Beagle

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers

Kan met andere honden: Ja

Hondenmaatje nodig: Watson was eerder enige hond, een gelijkwaardig hondenvriendinnetje is altijd erg leuk.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Tuin heeft voorkeur.

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gechipt: Ja

Nederlands paspoortje: Ja

Caspy is een prachtig jong katertje met veel pech in zijn jonge leventje...

Caspy is doof, en als je doof bent is het zwaar in de straten van Roemenië, als je als ongewenst op straat wordt gezet. 

 

Video's met Caspy:
Caspy binnen zijn opvanghuis.
Caspy onderzoekt voorzichtig een propje papier. Is dit speelgoed?

 


Caspy logeert binnen een liefdevol gastgezin, samen met 2 andere katten en een hond.
In het begin was dit best een beetje spannend voor Caspy, maar ondertussen klets en spint hij erop los  en heeft het goed naar zijn zin binnen het opvanggezin.

 

Voorwaarde, voor plaatsing, veilig afgezet balkon/tuin/ patio/dakterras. 

 

Leeftijd: Geboren 18-06-2023 vastgesteld door de dierenarts

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met honden: Ja wel begeleiden in het begin

Kan met katten: Ja

Katten maatje nodig: Ja

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja

Bijzonderheden: Caspy is doof geboren.

 

 Zijn verhaal (contact Nicoleta Poganu):

Caspy is gered door een vriendin van Nicoleta ons contact. Deze lieve kat liep rond op  en zonder op of om te kijken stak hij vlak voor autos over en zag het gevaar niet. Ook hoorde hij geen mensen aankomen, andere honden of katten waardoor hij keer op keer weggejaagd of opgejaagd werd. De vriendin van Nicoleta lukte het net optijd om Caspy te redden midden op straat, op het moment dat er een auto naderde, anders had hij het niet overleefd....

Een  jonge lieve kat en dan al zo hard vechten om in leven te blijven. 


Dit lieve kleine meisje is Rita.

Zij logeert noodgedwongen binnen het asieltje van ons contact Crina. Dit is geen goede omgeving voor oudere hondjes.....
De kennels zijn overdekt maat wel buiten.
De zomers zijn er heet en de winters koud.

2x eerder was er belangstelling voor dit lieve kleine hondje, maar 2x haakte men af.....


Voor Rita is een fijne tuin(tje) erg fijn om in rond te scharrelen en te genieten van het zonnetje.

 

Voor Rita zijn wij opzoek naar liefdevolle baasjes die haar in haar waarde laten, waar Rita mag genieten van haar oude dag.

 

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: tussen de 12-14 jaar , geschat door de dierenarts.

Type: Lieve onbekende kruising

Energy niveau:  Laag

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, echter plaatsen wij Rita niet een gezin met kinderen vanwege haar leeftijd.

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig:  Een lief en  gelijkwaardig ouder hondenvriendje is erg gezellig, maar is niet perse noodzakelijk

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Neen,  tuin(tje) is vereist

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Neen, ivm leeftijd wordt dit ook niet meer gedaan.

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Crina) 

Rita werd als ongewenst uit de auto gezet door haar vorige familie. Zij werd geraakt door een auto. Gelukkig zag dit een goede bekenden van Crina en deze lieve mensen brachten haar direct naar Crina, op haar beurt ging Crina direct naar de dierenarts. Gelukkig was kleine Rita niet zwaar gewond, met rust is zij hersteld van kneuzingen. Nu verdient dit lieve vrolijke meisje een lief baasje .

Voor Rita neemt de stichting de medische kosten voor haar rekening die nodig zijn voor adoptie (check dierenarts, vaccinaties, aanbrengen chip, Europees paspoortje, sterilisatie, ontworming, anti parasiet behandeling).

Heidi is een lieve jonge hond, met goed karakter, die vanuit de basis al het 1 en ander heeft geleerd bij haar huidige familie in Nederland. Heidi geniet ontzettend van spelen  met een andere hond.

 

Heidi is een lieve energieke puber, zoals  jonge honden zijn. 

Heidi is al een poosje in Nederland, maar  woonomgeving met veel verkeer in de doorgaande straat en  veel lawaai (brommers, gillende kinderen bij de buren enz.) is voor haar te veel van het goede, waardoor zij zich terugtrekt en stress opbouwt tijdens het uitlaten.

 

Haar verhaal

Als pups werd Heidi gered samen met haar broers en zusjes door ons contact Issa en opgevangen door een andere familie. Deze familie was dit na enkele maanden zet en dreigde Heidi naar de public shelter te brengen (dodingsasiel). Heidi was nog niet geadopteerd op dat moment, haar broertjes en zusjes zijn door een andere organisatie in Duitsland geplaatst. Doordat de opvang familie haar maar lastig vonden, zat Heidi veel alleen in een hokje. Wij plaatste een noodoproep, Heidi werd geadopteerd. maar helaas blijkt nu dat de omgeving met veel lawaai en reuring niet past voor Heidi waardoor er bij haar stress ontwikkeld door te veel prikkels van de omgeving.

 

Daarnaast is  de kleine hond van de familie geen match en geen gelijkwaardig speelmaatje, waardoor de kleine hond zich steeds meer afzondert. Daarom is met groot verdriet vanuit haar huidige familie en in overleg met onze stichting, besloten om Heidi te herplaatsen.

Jasmin is een zachtaardig en heel  lief meisje. Jasmine is mensgericht, zij geniet van de aandacht van haar verzorgster Cristina. Zij geniet van aaitjes en knuffels. 

Jasmine, logeert binnen een huiselijke situatie met meerdere honden. Dat gaat prima en Jasmine vindt het gezellig om met de andere aanwezige opvang- hondjes, te spelen, maar gaat ook graag haar eigen gangetje.

 

Wij verwachten dat Jasmine in eerste instantie een beetje verlegen zal reageren. Zodra het ijs is gebroken  komt zij zelf kennismaken en is Jasmine een lief maatje voor het leven. 

 

Geslacht:  teefje

Leeftijd: Geboren september 2022,  bevestigd door de dierenarts.

Formaat: kleine middelmaat 

Type:  Prachtige zachtaardige onbekende kruising 

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren op haar eigen tempo

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, echter plaatsen wij Jasmine niet binnen een drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst:  Ja, maar een lief hondenmaatje om mee op te trekken en te spelen is natuurlijk erg leuk.

Kan met katten: onbekend

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Cristina Iovita) 

Jasmine werd samen met haar dochtertje Jasmin, bij een boer weggehaald waar zij weerloos aan de ketting lag.  Madelief week niet van de zijde  Cristina vroeg onze hulp hierbij en en beide hondjes werden gered in onze opdracht. Aan de ketting zou uiteindelijk mama Jasmine niet de zorg krijgen die zij nodig heeft en van ontbering en verwaarlozing sterven.


Geadopteerd januari/februari  2024

Megan is een heel lief hondje. Zij vindt mensen leuker dan andere hondjes en geniet ontzettend van aandacht en gezelligheid. Knuffelen, heerlijk luieren op de bank samen met haar gastouders, is haar grootste hobby. Megan is ook te porren voor een wandeling. 

Wij plaatsen  Megan als enige hond, omdat zij graag bij mensen is. Haar eigen familie, daar voelt Megan zich happy bij. Megan kan met andere hondjes opschieten maar is liever alleen met haar eigen baasje(s).

 

Megan loopt keurig mee aan de lijn bij  haar opvang gezin.


Een tuin(tje) is voor Megan ontzettend fijn, zij is dit gewend en geniet ervan om even te rennen en dollen, of te snuffelen. Zij gaat tussendoor even naar buiten om van de buitenlucht te genieten.

 

Geboren:  Volgens paspoortje 25-07-2021, dierenarts in Nederland heeft Megan geschat geboren 2019/2020 ( tussen de 4-5 jaar i.p.v. 3 jaar)

Type: Lieve aanhankelijk onbekende kruising

Formaat: klein

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal : Ja, dient te acclimatiseren binnen nieuwe situatie.

Kan met kinderen:  Neen dit is te druk voor Megan  

Sociaal: Ja

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste hond geplaatst: Ja, dit heeft de voorkeur.

Kan met katten: Ja, wel in het begin begeleiden.

Geschikt voor appartement: Tuin is nodig, zie omschrijving

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Paloma is een prachtig, kleine meisje, zij geniet van aandacht. Paloma kan prima opschieten met de andere hondjes binnen de opvang, waar zij ook graag mee speelt. Paloma heeft een blij en vriendelijk karakter en huppelt vrolijk naar Luiza toe zodra zij de hondjes komt verzorgen in de kennel.  Paloma  is ook geschikt voor een leven op een appartement, mits met voldoende uitloop en aandacht

Paloma kent de beginselen van lopen aan de lijn, wij vermoeden dan ook dat Paloma eerder een baasje heeft gehad,


Wie gunt die mooie hondje, in de bloei van haar leven een eigen mandje?

 

Geslacht: Teefje 

Leeftijd: Geboren 2019, bevestigd door de dierenarts

Type:  Prachtige lieve onbekende kruising ,

Energy niveau:  gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers.

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig: Niet perse, maar een lieve hondenvriendje is  natuurlijk erg gezellig

Kan met katten:  Onbekend,

Geschikt voor appartement:  Ja

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Bijzonderheden: Vachtverzorging.

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza):

Paloma is door zijn vorige familie afgestaan aan het gemeente asiel,  zoals veel honden overkomt in Roemenië. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en  kijkt  welke honden geschikt zijn voor adoptie.  Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel/prive asiel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven. Luiza was gelijk verliefd op die leuke, vriendelijke hondje en nam haar mee uit dit asiel naar haar kleinschalige opvang, zodat Paloma kans maakt op een beter leven en vroeg daarom aan ons, Paloma onder uw aandacht te brengen,

Bella is een prachtig klein hondje. Zij logeert binnen een huiselijke situatie nadat zij eerder ongewenst was achtergelaten.

Bella is mensgericht, zij geniet volop van aandacht en samen spelen met haar verzorgster. Spelen met de andere hondjes vindt zij ook erg leuk en gezellig.

 

Ondanks dat Bella een kleine hond is, heeft zij voldoende aandacht, uitloop en activiteiten nodig. Daarom zijn wij voor Bella opzoek naar een baasje(s) die ook graag met haar wandelt en met haar samen leuke spelletjes doet.

Een leuk speels hondenmaatje heeft de voorkeur, maar met voldoende tijd en aandacht is dit niet perse nodig.

 

Video met Bella:

Bella speelt met haar vriendinnetje Madelief

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geboren 2021 , bevestigd door de dierenarts, zij is 3 jaar.

Type: Kruising bichon

Energy niveau:  Gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers.

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig:  Een lief en speels hondenvriendje is erg gezellig en heeft de voorkeur.

Kan met katten: Onbekend

Geschikt voor appartement: Neen,  tuin(tje) is vereist en is Bella  gewend bij haar gastgezin om in te spelen en rennen.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Bijzonderheden: Vachtverzorging.

 

Haar verhaal (contact verzorgster Cristina Lovita)
Kleine Bella is als ongewenst, hondje, zwanger achtergelaten op een groot veld in het buitengebied. Daar is zij gevonden en direct gesteriliseerd. Pupjes maken in haar geboorteland Roemenië geen kans en eindigen in de public shelter of sterven  een vreselijke dood buiten...... Bella is ondertussen ook gevaccineerd en nu opzoek naar haar match. Zodra haar nieuwe familie is gevonden reist Bella z.s.m. met ons officiele dierenvervoer naar haar nieuwe thuis toe, in Nederland. Ook Bella heeft geen kans op een veilig en liefdevol leven in Roemenië en daarom is onze stichting benaderd om voor Bella opzoek te gaan naar haar nieuwe thuis.


Geadopteerd januari/februari  2024

Sara is een hele lieve jonge poes, geboren in het voorjaar van 2023. Sara is aanhankelijk en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden, maar ook knuffelen met de andere katten binnen de opvang, King en Blanca, (zij staan ook op deze pagina), gaat zij niet uit de weg,

Sara is een lieve sociale binnenkat.

 

Leeftijd: Geboren 20-02-2023

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers

Kan met honden: Ja wel begeleiden in het begin

Kan met katten: Ja

Katten maatje nodig: Ja

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja

Alle katten worden gesteriliseerd/gecastreerd met zes maanden

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Nicoleta )
Sara is een van de katten uit de tuin van de gemeente waar Nicoleta woont.
Samen met haar moeder verzorgt zij de katten achtergelaten in deze tuin. De sociale katjes, komen binnen huiselijke situatie in de opvang, zodat zij niet onder erbarmelijke omstandigheden moeten overleven in de koude winters en hete zomers.
Sara  logeert nu bij een goed gastgezin en zij is ondertussen gevaccineerd enz, klaar om haar koffertje in te pakken voor een enkeltje geluk.
In haar geboorteland heeft Sara geen schijn van kans op een veilig leven. Daarom is onze stichting gevraagd voor deze mooie lieve kat een fijn thuis te zoeken.

Grey is een aanhankelijk lief poesje.
Grey geniet ontzettend van aandacht van haar verzorgers. Zij leeft met andere opvang-katjes samen, maar zijn heeft  niet echt behoefte aan een katten-vriendje.

Grey is een  mens gerichte kat en geniet van kietelen en aaitjes over haar bolletje. Grey is een gezellige kat en geniet van alles wat er om haar heen gebeurd binnen het gastgezin. 

 

Daarom zijn wij voor Grey opzoek naar personeel die opzoek zijn naar een lieve poes voor gezelschap en gezelligheid. Liefde volle adoptant(en) met voldoende aandacht voor Grey.

 

Grey wordt uitsluitend geplaatst als binnenkat, dat betekend dat het niet de bedoeling is dat zij buiten de tuin of balkon mag rondlopen en beveiliging van groot belang is (katten-net, draden bovenlangs afzetting, een ren enz) De katten op deze pagina zijn een leven binnen een opvang/gastgezin gewend.

 

 

Leeftijd: Geboren in 2022,

vastgesteld door de dierenarts

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Neen geen druk gezin of drukke situatie. Grey is gesteld op een rustige huishouden.

Kan met honden: Onbekend

Kan met katten: Ja

Katten maatje nodig: Neen

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja

 

 

Video's met Grey:

Grey geniet van eten van Crina, net voordat hij wordt gered van een leven op straat.

Grey geniet van een zacht bedje.

 

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Crina Maria)
Elke week kwam Crina langs een verlaten plek wat vol lag met vuilnis, daar zat Grey.
Crina gaf haar elke week eten zodat ze even vooruit kon, maar de  de winter viel in, daarom  heeft Crina besloten haar mee te nemen en op te vangen.
Crina gunt dit  lieve meisje meer en heeft ons daarom gevraagd om een fijn thuis voor haar te zoeken. In haar geboorteland heeft lieve Grey geen schijn van kans op een veilig en liefdevol leven.


Vrolijk speelse pup. Nina (paspoort naam Athena) is een lief en toegankelijk meisje  Prima met andere hondjes en vriendelijk karakter, Nina is mens gericht  en geniet ontzettend van aandacht en knuffels,

 

Nina is nog niet bekend met lopen aan de lijn. Dit dient door zijn nieuwe baasjes verder opgebouwd te worden. Binnen onze handleiding rescue-hond staat dit uitgelegd: Klik Hier

 

Een jonge hond dient vanuit de basis nog veel te leren. Wat hierbij komt kijken kunt u lezen binnen onze informatie: Begeleiding jonge hond. Wij vragen u deze informatie vooraf door te lezen. Begeleiding jonge hond - KLIK HIER

 

ATHENA / NINA

Geslacht:  teefje

Leeftijd: Geboren  eind juli  2023 bevestigd door de dierenarts.

Formaat: kleine middelmaat 

Type:  Lieve onbekende kruising 

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren op haar eigen tempo

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, echter plaatsen wij Fay niet binnen een drukke situatie. 

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst:  Ja maar een lief hondenmaatje is altijd gezellig

Kan met katten: onbekend

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

GEAOPTEERD FEBRUARI

In 2023 is Molly geadopteerd en maakte het samen met haar baasje ontzettend goed. Samen waren zij met een campertje opreis toen het noodlot toesloeg. Haar baasje kan door een ongeluk tijdens een wandeling niet meer voor haar zorgen, de kans op herstel is nihil....

 

Molly is een zachtaardig en mensgericht hondje. Eerst kijkt zij wel de kat uit de boom, wij weten dat Molly eerder niet goed is behandeld. Zodra zij doorheeft dat er goede bedoelingen zijn, is zij een ontzettend lief meisje, een vriendinnetje voor het leven en ontzettend graag met haar baasje opstap gaat. Heerlijke lange wandelingen, zoek spelletjes, gezelligheid en genegenheid is wat Molly nodig heeft. Geen dwangmatige methoden. Lieve Molly verdient het om in haar waarde gelaten te worden, dan is haar baasje, haar grootste vriend.

 

Molly heeft een hele moeilijke tijd achter de rug. Na plaatsing moest zij vertrekken bij de eerste adoptant. Molly had het ontzettend moeilijk werd niet begrepen en dat resulteerde in onvriendelijk straffen/corrigeren waar zij niets van snapte.


Helaas bleek deze adoptant niet geschikt. Gelukkig kwam zij bij een liefdevol gastgezin, waar Molly weer leerde dat mensen ook vriendelijk kunnen zijn. Door ernstige medische problemen kon Molly niet blijven. Vanuit onze trainer Denco is Molly herplaatst, match made in heaven, maar opnieuw sloeg het noodlot toe, haar baasje kwam te val en door ernstig rugletsel diende hij Molly te herplaatsen.

Molly loopt netjes mee aan de riem.

Leeftijd: Geboren in 2018, vastgesteld door een dierenarts

Type: Lieve onbekende kruising

Formaat: Kleine middelmaat

Energieniveau: Gemiddeld/hoog

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, wij plaatsen Molly niet binnen een gezin met kinderen, dit is te druk voor haar.

Sociaal: Ja, binnen nieuwe situatie dient zij te acclimatideren

Hondenmaatje nodig: Kan als enige hond.

Kan met andere honden: Ja

Kan met katten: Neen.

Kan in appartement:  Neen, Molly is een tuin gewend.
Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

 

Video's met Molly:

Molly zoekt brokjes in het snuffelkleed,

Molly rent in de tuin van haar eerdere gastgezin 1

Molly maakt plezier in de tuin 2

Molly speelt met de andere hondjes binnen de opvang (Roemenië) 

Molly daagt verzorgster Luiza uit in de opvang (Roemenië)

 

Haar verhaal: (contact/verzorgster Luiza  Molly is een hondje eerder gered vanuit een gemeente asiel. Veel honden vinden vanuit hier geen thuis... Molly was erg aanhankelijk en bleef haar maar volgen. Aan ons is gevraagd of wij voor Molly passend thuis wilde vinden.  Waarschijnlijk is Molly door haar vorige baas naar het asiel gebracht. Molly is naar Nederland gekomen op het moment dat haar eerste adoptant reageerde en in eerste instantie een goede match bleek te zijn, helaas niets is minder waar. 

 

GEADOPTEERD in januari.

Iris is een lief mensgericht hondje.  Iris heeft een zachtaardig karakter. Zij geniet van een aai en aandacht. Maar helaas is dit niet vanzelfsprekend binnen de opvang waar zij momenteel logeert. Luiza haar verzorgster vertelde ons, dat Iris een ontzettend lief hondje is en eerst de kat uit de boom zal kijken. Logisch als je eerder werd achtergelaten door je baasjes in een heel groot asiel en hier niks van snapt.

 

Bekijk hier de video met Iris:

Iris samen met de hondenvriendjes in de opvang

 

Voor Iris zijn wij opzoek naar een rustig huishouden met voldoende aandacht voor haar. Adoptanten die begrijpen dat Iris in het begin afwachtend kan reageren. Een hondenvriendje is natuurlijk altijd erg gezellig, maar niet perse noodzakelijk.

 

Leeftijd: Geboren in 2022 . bevestigd door dierenarts

Type:  Lieve onbekende kruising

Formaat: kleine middelmaat (10 kg)

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja  ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Ja  miet met voldoende tijd en aandacht.

Kan met katten: Onbekend

Kan in appartement:  Ja

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza )

Iris logeerde eerder binnen het gemeente asiel waar de honden worden verzorgd door een team van vrijwilligers. De meeste honden vinden nooit een baasje..... Luiza gaat wekelijks  op bezoek en kijkt  kijkt dan welke honden geschikt zijn voor adoptie. Zij reserveert deze honden voor haar hondenhotel, zodat deze honden kans maken op een eigen familie en een beter leven.

 

GEADOPTEERD in januari


Zachtaardige Tessa is een vrolijke speelse gezellige meid. Tessa is prima met andere honden en speelt ontzettend graag met andere honden.  Alle honden teefjes of reutjes maakt haar niets uit.

 

Tessa houdt van spel en aandacht. Een leuke cursus, samen met haar toekomstige baasje zou Tessa geweldig vinden. Een balletje gooien achter elkaar aanrennen ze geniet ervan. ook vind Tessa wandelen heerlijk, en loopt prima mee aan de riem. Maar af en toe een plons in het water vindt zij super leuk.

 

Bekijk hier de video van Tessa:


Tessa daagt de gastouder uit voor spel

 

Tessa past niet bij iemand die,  dwangmatig/geforceerd (ouderwetse) trainingsmethode hanteert. 

 

Haar verhaal :

Tessa is samen met haar mama en broers en zusjes achtergelaten en uit de auto gezet, zij was nog een jong pupje...


Een dame die bij het tankstation werkte heeft onze rescuer Nicoleta gebeld om ze te redden.

Het gezinnetje, is opgevangen door een goede gastouder, waar vanuit voor de pups een goede basis is gelegd.


Echter de adoptanten besloten om Tessa te herplaatsen. Daarom logeert Tessa nu bij de trainer waar onze stichting mee samenwerkt. Volgens hem is er helemaal niets mis met Tessa. Hij heeft heerlijk met haar 
getraind. 

 

GEADOPTEERD in januari.

Pixie is een ontzettend lief en vrolijk hondje, de lieveling van haar verzorgers in de opvang. Zij mag vanaf januari 2024 reizen.

Helaas zijn de foto's van mindere kwaliteit.

Video met Pixie: 

Pixie samen met de andere hondjes, in de rommelige tuin van haar gastgezin.

 

Geslacht: teefje

Leeftijd: Geboren juni 2023  bevestigd door de dierenarts.

Formaat: Klein

Type:  Dashhound (type teckel)

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja, dient te acclimatiseren.

Kan met kinderen: Ja ons beleid > 12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie

Kan met andere honden: Ja

Kan als enigste geplaatst: Ja maar een honden-speelmaatje is altijd gezellig en leuk.

Kan met katten: Onbekend

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Wordt gedaan

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Haar verhaal (contact / verzorgster Issa Carmen)
Een goede kennis van Issa trof Pixie verlaten aan in de berm. Dit lieve kleine moppie was door haar eerder baasjes zonder pardon uit de auto gezet.... Hij waarschuwde Issa, zij bedacht zich geen moment en redde Pixie vanuit deze gevaarlijke situatie.
Nu logeert Pixie bij Issa in de opvang, maar dit is geen thuis...

 

GEADOPTEERD FEBRUARI

 

Banjertje is een vriendelijk jong hondje. Banjer houdt van spelen met zijn grote en kleine hondenvriendjes. Hij kan met alle honden goed opschieten binnen het asieltje waar hij logeert.

Banjer houdt ook van luieren op een zacht plekje, warm plekje in het binnenverblijf,

 

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Banjer een rustig hondje. Natuurlijk heeft hij wel voldoende aandacht nodig. Banjer houdt van een wandeling en om onderweg andere honden te ontmoeten. 

 

Banjer is ook geschikt om te wonen op een appartement, mits met voldoende aandacht en uitloop,

 

Geslacht: Reutje

Leeftijd: Geboren 15-11-2022, bevestigd door dierenarts

Type: Lieve onbekende kruising

Energy niveau: Gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Kan met andere honden: Ja

Hondenmaatje nodig: Neen

Kan met katten: Ja, binnen nieuwe situatie wel begeleiden,

Geschikt voor appartement: Ja, mits met voldoende aandacht en uitloop.

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

 

Zijn verhaal (contact en verzorgster Luiza )
Banjer is door zijn vorige familie afgestaan aan het gemeente asiel, 

 

GEADOPTEERD FEBRUARI

 


Lulu is een lieve zachtaardige hond.
Zij is binnen de opvang, mensgericht en  vriendelijk naar iedereen die het asieltje bezoekt.

Lulu geniet van aandacht en gezelligheid, die zij voorheen nooit heeft gekend.
Dit ondanks het feit dat er binnen de opvang maar spaarzaam tijd is voor haar.

Ook spelen met andere honden vindt zij leuk maar haar baasje vindt zij het allerleukste.

Haar grote hobby is heerlijk knuffelen met haar verzorgster. Dit ondanks dat haar vorige baasje niet naar haar omkeek, heeft Lulu haar lieve karakter behouden. Tuin is vereiste voor plaatsing.

 

Video's

Lulu samen met haar maatje Alfie

Lulu is blij dat Luiza bij haar is en spring op haar hok voor aandacht

lieve Lulu wilt graag aandachtLulu geeft haar rescuer een kusje en gaat dan verder spelen

Lulu met naar vriend en dochters:

Lulu & Friends Brianna, Britney & Alfie 1

Lulu & Friends Brianna, Britney & Alfie 2

 

Haar verhaal  (rescuer Luiza)

Luiza trof Lulu aan, onverzorgd, met slechte vacht  en met pups, lag zij, aan een korte ketting buiten...

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: geschat door dierenarts, geboren medio 2018/ 2019 

Formaat: Grote middelmaat

Type: Prachtige onbekende kruising

Energy level: Gemiddeld

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid  >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke (gezins-)situatie

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst:  Ja ( dit is gewenst voor Lulu, gezien zij erg mensgericht is )

Kan met katten: Onbekend,

Gevaccineerd; Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

 

GEADOPTEERD FEBRUARI

Mies is een  vriendelijk  en mensgericht hondje. Mies is gek op knuffelen, spelen en geniet van de aandacht van de verzorgers.  Mies kan met alle hondjes binnen het asiel goed opschieten. Mies is rustig van aard.  Kortom Mies is een lief gezelschapshondje.

 

Voor Mies zijn wij opzoek naar een baasje die graag gezelschap en vriendschap zoekt in een hondje. Samen gezellig de krant lezen, of voor de buis, een ommetje doen.

 

Binnen de opvang, een particulier asieltje, wordt geoefend met leren lopen aan de lijn.
Dit dient door zijn nieuwe baasjes verder begeleid en opgebouwd te worden. Binnen onze handleiding rescue-hond staat dit uitgelegd: Klik Hier

 

Haar verhaal (contact/verzorgster Luiza Kupan)

Mies logeerde eerder noodgedwongen binnen het gemeente asiel waar de honden worden verzorgd door een team van vrijwilligers.

Kleine Bobby, hoort niet binnen zijn huidige  noodopvang thuis en heeft met spoed een eigen familie nodig.

Bobby is een vriendelijk kereltje een kruising bichon, eerder had hij een thuis, totdat zijn familie hem niet meer wilde.
Onbegrijpelijk, Bobby is vriendelijk naar mens en dier, geniet van aandacht en aaitjes. Ook met alle andere honden binnen de opvang bij ons contact en zijn verzorgster Issa Carmen,
kan Bobby goed opschieten. Naar katten kijkt hij niet om.

 

 

Het is niet bekend of Bobby kan lopen aan de lijn Dit dient door zijn nieuwe baasjes verder opgebouwd te worden. Binnen onze handleiding rescue-hond staat dit uitgelegd: Klik Hier

 

Zijn verhaal (contact/verzorgster Issa Carmen)
Ondanks dat Bobby door zijn vorige baasjes letterlijk als ongewenst buiten de deur is gezet, in de kou en sneeuw, heeft hij niet het vertrouwen verloren in mensen, gelukkig maar.

 

Geslacht: Reutje (38 cm)

Leeftijd: Geboren 2022, bevestigd door de dierenarts

Type: Lieve  kruising bichon,

Energy niveau:  gemiddeld

Sociaal: Ja

Kan met kinderen: Ja, ons beleid >12 jaar o.b.v. ouders/verzorgers.

Kan met andere honden: Ja, 

Hondenmaatje nodig: Neen, maar een lieve hondenvriend is erg gezellig

Kan met katten: Ja, wel in het begin begeleiden

Geschikt voor appartement:  Voorkeur, tuin(tje), patio of ruim terras. 

Gevaccineerd: Ja

Europees paspoort: Ja

Chip registratie: Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd:  Ja

Gezondheidsverklaring: Ja

Bijzonderheden: Vachtverzorging.

 

GEADOPTEERD FEBRUARI