NIEUWS  2023 


Elk jaar starten wij met een nieuw overzicht van onze activiteiten en hulp.

Bent u benieuwd wat onze stichting heeft betekend voor de rescuers en Honden/Katten in nood in 2022?
Bezoek dan de pagina:

Draagt u onze kleine stichting,
groot in betrokkenheid en bieden van Hulp, een warm hart toe?

Dit kan vanaf 2 Euro per maand als Vriend van Friends. 

Wilt u ons belangrijke werk ondersteunen? Bezoek dan de pagina:


28 december 2023

 

LUNA & THOR, WAREN BIJNA OPGEGEVEN..... NU ONDERWEG MET DE HAPPYBUS!

Niet meer verwacht en toch nog op het allerlaatste moment in 2023 heeft ons team de onafscheidelijke huskies Luna en Thor kunnen veiligstellen vanuit een ellendige situatie die zeer zeker het einde betekende.

Op het allerlaatste moment haperde de auto van de aardige meneer die altijd Nicoleta helpt met het wegbrengen van de dieren naar de kliniek en nu naar het opstappunt. Gelukkig was een vriendelijke buurman thuis en bereid Luna en Thor met zijn auto naar de Happybus te brengen. Niet iets vanzelfsprekends in Roemenië. Wij zijn dol gelukkig dat er nu een mooie toekomst gloort aan de horizon voor dit "love couple".

De foto's zijn niet heel erg duidelijk, dit zijn Luna en Thor in de happy-bus. Wij wensen beide een veilige en voorspoedige reis en tot snel in Nederland!

 

Wij en ook het gastgezin zijn ontzettend benieuwd hoe Luna en Thor zich gaan ontwikkelen. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Groetjes Team


25 december 2023

Wegens groot succes en de wens om 1000 euro in te zamelen hebben we nog een derde wensboom gemaakt! 
Ook deze boom is al weer bijna vol! 

Er is nog steeds mogelijkheid om te doneren via  onderstaand Tikkie! 

https://tikkie.me/pay/le61hse8bgfui2fa9v1v


23 december 2023

LAATSTE KANS OM CRINA EEN HANDJE TE HELPEN!! KERSTWENSBOOM ACTIE 2023!!!

TOTAAL TOT NU TOE € 937,50

Gaan we er samen €1000,- van maken?? We zijn overdonderd door alle donaties!

 

LIEVE MENSEN, DOE ALSJEBLIEFT OOK MEE!! CRINA HEEFT NOG ZEKER ZO'N €4000,- NODIG OM HET ASIEL TE KUNNEN VOLTOOIEN!

 

Dit jaar is de KERSTWENSBOOM voor het nieuwe asiel van Crina Maria en voerdonaties.Crina is een oersterke vrouw, die ondanks alle tegenslagen, met misschien wel het mooiste asiel van Roemenië aan het bouwen is, waar aan alles gedacht is. Echter door diefstal van omheining, aannemers die zich niet aan afspraken houden en de verhoogde prijzen, lukt het haar niet om nu het gehele asiel af te bouwen.Toch blijft zij onverwoestbaar doorgaan met de bouw en wij met onze hulp aan haar! Help mee!

Hoe helpt u mee?U kunt de naam of namen van uw huisdieren in onze wens-kerstboom door ons laten plaatsen voor € 2,50 per naam. Uiteraard bent u vrij om iets extra’s te donerenDeze kerstkaarten met alle deelnemende namen, plaatsen wij tijdens de kerstdagen bovenaan onze pagina, als kerstwens voor onze volgers, maar zeker ook een kerstwens voor alle vrijwilligers en rescuers in het veld.

Kaart 1 staat op kerstavond en eerste kerstdag bovenaan.Kaart 2 op 26 en 31 december.

Met een tikkie kunt u meedoen en hierin als mededeling de naam of namen vermelden die u wenst in deze boom. (DENK OM DE NAMEN! INDIEN U ALLEEN DONEERT, VERMELD DIT DAN OOK AUB)TIKKIE: https://tikkie.me/pay/7vm8jlooqmj5ns945nbb

Of via de bank:Bankrelatie: NL10ASNB 0708866700BIC: ASNBNL21t.n.v. : W.P Mulder- van Damo.v.v: de naam/ namen en WENSKERSTBOOM Stichting Friends4straydogs

Dit jaar is eindelijk de bouw van het nieuwe asiel van Crina gestart, maar niet zonder slag of stoot.Zo werkte de gemeente tegen, werd een groot deel van de gloednieuwe omheining gestolen toen het nog maar net een dag stond en heeft de eerste aannemer zich niet aan afspraken gehouden, waardoor zij veel onverwachte kosten heeft moeten maken en dit komt nu ten koste van de bouw. Zij heeft heel hard hulp nodig!Ze werkt nu heel hard aan het deel van het asiel was al ver gevorderd is om een plek te hebben voor de dieren, maar het is niet genoeg ruimte voor alle honden in haar “oude” asieltje.Crina, de powervrouw die ze is, gaat ongestoord door en wij willen haar daadkracht steunen door haar weer een bijdrage te geven voor materialen.Zij is overigens ook op zoek naar medisch materiaal voor de “ziekenboeg”. Alles wat er nodig is voor het verzorgen van wonden, maar ook roestvrij stalen werktafels en wasbakken. Mocht u iets weten, neem dan contact met ons op!Bekijk de foto’s over de voortgang van het nieuwe asiel. Op haar eigen facebookpagina kunt u de voortgang volgen.

We zijn mega dankbaar voor alle steun die we al ontvangen hebben in deze aktie! Wat een geweldig resultaat!

Team Stichting Friends4straydogs Ina - Thea - Tessa


22 december 2023

DE KERS OP DE TAART VAN 2023!!

Er is een fantastisch gastgezin opgestaan voor de husky's in grote nood. Na weken, aanschrijven, bellen, adverteren, teleurstelling keer op keer... Ontvingen wij een liefdevolle mail van echte husky liefhebbers. Het verhaal van Luna en Thor greep hen ontzettend aan.

De situatie is ideaal voor Luna en Thor en zij zijn welkom

Thor gaat nog naar de oogspecialist voor controle op 27 december as.

Op 28 december vertrekt onze "Happy bus" met Luna & Thor aan boord richting Nederland.

Weg uit dat kleine akelige hok, weg van de eenzaamheid, dat veel frustratie, depressiviteit, verdriet en zelfverwonding veroorzaakte.

Op naar een rustige omgeving, liefde en aandacht.

Wat zijn wij ontzettend blij dat Thor en Luna samen nu een kans krijgen op een mooi leven.

Wij hopen dat beide lieve kanjers uiteindelijk vanuit het gastgezin uiteindelijk beide hun "Forever Home" krijgen.

Het verhaal van beide honden, kunt u in eerder geplaatste berichten, op deze pagina nalezen/

Wij houden u op de hoogte.

Vanuit een heel blij team en opgelucht team, wensen wij iedereen een prettig weekend.

Lieve groetjes Thea, Ina en Tessa

Ons contact en rescuer Nicoleta is ontzettend blij met het goede nieuws.

Veiligheids-3-punts tuigjes en neopreen halsbanden met gespsluiting,  zijn besteld. Veiligheid vinden wij ontzettend belangrijk, dus ook voor Luna en Thor


20 december 2023

 

WAT TE DOEN BIJ ONTSNAPPINGEN!

Boyke gelukkig veilig en thuis op de bank bij zijn lieve adoptant.

 

Afgelopen weekend, maandag en dinsdag zijn zeer stressvolle dagen geweest waarbij de spanningen hoog waren.

Boyke, het hondje van onze rescuer Luiza ontsnapte vrij snel na aankomst uit Roemenië.

 

Gelukkig bleef Boyke rondjes lopen van ongeveer een uur en kwam dan weer uit voor de deur van de adoptant.

 

Hier gelijk op gereageerd door een geur spoor uit te zetten naar de voordeur toe. Boyke kwam maar door omstanders en een rinkelende telefoon vlucht Boyke weer weg.

 

Helaas het zoekteam wat wij ingeschakeld hadden samen met de adoptant, had behoorlijk wat steken laten vallen, waardoor Boyke in gevaar verkeerde en steeds roekelozer zijn rondjes ging lopen.

 

In overleg met adoptant en collega's hebben we een ander zoekteam ingeschakeld.

 

Ongelofelijk hoe deze mensen het gelijk oppakte, vrijwilligers werden gebeld, vangkooi werd geregeld en flyers gemaakt.

Wat een geweldig team aan mensen was het. Communicatie over en weer elkaar op de hoogte houden en er echt bij betrokken worden. Zowel de adoptant als ons team.

Meekijken met de cam werd niet moeilijk over gedaan, Er werd goed overlegd van alle kanten.

De vangkooi ging Boyke elke keer net in, maar hij werd met regelmaat gestoord door mensen en dan ging hij er weer vandoor.

Boyke is een ontzettend slim mannetje en wist precies hoe hij het voedsel uit de vangkooi moest pakken. Dus het was net elke keer niet volledig de kooi in.

Ook onze nachtrust schoot erbij in, we zaten vreselijk in spanning, de tijd drong en Boyke raakte steeds hoger in zijn stresslevel en veel tijd was er niet meer.

Dus er werd besloten om een Missytrap te plaatsen. Dat is een zeer grote kooi met een andere ingang dan de vangkooi en de hond kan daar zo inlopen als hij het voer ruikt.

Zodra de hond erin zit en eet word er via een afstandsbediening de poort dichtgeklapt.

Deze kooi is dinsdag middag neergezet en de vangkooi weer opgeruimd. En toen begon het wachten. De spanning steeg want na een uurtje kwam Boyke aanlopen. Hij liep direct de kooi in en deze werd dichtgeklapt.

 

Joehoeeeeeee! Boyke was gevangen en werd veilig gesteld door de vrijwilliger van het zoekteam.

 

Zowel ons team, als de vrijwilligers en de adoptant hebben zware nachten gehad.

Het was daarom ook niet vreemd dat we zeer geëmotioneerd waren bij het invangen van Boyke.

Namens onze stichting willen wij het team van dogsearch heel hartelijk bedanken, voor hun steun, hun geweldige communicatie het meekijken met de cam en het zeer snel handelen om Boyke weer veilig thuis te krijgen.

 

STEUN HET  "ZOEKTEAM DOGSEARCH"
ZIJ KUNNEN HET GELD HEEL GOED GEBRUIKEN OM BETERE MATERIALEN AAN TE SCHAFFEN MAAR OOK VOEDSEL OM DE DIEREN TE LOKKEN.

 

Bedankt voor de fijne samenwerking namens ons team.

Thea Ina en Tessa

 

Ondanks goede voorlichting en goede tuigjes zit een ongelukje in een klein hoekje, Wij als team hebben dan ook besloten een artikel te schrijven op onze website met de titel "Wat te doen bij ontsnappingen".

 

De adoptant treft geen blaam het was echt in een oogwenk gebeurd vanuit huis.Boyke is een heel slim hondje en zag zijn kans schoon.


HET VERHAAL VAN DOGSEARCH OVER BOYKE

 

Op maandag 18 december kregen we een telefoontje van de ongeruste Stichting van Boyke. Boyke was op 16 december door stomme pech vermist geraakt en was bij een ander zoekteam aangemeld.

 

Er was ook een zoek-app aangemaakt met vrijwilligers die zouden helpen om met de eigenaar te proberen Boyke veilig te stellen, en de meldingen kwamen daar ook volop binnen.

 

Toen we de meldster vanuit de Stichting uitvroegen bleek al snel dat Boyke een redelijk vast rondje liep waarbij bleek dat hij ieder uur terug kwam voor de woning, dus op de plek vermissing.

Er was door de Stichting van Boyke al advies gegeven om vooral de voordeur open te houden en een goed geurspoor naar binnen te trekken.

 

Hierdoor was Boyke ook getriggerd en kwam tot aan de voordeur, maar omdat er lieve betrokken dorpsgenoten met hun beste bedoelingen hem opmerkten en riepen verdween hij weer en hij rende steeds hele drukke wegen op.

 

Het was ook bij de Stichting onmiddellijk duidelijk dat daar zo snel mogelijk een vangkooi moest komen te staan want de meldingen die binnen kwamen gingen steeds meer over de drukke Beemdweg waar Boyke dan overstak of midden op de weg liep.

 

Deze weg loopt naar de A27 die op de loer lag. Maar dat was nogal een probleem.

Het betreffende zoekteam had op zondag 17 december geen vangkooi beschikbaar maar beloofde de volgende dag een vangkooi te brengen.

 

Helaas, de dag erop werd mede gedeeld dat het nog onzeker was of er een vangkooi en vervoer voor een vangkooi beschikbaar was. Uiteindelijk kon die ook die dag niet komen.

Dit was voor de verontruste Stichting reden om ons in te schakelen.

 

Dit verhaal klonk ook voor ons nogal verontrustend, want als het patroon zo duidelijk is en de hond die nog maar net gearriveerd is zó gevaarlijk loopt en tóch steeds terug komt op de plek vermissing dan telt elk uur!!

 

En omdat hij steeds op het veldje voor die voordeur langs kwam, was het duidelijk dat er zo snel mogelijk een vangkooi op die plek moest komen. Dus …. de aanvraag en benodigdheden waren duidelijk! Waarop we onmiddellijk in overleg gingen met Leon (zonder Facebook, maar wel altijd bereid om voor elke vermiste hond in actie te komen) en Miranda, onze collega beheerder van @Honden Zoekteam Flevoland.

 

We overlegden met Leon en Miranda en hun vangkooi werd gelijk ingeladen. Die stond al snel op scherp voor de deur met een camera erop en het wachten was op Boyke.

 

Dat duurde niet erg lang, in no time stond Boyke die avond al bij de kooi te snuffelen. Maar helaas kreeg hij niet de rust die zo broodnodig is om de kooi in te gaan.

Nog steeds waren er ook anderen op zoek en nieuwsgierig waardoor hij steeds toch weer verjaagd werd.

 

De nacht duurde lang en Boyke kwam vele malen in beeld maar iets hield hem tegen om door te lopen. De dag erop was Boyke regelmatig bij de kooi aanwezig, hij ging er zelfs in, maar durfde helaas nog steeds niet die laatste stap te zetten. De kooi bleef te spannend.

 

Hierop hebben we overlegd met Miranda en Leon, en is onze topper Leon met de Missytrap ter plaatse gegaan om de kooi weg te halen en de MT daar op te bouwen samen met de eigenaar.  Boyke was wel in beeld op dat moment maar verdween de hoek om tijdens hun werkzaamheden.

 

Maar nog geen uur later was hij er weer! En hij liep zonder schromen in één lijn door naar de bak met voer achter in de Missytrap.

Leon die binnen zat bij de eigenaar om het handmatig systeem te bedienen, keek op de live camera mee om het juiste moment te kiezen en de deur dicht te laten vallen.

 

Boyke liep de MT in, de deur klapte dicht enBoyke was eindelijk veilig! En hij kwam er ongedeerd van af ondanks de drukke wegen die hij al dagen overstak.

 

Wat een opluchting voor zijn lieve bezorgde eigenaar en voor de bemiddelaar van de zeer betrokken Stichting.

 

Boyke maakt het goed, maar heeft nog wel het één en ander te verwerken. Daarbij krijgt hij alle rust, ondersteuning en nazorg, zowel van de Stichting als van onze achterban.

 

Lieve mooie Boyke, wat zijn we blij voor jou dat je nu eindelijk tot rust kan komen.

 

We bedanken de Stichting en de eigenaar voor hun vertrouwen in ons zoekteam. Leon en Miranda voor hun bereidheid en snelle actie, en het Online team en alle mensen die deze actie mogelijk gemaakt hebben om te zorgen dat Boyke zo snel mogelijk veilig kon woeden gesteld.

 

NB: Wij houden ons altijd graag op de achtergrond over randzaken, betreffende zoekteams die het wat minder goed met elkaar kunnen vinden en stellen het belang van de hond voorop. “Wedstrijdjes?” Bestaan niet! Als het over vermiste honden gaat. Die moeten in alle rust en met geduld en goede begeleiding zo snel mogelijk veilig gesteld worden. De énige wedstrijd is de strijd tegen de tijd, als er een noodklok luidt voor een lief hondje die net in Nederland is en zich op gevaarlijk terrein begeeft met grote kans op ongelukken.

 

Dát is een race tegen de klok in belang van de hond die niet verloren mag gaan in deze infrastructuur.

 

We bieden dan graag bij zo’n aanvraag werkelijke hulp ter plaatse met genoeg materialen en actieve vrijwilligers ter plaatse.

 

Mocht u ons willen helpen bij vermissingen in uw omgeving, of het goede werk willen ondersteunen, meldt u zich dan aan via de volgende link KLIK HIER


18 december 2023

 

UPDATE KERSTWENSBOOM ACTIE 2023!!! 

TOT NU TOE IS TOTAAL INGEZAMELD

€ 335,-.

We starten nu met boom 2!!

 

LIEVE MENSEN, DOE ALSJEBLIEFT OOK MEE!! CRINA HEEFT NOG ZEKER ZO'N €4000,- NODIG OM HET ASIEL TE KUNNEN VOLTOOIEN!

 

Gisteren vroeg Crina urgent om hulp voor  puppybrokjes en wij hebben alvast € 150 euro aan haar overgemaakt! Door de hoge bouwkosten was er geen geld voor voer voor de jonge hondjes meer beschikbaar.... 

 

Dit jaar is de WENS-KERSTBOOM voor het nieuwe asiel van Crina Maria en voer-donaties. Crina is een oersterke vrouw, die ondanks alle tegenslagen, met misschien wel het mooiste asiel van Roemenië aan het bouwen is, waar aan alles gedacht is. Echter door diefstal van omheining, aannemers die zich niet aan afspraken houden en de verhoogde prijzen, lukt het haar niet om nu het gehele asiel af te bouwen. Toch blijft zij onverwoestbaar doorgaan met de bouw en wij met onze hulp aan haar! Help mee!

 

Hoe helpt u mee? 


U kunt de naam of namen van uw huisdieren in onze wens-kerstboom door ons laten plaatsen voor € 2,50 per naam. Uiteraard bent u vrij om iets extra’s te doneren Deze kerstkaarten met alle deelnemende namen, plaatsen wij tijdens de kerstdagen bovenaan onze pagina, als kerstwens voor onze volgers, maar zeker ook een kerstwens voor alle vrijwilligers en rescuers in het veld.

 

Kaart 1 staat op kerstavond en eerste kerstdag bovenaan.

Kaart 2 op 26 en 31 december.

 

 

Dit jaar is eindelijk de bouw van het nieuwe asiel van Crina gestart, maar niet zonder slag of stoot. Zo werkte de gemeente tegen, werd een groot deel van de gloednieuwe omheining gestolen toen het nog maar net een dag stond en heeft de eerste aannemer zich niet aan afspraken gehouden, waardoor zij veel onverwachte kosten heeft moeten maken en dit komt nu ten koste van de bouw.

 

Zij heeft heel hard hulp nodig! Crina werkt nu heel hard aan het deel van het asiel was al ver gevorderd is om een plek te hebben voor de dieren, maar het is niet genoeg ruimte voor alle honden in haar “oude” asieltje.

 

Crina, de powervrouw die ze is, gaat ongestoord door en wij willen haar daadkracht steunen door haar weer een bijdrage te geven voor materialen.

Zij is overigens ook op zoek naar medisch materiaal voor de “ziekenboeg”. Alles wat er nodig is voor het verzorgen van wonden, maar ook roestvrij stalen werktafels en wasbakken.

 

Mocht u iets weten, neem dan contact met ons op! Bekijk de foto’s over de voortgang van het nieuwe asiel. Op haar eigen facebookpagina kunt u de voortgang volgen.

 

Al zo vast hartelijk dank voor uw deelname!

Team Stichting Friends4straydogs

Ina - Thea - Tessa

ZO DOE JE MEE!! 

Met een tikkie kunt u meedoen en hierin als mededeling de naam of namen vermelden die u wenst in deze boom.


(DENK OM DE NAMEN! INDIEN U ALLEEN DONEERT, VERMELD DIT DAN OOK AUB)

TIKKIE:

https://tikkie.me/pay/manck75bbv2t45rm1a3e

Of via de bank:Bankrelatie: NL10ASNB 0708866700BIC: ASNBNL21

t.n.v. : W.P Mulder- van Dam o.v.v: de naam/ namen en WENSKERSTBOOM Stichting Friends4straydogs

Of scan onderstaande QR code. 

Dank je wel.


18 december 2023

 

** LAATSTE AANKOMST 2023, IS EEN FEIT ** Wat was en is het nog steeds een hectische en ook drukke tijd. Er is keihard gewerkt om honden in acute nood te plaatsen zoals voor Heidi. Maar voor Thor en Luna is er nog steeds geen passende oplossing gevonden. Voor beagle Maartje ontvingen wij ontzettend veel reacties en zij is ondertussen dan ook geplaatst, maar voor beagle meisje, Maggie, staat niemand op... Hoe is dit toch mogelijk..

 

DEZE DECEMBERMAAND IS EEN MAAND MET EEN LACH EN MET EEN TRAAN.....

 

Adoptanten zijn blij met hun nieuwe maatje, zoals het baasje van Maxim. Een senior adoptant, die ontzettend een maatje miste en waar Maxim, ook een senior, zijn gouden mandje trof, is een mooi voorbeeld waar wij het voor doen.

 

WIJ MAKEN HEEL GRAAG MENSEN & DIEREN SAMEN GELUKKIG.

 

Helaas ook een herplaatsing, Keke, nu Lady, was niet langer meer welkom. Helaas wordt ondanks onze procedure, een enkele keer de begeleiding van een rescue-hondje, toch onderschat. De tijd en geduld dat dit vraagt van de adoptant. Gelukkig is Lady nu 1 week bij ons lieve gastgezin en maakt zij het ondertussen goed. Lady is zindelijk, zoals zij eerder was en kan prima samenleven met de katten van het gastgezin.

 

Afgelopen weekend reden er 2 "happy bussen" rond, vanuit 2 verschillende regio's onderweg naar de nieuwe familie's voor: Coco-Heidi-Maxim-Miesje-Aris en Lusy. Zij maken het ondertussen goed, de eerste up-dates zijn positief.

 

 

 

 

De bus van onze rescuer Maria Luiza, stopte ook bij onze vrijwilligster Thea, voor een kleine kerstattentie namens ons team en ook vanuit ons een kleine voerdonatie van 60 kg voor haar opvang, in ontvangst te nemen. Luiza, nam voor ons team ook een kerstattentie mee. Blijk van wederzijds respect en vertrouwen voor waar wij met elkaar voor staan en zo ontzettend hard voor werken, ook met onze andere fantastische rescuers in het veld, Crina, Issa, Nicoleta, Cristina Lovita  is er vanuit ons veel bewondering

 

Vanuit ons hart hopen wij dat binnenkort ook Ollie, Penny, Thor en Luna, Molly en nog vele andere honden en katten, een ontzettend fijn thuis vinden.

Nu de kerstdagen naderen beseffen wij hoeveel er vanuit onze kleine stichting is geholpen, maar ook hoeveel hulp er nodig is. Wat is er veel bereikt en wat is ons werk belangrijk. Bent u nieuwschierig naar ons? Wat wij doen en waar wij voor staan? Lees dan meer op deze website.

 

DAAROM DE WENS-KERSTBOOM, DIT JAAR VOOR CRINA EN HAAR ASIELTJE IN OPBOUW. DE LAATSTE ACTIE IN 2023.

 

Wij zijn heel dankbaar voor alle hulp die wij konden bieden. Draagt u ons werk een warm hart toe? Wordt dan vriend van Friends, vanaf 2 euro per maand ondersteunt u ons werk:

 

KLIK HIER voor meer informatie.

 

Wij bedanken iedereen die ons werk mogelijk maken, de adoptanten, de donateurs, de vrijwilligers. Zij maken Stichting Friends4straydogs tot een succes.

 

Dank jullie wel.

Lieve groetjes Team.


11 december 2023

 

UPDATE  HUSKY THOR

 

Thor is vandaag bij de dierenarts geweest. Met zijn staart gaat het heel goed, maar er is ook minder goed nieuws. 
Thor heeft glaucoom in zijn rechteroog en ziet niets met dat oog. Hij heeft zijn hele leven oogdruppels nodig om te voorkomen dat de schade aan zijn rechteroog groter wordt. Zo kan voorkomen worden dat zijn oog verwijderd moet worden in de toekomst. 
Ook moet zijn linker oog beschermd worden. 

 

Gelukkig doorstaat deze kanjer het allemaal heel goed en knuffelt even met de dierenarts. 

 

Onze stichting heeft de kosten voor de dierenarts en de medicatie bekostigd.

Wij blijven onvermoeid opzoek naar die huskyliefhebber die Thor en zusje Luna samen een goudenmand willen bezorgen. 


10 december 2023

 

*** KERST- WENSBOOM ACTIE *** 

Dit jaar is de KERST- WENSBOOM voor het nieuwe asiel van Crina Maria en voerdonaties.

Crina is een oersterke vrouw, die ondanks alle tegenslagen, met misschien wel het mooiste asiel van Roemenië aan het bouwen is, waar aan alles gedacht is. Echter door diefstal van omheining, aannemers die zich niet aan afspraken houden en de verhoogde prijzen, lukt het haar niet om nu het gehele asiel af te bouwen.

Toch blijft zij onverwoestbaar doorgaan met de bouw en wij met onze hulp aan haar!
Help mee!

 

Hoe helpt u mee?

 

U kunt de naam of namen van uw huisdieren in onze wens-kerstboom door ons laten plaatsen voor € 2,50 per naam. Uiteraard bent u vrij om iets extra’s te doneren

Deze kerstkaarten met alle deelnemende namen, plaatsen wij tijdens de kerstdagen bovenaan onze pagina, als kerstwens voor onze volgers, maar zeker ook een kerstwens voor alle vrijwilligers en rescuers in het veld.

 

Kaart 1, plaatsen wij op kerstavond 24 en 25 december,  eerste kerstdag bovenaan ons facebook-profiel 


Kaart 2,   plaatsen wij op 26 en 31 december.

 

Met een tikkie kunt u meedoen en hierin als mededeling de naam of namen vermelden die u wenst in deze boom.


(DENK OM DE NAMEN! INDIEN U ALLEEN DONEERT, VERMELD DIT DAN OOK AUB)

TIKKIE: [https://tikkie.me/pay/k2qebl9avcj4fvl6qf9v]

 

 

Of via de bank:
Bankrelatie: NL10ASNB 0708866700
BIC: ASNBNL21
t.n.v. : W.P Mulder- van Dam
o.v.v: de naam/ namen en WENSKERSTBOOM

Stichting Friends4straydogs

 

Dit jaar is eindelijk de bouw van het nieuwe asiel van Crina gestart, maar niet zonder slag of stoot.

 

Zo werkte de gemeente tegen, werd een groot deel van de gloednieuwe omheining gestolen toen het nog maar net een dag stond en heeft de eerste aannemer zich niet aan afspraken gehouden, waardoor zij veel onverwachte kosten heeft moeten maken en dit komt nu ten koste van de bouw.

 

Zij heeft heel hard hulp nodig!

 

Crina werkt nu heel hard aan het deel van het asiel was al ver gevorderd is om een plek te hebben voor de dieren, maar het is niet genoeg ruimte voor alle honden vanuit haar “oude” asieltje.

Crina, de powervrouw die ze is, gaat ongestoord door en wij willen haar daadkracht steunen door haar weer een bijdrage te geven voor materialen.

 

Zij is overigens ook op zoek naar medisch materiaal voor de “ziekenboeg”.
Alles wat er nodig is voor het verzorgen van wonden, maar ook roestvrij stalen werktafels en wasbakken. Mocht u iets weten, neem dan contact met ons op!

Al zo vast hartelijk dank voor uw deelname!

Team Stichting Friends4straydogs 
 Ina - Thea - Tessa 

 

Hier de foto’s van de voortgang van het nieuwe asiel. Op haar eigen facebookpagina kunt u de voortgang volgen.

 


10 december 2023

 

HOERA VANDAAG VERTREKKEN ZOWEL YARA ALS MAARTJE NAAR HUIS .

 

Maartje het Beagle ex-fokteefje was 2x eerder gereserveerd. De eerste adoptanten lieten niets meer horen, de tweede adoptanten haakte af.... Maar niet voor niets is het spreekwoord 3x is scheepsrecht. Maartje gaat wonen binnen een liefdevolle familie met 2 andere wat oudere beagle vriendjes. Dank jullie wel lieve familie om te kiezen voor Maartje. Toch huilt ons hart omdat beagle meisje Maggie niet 1 serieuze reactie heeft ontvangen en ook zo graag een naar huis wilt gaan.


Ook zijn wij ontzettend blij voor prachtig en liefdevol meisje YARA, wij kunnen niet begrijpen dat er niet eerder een echte serieuze kandidaat is opgestaan. Vandaag brengt haar gastouder, Yara naar haar nieuwe familie toe. Yara is door ons in april j.l. weggehaald uit het noodlijdende asiel van Crina. De gemeente dreigde haar asiel te ontruimen omdat zij er een gemeenteasiel van willen maken (lees dodingsasiel).

Wij zijn ontzettend blij voor Maartje en Yara dat zij eindelijk de juiste match hebben gevonden. Wij bedanken gastouder Agnes voor haar goede zorgen voor Yara en wensen haar veel sterkte toe.

Wij wensen de nieuwe baasjes van Maartje en Yara heel veel geluk en kunnen niet wachten op de eerste up-dates 

 

Fijne zondag, lieve groetjes Team.

 


4 december 2023

 

UPDATE HUSKIES THOR EN LUNA

Thor is weer naar de dierenarts geweest ter controle van de verwonding aan zijn staart. De wonden zijn aan het helen, maar hij krijgt nog wel zijn medicatie en er moet nog een keer een follow-up komen hoe het er over een week uit ziet. 
Thor heeft ook problemen met zijn oog en het is niet duidelijk waar het precies door komt. Mogelijk doordat hij zichzelf beschadigd heeft in het asiel waar hij zo ongelukkig is. 

 

We zijn nog steeds voor Thor en Luna op zoek naar het perfecte baasje, zodat deze twee zielen niet langer ongelukkig hoeven te zijn in het asiel. Wilt u meer informatie over Thor en Luna? Ga naar de pagina via onderstaande button en scroll naar beneden voor de advertentie van deze prachtige kanjers!


1 december 2023

EINDSTAND SCHOENTJES AKTIE IS
€ 489,50 !!

 

DE WINNAARS VAN DE SCHOENTJES ACTIE ZIJN ROCKY EN PURK!!
(K. GERTZEN- VISSER)

 

Als het baasje van Rocky en Purk ons een PB stuurt met de adresgegevens en of u een verrassingspakket hond of kat wilt ontvangen, dan stuurt de sint het pakketje snel op!

Als stichting zijn wij enorm dankbaar dat u allen ons ten alle tijden steunt.
Dankzij uw bijdrage aan onze acties, kunnen wij extra hulp bieden aan de rescuers waar wij mee werken.

 

In dit geval konden wij Luiza helpen met een noodgeval, namelijk pech met de Happybus terwijl zij en haar man honden en katten naar hun nieuwe baasje bracht.

 

Wij wensen iedereen die het viert een fijne sinterklaasviering en willen iedereen bedanken voor uw bijdrage aan onze stichting voor de honden en katten!

 

Rescue doe je samen

 

Team stichting Friends4Straydogs

Ina, Thea, Tessa
28 november 2023

 

PECH ONDERWEG MET DE HAPPY BUS. ALLE HONDEN EN KATTEN AAN BOORD ZIJN ONDERTUSSEN VEILIG THUIS.

 

Afgelopen week ging onze Happy bus op pad met ook 2 honden aan boord, door onze stichting geplaatst. Net voor de grens Hongarije was er een motor probleem.

 

Terugrijden was geen optie, de motor stopte, de pechdienst takelde de bus met honden naar een garage. Daar bleek dat de diesel pomp het had begeven.

 

Gelukkig was het een aardige garagehouder de ook de honden welkom heette. Zij mochten worden uitgelaten en de pootjes strekken, op het veld naast de garage.  De honden mochten om de beurt uit de kennels en gezellig bij Luiza knuffelen.

 

Ondertussen zijn alle dieren veilig aangekomen, maar de onverwachte hoge extra kosten, ook ons transport werkt zonder winstbejag, was niet op gerekend.

 

Luiza en haar man zaten in zak en as. Het geld wat bestemd was voor voer voor de honden en katten, was nu op en gebruikt voor de reparatie van de Happy Bus.

 

Toen ons team dit hoorde, besloten wij onmiddellijk in actie te komen. Er is door ons direct 500 euro overgemaakt, vanuit de SINT SCHOENTJES ACTIE, om Luiza en haar dieren de helpende hand toe te reiken.

Onze contacten, die dieren redden, doen dit vanuit hun hart, ook zij werken volledig non-profit. Luiza rijdt met haar gecertificeerde dierentransport om de dieren in haar asiel te kunnen voeden. Zij verdienen geen salaris.

 


24 november

Luna en Thor, Huskies in nood.

Gisteren is Thor weer op bezoek geweest bij de dierenkliniek. Beide honden zijn ondervoed en gaan dood van ontbering als zij niet weg kunnen uit deze uitzichtloze situatie.

Door onze stichting is nu via een vrijwilligster in Roemenië,  hoogwaardig heel goed voer besteld. Carnilove 2 zakken. Het budget is nu helaas op........

 

2x bezoek dierenarts, 2x brandstof naar de universitaire dierenkliniek, kosten medicatie, kosten voer........ (zie ook onze eerdere berichten op deze pagina).

Onze stichting is ontzettend, hard achter de schermen, aan het werk,  op zoek naar een oplossing. Via netwerken is er wellicht zicht op een oplossing. 

 

Er is contact gelegd met een Duitse organisatie gespecialiseerd in herplaatsing van huskies. Zij hebben een eigen opvang en trainer.

 

Maar............

 

De vraag is wel bij ons weggelegd de dierenarts kosten en vervoer te voldoen. De Duitse organisatie neemt de kosten voor de verzorging en training op zich in Duitsland.

 

Wij hopen dat dit de oplossing is echter kunnen wij deze kosten niet alleen dragen.


Het vervoer per hond kost

2x 150 euro. De snap-test, ontwormen, vaccinaties

2x 100 euro

 

Totaal 500 euro die wij bij elkaar dienen te schrapen om Luna en Thor te redden.

 

HELPT U MEE DIRECT LUNA & THOR REDDEN:  KLIK VOOR TIKKIE HIER *

27 november

Het hoogwaardige voer is ondertussen bezorgd, vanaf vandaag eindelijk goed hoogwaardig voor voor de Luna en Thor. Door het slechte voer in het asiel zijn beide ontzettend mager........

* Ter informatie onze bankrekeningnummer staat op naam van bestuurslid W Mulder van Dam en staat onder controle van het team. Dit om hoge bankkosten die een zakelijke rekening met zich meebrengt te vermijden, deze kosten zijn voor de dieren in nood en niet voor de bank bedoeld.

 


17 november 2023 

 

ZET JE SCHOEN, SINT ZAL ER IETS MOOIS VAN DOEN! 

Alle  honden- en katten pootjes  snel paraat,

omdat sint ook dit jaar weer iets in hun schoentje achter laat!

Een tikkie vanaf €2,50 zorgt voor jouw naam op een schoen,

het is o zo makkelijk en super zinvol om te doen!

Hoe meer schoentjes hoe meer centjes voor mooie grote hokken,

of voor alle hondjes in Roemenië zakken vol lekkere brokken!

De naam van uw dier op een schoen voor de haard,

dat is wellicht ook nog eens een leuk prijzenpakket waard!

ZO WERKT HET!

 

1 schoentje zetten met een naam is €2,50.

En dit jaar hebben we iets nieuws....

Je naam op een gouden schoen van Ozosnel!

Jouw naam op de gouden schoen is €5,00.

 

Hoe meer schoentjes je zet, hoe meer kans je maakt op het leuke prijzenpakket van de lieve goede Sint!

Als er meer dan 75 schoentjes geplaatst zijn, dan verloot de Sint een leuk prijzenpakket onder de deelnemende namen. Dus hoe meer namen, hoe groter de kans op een verrassing van Sint!

DOE MEE MET ONDERSTAANDE TIKKIE.

VERGEET NIET DE NAAM OF NAMEN TE VERMELDEN ALS OPMERKING IN DE TIKKIE, OM VERWARRING TE VERMIJDEN.

https://tikkie.me/pay/do7110gv3ue2ufnh900t

Overboeken naar onze rekening kan ook.

NL10 ASNB 0708 8667 00

BIC: ASNBNL21

T.n.v. W P Mulder, onder vermelding van de naam voor op de schoen!

De opbrengst van deze actie gaat onder andere naar rescuers Luiza Kupan, Cristina Iovita Crina Maria en Issa Carmen, die een te kort aan voeding hebben.

Nicoleta hoopt voldoende geld in te zamelen voor twee grote kennels voor het asiel dat zij helpt. De bedoeling is dat Nico, het teefje waar wij eerder een actie voor gedaan hebben, in 1 van die kennels gaat verblijven.

Haar vaste verzorgster gaat helaas verhuizen. De kennel is dus hard nodig, anders wordt Nico op straat gezet!

Deze rescuers zetten zich elke dag weer in voor de rescue dieren in de hoop voor een beter leven voor hun.

Wij willen hun ook iets kunnen schenken tijdens de dagen dat wij met zijn alleen feest vieren!

Laten we dit samen met hun doen, dus zet snel een schoen!

Zet je schoen en strooi lekkers!

Team Stichting Friends4Straydogs

Tessa, Ina en Thea


19 november

 

Maandelijks maakt onze stichting 60 euro over naar Christina Hent zodat zij de honden, die van haar zorg afhankelijk zijn op het bouwterrein. eten kan geven. Deze honden zijn allen gesteriliseerd en al ouder. Doordat Christina voor deze dieren zorgt, zijn zij niet in gevaar. Dit zijn ongewenste vriendelijke honden, die zonder de hulp van Christina niet kunnen overleven en eerder door de baasjes op straat zijn gezet.

Onze stichting ondersteund deze honden maandelijks met een donatie.

Wilt u ook meehelpen? Dat kan vanaf 2 euro per maand bent u Vriend van Friends4straydogs.

Op onze website kunt u lezen hoe dat u Vriend van Friends wordt

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN HELP ONS

ONGEWENSTE HONDEN EN KATTEN HELPEN

 


18 november 2023

 

HULP HONDEN IN OPVANG NEDELAND

 

Iedere maand bestellen wij voer en ook deze vleesworsten voor honden die in opvang zijn bij onze trainer Denco.

 

Helaas zijn er honden die niet meer worden ondersteund door de eerdere adoptanten, via  stichtingen, niet alleen de onze.
Dit raakt ons diep...
Honden waar niets mee aan de hand is, puur dwangmatig en geforceerd begeleid en getraind zonder geduld.

 

Eerdere adoptanten die eerder niet het advies wilde opvolgen en letterlijk de hond achterlieten zonder verantwoordelijkheid te nemen. Onvoorstelbaar maar waar, ook in Nederland.

Honden die prima zijn en goed functioneren.

 

T/m 24 december is voor 225,00 euro aan geperste brokken en vleesworsten gedoneerd. door onze stichting.

Denco heeft een groot hart, hij kan niet de kosten voor achtergelaten honden alleen dragen. Daarom deze post. Onze stichting helpt ook honden in Nederland.

 

Voor training en rehabilitatie kunnen wij Denco van harte aanbevelen, hij is hondengedrag-trainer.


Denco werkt oplossing gericht vanuit de psychologie van de hond.

Denco geeft ook advies en  werkt samen met stichting Friends4straydogs. Onze nazorg medewerkster, Thea de Ron, staat in contact met Denco voor hulp en advies aan onze adoptanten 


14 november 2023

 

*** WARM DE WINTER IN ***.

Wist u dat in onze Donatie Shop leuke hoodies, warme wintermutsen en ook shirts te koop zijn? Voor de echte "Dog Moms" en "Dog Dads".

 

Onze adoptanten Robert en Margriet zijn fan van onze hoodies

Leuk voor uzelf of als cadeau. Niet alle maten zijn op voorraad, bestel daarom op tijd als u zo'n leuke sweater kado wilt geven van Sint of Santa

Door te kopen in onze shop ondersteunt u ons werk voor honden en katten in nood. In de wintermaanden hebben zij juist heel hard uw steun nodig.

Daarom onze slogan, "Warm de winter in", voor u een heerlijke warme sweater of muts, voor de honden warmte in de vorm van extra voer, stro of een nieuw hok.

Doet u ook mee? Bezoek onze Donatie Shop voor nog meer leuke spulletjes.https://www.stichting-friends4straydogs.nl/donatie-shop...

Zo vast bedankt namens de honden en katten .

 

 

Groetjes Team

Stichting Friends4straydogs.


17 november

UP-DATE  SITUATIE THOR & LUNA

HELAAS IS DE SITUATIE SCHRIJNEND EN ZIJN WIJ ACHTER DE SCHERMEN HARD AAN HET WERK VOOR OPVANG OF ADOPTIE.

Helaas gaat het niet goed met Thor, door frustratie, heimwee naar zijn baasje, het moeten verblijven in een kleine kennel, heeft er toe geleid dat Thor zijn kop heeft beschadigd.......

 

Thor moet weer naar de dierenarts...........

 

Wij als team hopen nog steeds dat de juiste adoptanten opstaan voor Luna en Thor. Door ons zijn meerdere husky organisaties en stichtingen aangeschreven, in Nederland ook in Belgie en Duitsland, maar helaas nog steeds zonder resultaat............

Wij hebben ontzettend te doen met dit lieve 2-tal. Hopelijk volgt er snel een goede oplossing voor beide honden. 


Voor de extra dierenartskosten vragen wij uw hulp. Wij zijn afhankelijk van donaties om hulp te kunnen bieden aan honden in nood TIKKIE:  KLIK HIER

 

Ter informatie onze bankrekeningnummer staat op naam van bestuurslid W Mulder van Dam en staat onder controle van het team. Dit om hoge bankkosten die een zakelijke rekening met zich meebrengt te vermijden, deze kosten zijn voor de dieren in nood en niet voor de bank bedoeld.

--------------------------------------------

 

De staart van Thor...... 
Voor behandeling heeft hij de dierenarts bezocht, maar helaas is wederom een bezoek aan de dierenkliniek noodzakelijk.....

 

DONATIE-AKTIE HOK en KOSTEN EERSTE BEZOEK DIERENARTS:

De opbrengst voor de donatie AKTIE voor een hok voor Thor en Luna heeft het prachtige bedrag van 550 euro opgeleverd. Hiermee zijn wij ontzettend blij!

 

De beheerder van het asiel vertelde ons dat manden niet zijn toegestaan maar een groot hondenhok wel.


Het hok is ondertussen besteld bij een timmerman en ook bezorgd. Kosten 130 euro voor het hok, transport van dit hok per vrachtwagen naar het asiel, kosten 80,00 euro.

De dierenartskosten 110,63 euro  (zie foto factuur) en brandstof kosten voor vervoer naar andere stad naar een goede universiteit- dierenkliniek,  heen en terug :  80,00 euro. 

De aankoop voor kwalitatief goed voer, in het asiel is de kwaliteit van het voer erg slecht en niet geschikt voor huskies, gaan wij verzorgen van het restant donaties.


6 november 2023

GISTEREN ARRIVEERDE DE HAPPY BUS MET AAN BOORD ZORRO & MILA.

Ons contact Luiza en de rescuer van Boy, bracht dit lieve manneke naar zijn gastgezin.

Afgelopen zaterdag werd hondje Rita geadopteerd en opgehaald bij haar gastgezin in de regio Amsterdam. Hierdoor kwam er een plaatsje vrij bij dit lieve gastgezin. Boy was de gelukkige en mocht mee met de Happy Bus.
Ook Zorro en Mila kwamen aan en werden zoals het hoort volgens de regels netjes thuis bracht.

Zorro mag gaan wandelen in het mooie Limburgse land, samen met zijn liefdevolle baasje. Mila, gaat binnenkort samen met haar nieuwe familie, ons teamlid Tessa en haar man Steven, Almere onveilig maken

Voor Boy gaan wij binnenkort opzoek naar zijn match. Boy is een kleine middelmaatje en een ontzettend leuk en mensgericht hondje. Binnenkort volgt zijn informatie op onze website.

Wat een mooie berichten en wat zijn wij blij dat er 3 hondjes een fijn thuis hebben getroffen. Dank jullie wel adoptanten, wij kijken uit naar jullie leuke up-date's binnen onze besloten adoptanten groep.

 


5 november 2023


>>WAARSCHUWING POGING TOT OPLICHTING<<  MISBRUIK NAAM STICHTING.

Beste allemaal, helaas moeten wij weer een bericht plaatsen dat er mensen zijn die foto's van onze honden misbruiken om zichzelf te verrijken en uit onze naam emails versturen. Vermoedelijk gebruikt men de foto's onder valse advertenties, onder onze naam. Vermoedelijk via marktplaats. Wij gaan dan ook een klacht neerleggen.

Indien u denkt te reageren op een hond of kat van onze stichting, check altijd het emailadres. Als u het niet vertrouwd stuur ons een pb met een screenprint of foto van de door u ontvangen email, zodat wij dit kunnen controleren of deze daadwerkelijk door ons is verzonden. Het is nu voor de 2de keer dat wij een melding ontvangen van een serieuze kandidaat over misbruik van onze naam door personen die denken zo over de rug van kansarme dieren en over de rug van onze naam, mensen te kunnen oplichten.

MAAK NOOIT ZOMAAR GELD OVER!

Iedere serieuze kandidaat, ontvangt altijd van ons 2x bevestiging bel-afspraak.

Wij werken alleen met ons eigen interesse/intake-formulier dat terug te vinden is op onze website.

Controleer het email-adres

Mocht u worden gebeld, door ons, dan geven wij vooraf aan door wie u wordt gebeld, voornaam en achternaam.

Wij spreken ABN, geen buitenlandse tongval. (wellicht een beetje met Noord Hollands of Brabantse dialect )

TRAP ER NIET IN.

Dank u wel voor uw aandacht. Als u twijfelt neem dan gerust contact met ons op.

Bezorgde groeten Team stichting Friends4straydogs


4 november 2023

 

 

HOERA WIJ VONDEN ONS PERSONEEL !

Gisterenochtend vroeg arriveerde de "Happybus" met aan boord Garfy en Figaro. Twee schatten van "Je weet wel katers" beide eerder gered en vervolgens verzorgd bij liefdevolle gastouders. Garfy en Figaro zijn prachtige katten die graag bij mensen zijn. Daarom zijn zij samen gematcht op het moment dat een serieuze kattenliefhebber bij ons informeerde voor 2 lieve binnenkatten. Wij wensen adoptant heel veel geluk met Garfy en Figaro en bedanken hem voor de bewuste keuze om juist 2 rescue-katten een fijne toekomst te gunnen.

 


KENT U ONZE LEUKE DONATIE SHOP AL?

 

Bestel een hele leuke penning voor uw maatje en steun hiermee onze stichting en dus alle andere hondenvriendjes! 

5 november 2023

 

Bent u trots op uw RESCUE-HOND, laat dit zien met onze mooie gegraveerde PENNING.

 

Tekst op de achterzijde:

 

"Proud owner of a Rescue-dog

                      Stichting

              Friends4straydogs"

 

In 5 mooie kleuren verkrijgbaar.

Rood - Rose - Menthol - Groen - Paars.

Te bestellen via onze DONATIE-SHOP KLIK HIER

Opbrengst verkoop DONATIE-SHOP is voor voerdonaties en extra zorgkosten bestemd.

 

Draagt u onze stichting een warm hart toe? Wordt dan "Vriend van Friends" dit is al mogelijk vanaf 2 euro per maand. Hier  leest u Vriend wordt van onze stichting:

 

Wilt u een andere tekst achterop de penning? Informeer naar de mogelijkheden, stuur ons gerust een email : stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

 

 

Groetjes team stichting Friends4straydogs

Ina - Thea - Tessa


5 november 2023

 

UPDATE >>> THOR EN LUNA 2 HUSKIES IN GROTE NOOD! <<<

 

ONDERTUSSEN ZIJN THOR EN LUNA ZIJN BIJ DE DIERENARTS GEWEEST. DIT WAS MOGELIJK DOOR UW HULP!

 

U KUNT ZIEN DAT BEIDE HONDEN ERG MAGER ZIJN.

 

WIJ ZIJN BEZIG OM EEN STEVIG EN GROOT SLAAPHOK TE BESTELLEN EN OOK GOED VOER. HET ASIEL HEEFT AANGEGEVEN DAT MANDEN NIET PRAKTISCH ZIJN ER IS SIMPEL WEG GEEN PLAATS VOOR 2 MANDEN IN HET KENNELTJE........

 

DAAROM ZIJN WIJ SAMEN MET NICOLETA DE OPTIES AAN HET BEKIJKEN VOOR EEN GOED EN STEVIG HOK VOOR BEIDE HONDEN. 1 HOK KOST ONGEVEER 200 EURO GEMAAKT DOOR EEN TIMMERMAN. DIT IS EXCLUSIEF TRANSPORT NAAR HET ASIEL. `DE ACTIE VOOR MANDEN EN DIERENARTSKOSTEN HEEFT EEN MOOI RESULTAAT OPGEBRACHT VAN 550 EURO!! ONTZETTEND BEDANKT VOOR IEDEREEN DIE HEEFT GEHOLPEN! HIERVAN KUNNEN WIJ DE REKENING DIERENARTS BEKOSTIGEN ALSMEDE EEN DEEL VAN DE HOKKEN BETALEN.

 

HULP IS NOG STEEDS ONTZETTEND HARD NODIG. WIJ GUNNEN THOR EN LUNA EEN BETER LEVEN EN PROBEREN DIT TE REALISEREN BINNEN DE HUIDIGE SCHRIJNENDE SITUATIE. DRAAGT U DE BEIDE HONDEN EEN WARM HART TOE? HELP DAN MEE VOOR GOED VOER EN UITLAATSERVICE

 

TIKKIE: KLIK HIER  Ter informatie onze bankrekeningnummer staat op naam van bestuurslid W Mulder van Dam en staat onder controle van het team. Dit om hoge bankkosten die een zakelijke rekening met zich meebrengt te vermijden, deze kosten zijn voor de dieren in nood en niet voor de bank bedoeld.

 

HOPELIJK VERHUIZEN BEIDEN HONDEN SNEL NAAR EEN FIJN THUIS BIJ FIJNE ADOPTANTEN. MAAR ZOVER IS HET HELAAS NOG NIET.......

 

OOK ZIJN WIJ DRUK BEZIG MET EEN MAN DIE BEREID IS DE HONDEN ZO AF EN TOE UIT TE LATEN. MAAR HIERVOOR MIST HIJ INKOMSTEN ALS ZZP-ER. HIERVOOR IS EEN COMPENSATIE NODIG ZODAT ER TIJD IS VOOR BEIDE HONDEN VRIJGEMAAKT KAN WORDEN.

 

OVER EEN MAAND VERHUIST HET ASIEL NAAR EEN NIEUWE LOKATIE. MAAR VEEL BETER IS DAT ZIJ TUSSENTIJDS WORDEN GEADOPTEERD DOOR LIEFHEBBERS VAN DIT TYPE HOND. ZODAT THOR EN LUNA DE VERZORGING KRIJGEN DIE HARD NODIG IS OM TE OVERLEVEN.

 

WILT U BLIJVEN DELEN? EEN ARMZALIG ASIEL MET KLEINE KENNELS EN SLECHT VOER IS GEEN LEVEN VOOR DEZE LIEVE HONDEN!

 

Het volledige verhaal van beide honden kunt u HIER LEZEN

Team Stichting Friend4Straydogs

 


30 oktober 2023

 

DRINGEND UW HULP GEVRAAGD VOOR TWEE MANDEN VOOR DE HUSKY'S 

THOR EN LUNA HEBBEN HELAAS GEEN MAND OM IN TE LIGGEN. THOR HEEFT EEN ZWARE INFECTIE EN BESCHADIGING AAN ZIJN STAART OPGELOPEN EN LIGT OP DE VIEZE VLOER VAN HET ASIEL.

 

A.s. vrijdag gaat Thor naar specialisten in de kliniek van Timisoara.de kans is groot dat zijn staart geamputeerd moet worden.

Als Thor dan terug komt ligt hij wederom op de vieze vloer in het katten verblijf van het asiel. Er is helaas geen andere optie voor deze honden qua ruimte.

Ook willen wij dat Thor bij terugkomst goed kan herstellen zonder dat hij wederom weer een infectie krijgt door het vuil wat op de vloer ligt.

Wij vragen u voor hulp voor de manden en deze met stro te kunnen vullen zodat in ieder geval Thor samen met Luna van de grond af liggen.

Met de winter voor de deur zijn deze manden sowieso een noodzaak.

Wij gunnen Thor en Luna toch wel een warme mand.

HELPT U ONS OM THOR EN LUNA TE HELPEN?

Het bedrag wat wij nodig hebben is rond de 100 Euro voor de twee manden en stro.

 

U kunt  via de bank een donatie over maken voor de manden

tnv: W.P Mulder- van Dam stichting Friends4Straydogs

NL10ASNB 0708866700

BIC: ASNBNL21 o.v.v Manden voor Thor en Luna

 

Wij bedanken u wederom voor u hulp Thea Ina en Tessa

 


22 oktober 2023


MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW DONATIE VOOR DE DIERENDAGAKTIE!! 


21 oktober 2023

 


16 oktober 2023


>> TEGENGELUID <<


Ieder jaar weer in oktober verschijnt in de media een negatief verhaal met telkens dezelfde toon vanuit de Dierenbescherming. De ander kant van het verhaal wat niet door de media en "De Dierenbescherming" wordt belicht, schrijft men echter niet. Daarom voelen wij ons nu genoodzaakt te reageren en als toelichting en informatie naar aanleiding van dit eenzijdige verhaal in de landelijke dagbladen.

 

Dit tegengeluid is al eerder geprobeerd om in de media te brengen door "Stichting Stray Animal Assiociation Nederland", echter vond geen gehoor. Alex Voncken mede oprichter van Stichting Stray Animal Assiocation Nederland, schreef daarom onderstaand bericht. Ook wij als officiele stichting in Nederland, die voldoet aan alle gestelde eisen reageren nu.

 

Niet zo lang geleden, werden bij benaderd door een familie die eerder een hond adopteerde vanuit een Nederlands asiel ook onderdeel van De Dierenbescherming. De familie diende na een korte wandeling direct te beslissen of zij de hond wilde kopen (wij hebben de overeenkomst gezien, het betrof geen bruikleen). En zo geschiede. De hond bleek ondanks de goede bedoelingen van deze familie totaal geen match te zijn, daarom zij het betreffende asiel contacten. De medewerker reageerde dat de hond terug kon naar dit asiel. maar de kans groot zou zijn dat op de hond euthanasie gepleegd zou gaan worden.

 

De familie schrok hier ontzettend van en benaderde onze stichting voor hulp. Betrof het hier een hond met gedragsproblematiek, of onervaren eigenaren die de begeleiding van de hond hadden onderschat en dit niet binnen het gezin aankonden? Het laatste was aan de orde, zoals zo vaak. De hond is door Stichting Friends4Straydogs herplaatst en begeleid, opgevoed door meer ervaren adoptanten, waarmee onze nazorg contact onderhoudt. Is dit de hond aan te rekenen? Neen, echter met het vingertje wordt wel naar de hond gewezen, heel erg foei Dierenbescherming blijkbaar reikt uw kennis toch niet zover als jullie willen suggereren.

 

Deze hond maakt het ontzettend goed, maar niet door het kortzichtige beleid van de De Dierenbescherming die zo graag jaarlijks in oktober in de media blaast over de zogenaamde straathonden, (men vergeet te vermelden dat bijna alle honden die noodgedwongen op straat verblijven eerder een eigenaar hadden) allen probleemhonden zouden zijn.

Niets is minder waar!

 

Wat wel klopt is dat niet iedereen die graag een buitenlandse hond wilt adopteren, geschikt is voor een goede begeleiding van de hond binnen het acclimatiseringsproces. Daar wringt de schoen en dat is precies wat wij als serieuze stichting willen vermijden en daarom altijd voor adoptie werken met een kritische intake-procedure. Wij zijn geen supermarkt om even een hondje te kopen en weer terug te brengen, dat is wel hoe de asielen in Nederland werken, iedereen kan er snel een hond kopen.

 

Ook in de landelijke media, begin september, een hond met buitenlandse chip die al meer dan 1 jaar verbleef binnen een asiel van De Dierenbescherming. De afkomst van deze hond, als mede de organisatie was onbekend. En volledige pagina werd hiermee gevuld. Wij boden onze hulp aan, om via onze officiele kanalen, die bevoegd zijn dit binnen het registratiesysteem in Roemenië te kunnen nakijken, voor hulp te benaderen om de afkomst van deze hond te checken. Geen enkele reactie terug, niet eens een vriendelijk antwoord, helemaal niets........

 

Dan vraag ik mij af, "Waar staat nu daadwerkelijk de dierenbescherming voor?" Wellicht hand in eigen boezem dat honden met zogenaamd problematisch gedrag, bijna altijd ten grondslag ligt aan de adoptanten en de organisatie zelf.

 

Is het niet zo dat de meeste honden die momenteel verblijven binnen de Nederlandse asielen hoofdzakelijk hoog risico honden zijn, impusief aangeschaft door (onverantwoordelijke) personen vanuit de (illegale) broodfokkerij?

 

Als nu de overheid eindelijk eens start om daadwerkelijk op te treden tegen deze malafide organisaties en broodfokkers, die iedere belangstellenden een hond geven, i.p.v. een gedegen procedure met inzicht en ook "Neen" durven te verkopen, zal het aantal meldingen m.b.t. dat zogenaamde probleem gedrag gestaag afnemen.

 

Bij deze nodigen wij de reporter van Algemeen Dagblad en andere aanverwante dagbladen uit voor een gesprek met ons team. Uit dit gepubliceerde artikel blijkt dat van wederhoor amper sprake is geweest en 1 kant belicht. Dit geeft dan ook aan dat de kwaliteit van dit artikel van een laag niveau is. Immers goed onderbouwd nieuws met wederhoor, is minder sensationeel en wordt minder goed gelezen.

 

Jammer dat er nu schapen zijn die dit eenzijdige artikel in deze dagbladen als serieus betitelen. De verliezers zijn de dieren mede door jullie starre houding en arrogantie. Er is nooit een serieus gesprek gevoerd met Stray Animal Assiociation Nederland, over het Nederlandse beleid dat zo lek is als een mandje. Blijkbaar zijn de door jullie zo genoemde "straathonden" het zwarte schaap voor het faalde beleid in Nederland en de arrogantie van de Dierenbescherming.

 

Pak de malafide fokkers en organisaties aan, niet met een waarschuwing of taakstraf. Stop het polariseren van de buitenlandse hond terwijl 70% van alle pups in Nederland aangeschaft afkomstig is vanuit deze malafide handel en slechts 6% rescue-honden zijn vanuit over de grens,

 

Begin daar en scheer niet alles over 1 kant. Nu ontstaan er juist vooroordelen en verkeerde conclusies. De goede organisaties moeten zoals altijd onder de kwade lijden. Wij zijn benieuwd of u daadwerkelijk openstaat voor een inhoudelijk gesprek.

 

Afz. Ina Mulder

Bestuur stichting Stichting Friends4Straydogs

Fenna de Ron Tessa Meissen


7 oktober 2023 

 

EINDSTAND DIERENDAG AKTIE: WIE VULT ONZE BAKJES?

De eind stand is 1122 euro ontvangen via Tikkies en bankoverschrijvingen.

Door de stichting is aangevuld 214 euro, zodat iedere rescuer ongeveer evenveel ontvangt.

 

Wij kunnen dit niet doen zonder de "Vrienden van Friends". Lieve donateurs, onze onmisbare vrienden van Friends, die ons maandelijks een donatie gunnen. U bent al Vriend van Friends4straydogs voor 2 euro per maand.Informatie leest u op onze website, klik hier.

 

Ondertussen zijn uw giften overgemaakt naar, Luiza, Crina, Nicoleta en Cristina Hent. Er is door ons besteld voer voor de opvang-hondjes van Cristina Lovita en er wij komen aankomende week voer voor de honden in de opvang bij Issa Carmen.

 

Alles helpt, ieder brokje, iedere euro. Deze fantastische dames, die met hart en ziel honden en katten redden en verzorgen, zijn de motivatie van onze stichting om te helpen.

Wij kunnen ons niet voorstellen wat deze kanjers dagelijks onder ogen zien van dierenleed. Juist zij zijn een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie dat het anders moet en anders kan. Echter zij kunnen dit niet alleen en daarom proberen wij als kleine organisatie om bij te springen.

DANK U WEL.

Blijf ons volgen, blijf delen en geven, uw donatie komt rechtstreeks, via ons, terecht bij deze fantastische dames.

 

Lieve groeten Team

Stichting Friends4straydogs


4 oktober 2023

DIERENDAG AKTIE "WIE VULT ONZE BAKJES"? 

 DE KOUDE GURE WINTER STAAT OP DE STOEP *** LAATSTE DAG ***

LIEVE IEDEREEN, WIJ ZIJN HEEL BLIJ DAT ONDERTUSSEN VOOR 4 LIEVE DAMES DIE HONDEN EN KATTEN REDDEN EEN VOERDONATIE KAN WORDEN GEREGELD.

MAAR WIJ ZOUDEN HET ONTZETTEND FIJN VINDEN, VOOR DE HONDEN & KATTEN, DAT WIJ 6 KANJERS EEN VOERDONATIE KUNNEN STUREN.

 

De actie:" Wie vult onze bakjes", kwam helaas wat moeizaam op gang. Maar wij zijn heel blij met het tot nu toe behaalde resultaat. Wat zou het fantastisch zijn als wij morgenavond een mooi eindbedrag kunnen plaatsen en alle 6 de rescuers hiermee kunnen helpen.

 

Fantastische dames die door weer en wind op stap zijn om honden te redden, op verlaten terreinen, aan de rand van de snelweg, gedumpt voor een afschuwelijke einde, te redden. Morgens om 5.00 uur opstaan om de hokken schoon te maken, naar het werk gaan om huur, bouw nieuwe kennels, voer enz te kunnen bekostigen. Of hondjes opvangt binnen de eigen woning waar het belang van de dieren voorrang heeft, boven eigen comfort, met vaak hoge schulden bij de dierenarts en ga zo maar door. En dit allemaal vanuit hun hart voor dieren.

 

WIJ KUNNEN ONS GEEN VOORSTELLING MAKEN HOE DIT LEVEN WERKELIJK MOET ZIJN. HIERVOOR HEBBEN WIJ ENORM VEEL RESPECT

 

EN DAAROM WILLEN WIJ GRAAG ONS STEENTJE BIJDRAGEN.

DOET U OOK MEE?

 

Wij kunnen u heel veel foto's laten zien van uitgemergelde honden om de noodzaak te laten zien. Geen foto's maar daden maar dat kunnen onze kanjers niet alleen.

DAAROM DEZE VOER-AKTIE, NU DE GURE VOCHTIGE WINTER VOOR DE DEUR STAAT.

Velen van u weten dat onze stichting staat voor hulp waar het broodnodig is. Maar dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

Wist u dat onze contacten, non-profit werken, dieren hun passie zijn en ieder dubbeltje dienen om te draaien. Voor deze dieren die zij redden en verzorgen vaak diep in de schulden terecht komen, totdat onze stichting of een collega stichting fijne adoptanten vinden.

 

ZIJ ZIJN AFHANKELIJK VAN HULP.

 

De dieren die veelal in buitenverblijven logeren, zonder enige luxe zoals een zacht kussen en warmte, daar zijn juist nu de brokken ontzettend hard nodig. De verzorging kost nu eenmaal veel geld.

 

ER IS GEEN SUBSIDIE, GEEN SPONSORING VAN EEN VOERMERK, ZOALS DE ASIELEN IN NEDERLAND. GEEN VERWARMDE BINNENKENNELS MET SLAAPSTRETCHERS.

WEL KOUDE GURE WINTERS, BUITENVERBLIJVEN, MET HOPELIJK WAT GELD VOOR STRO EN HOOI TEGEN DE KOUDE......

ONZE LIEVE CONTACTEN MOETEN HUN BOONTJES ZELF DOPPEN.

DAAROM IS VOER PRIORITEIT 1 ZODAT DE HONDEN EEN VETLAAGJE KUNNEN OPBOUWEN ALS BESCHERMING TEGEN DEZE GURE PERIODE IN ROEMENIE.

UW HULP, HOE KLEIN OOK IS EEN KWESTIE VAN LEVEN OF DOOD. 

 

Ook is het ook mogelijk om uw donatie zelf naar ons over te maken:

Bankgegevens Stichting Friends4Straydogs:NL10ASNB 0708866700BIC: ASNBNL21t.n.v. : W.P Mulder- van Dam stichting Friends4Straydogs  O.V.V. VOERAKTIE

 

** Note** Stichting Friends4straydogs heeft bewust geen zakelijke rekening vanwege de kosten. De hier genoemde rekening is de rekening van de stichting en staat onder toezicht en controle door het bestuur.

 

Stichting Friends4Straydogs is een officiële stichting, werkt volledig non-profit en staat ingeschreven onder: KvK 66033772

Wij danken u hartelijk voor uw hulp.

Lieve groetjes van het team

Stichting Friends4straydogs


28 september 2023

Gisterenavond zijn bij aangekomen, bij de adoptanten thuis:

Lilly

Hope

Loulou

Nu horen wij u denken, vooral de trouwe volgers. Wie is Hope? Haar hebben wij niet eerder gezien. Dat klopt inderdaad. Hope is een poesje gered door een hele lieve dame die ons om hulp vroeg. Zij redde Hope na een trauma, zij was nog maar een kitten en vermoedelijk aangereden. Hope heeft een zware tijd achter de rug en een handicap. De lieve dame heeft haar lang verzorgd, maar dit is erg lastig te combineren met haar werkuren. Collega Thea heeft alles op alles gezet om voor Hope een liefdevolle oplossing te vinden en die is er! Hope is geadopteerd door een andere lieve dame die zich ontfermt over katjes waar wat mee is. Vooral rescue- katjes. Hoe fantastisch is dit!

Binnenkort plaatsen wij een up-date over Hope. Wij kunnen niet wachten de eerste mooie berichten te mogen ontvangen over haar


28 september 2023

UITSLAG & PRIJSWINNAARLOTERIJ "HELP MICKY VAN ZIJN PIJN AF"

Misschien weet u het nog.

Maar wij zijn het echt niet vergeten!

De loterij voor kater Micky.

Micky had veel problemen met volledig ontstoken tandvlees..... In eerste instantie dacht de dierenarts dat alle tandjes en kiezen getrokken diende te worden. Vooraf zou er een scan van zijn kopje worden gemaakt.

Maar deze ontstekingen komen toch ergens vandaan? Wat is de oorzaak?

Na meer onderzoeken bleek dat Micky ontzettend allergische in zijn bekje reageert. Nu is het fantastische gastgezin bezig om dit verder uit te zoeken, door aangepast voer.

De loterij was deze keer niet een heel groot succes, maar gelukkig konden wij wel de onderzoeken bekostigen door uw aankoop van lootjes.

Waarvoor onze hartelijke dank!

De kosten onderzoeken, dit is zonder de kosten voor het speciale dure dieetvoer zijn 191 euro

De opbrengst is totaal 236,00 euro! Waarvoor onze hartelijke dank!

Voor Micky gaan wij opzoek naar adoptanten op afstand, dit voor de kosten van het speciale voer.

DE WINNAAR VAN DE MOOIE HANDGEMAAKTE KOFFIE KOPJES IS...........

Familie J.P.M.A. Leeuwis van Dorst

Hartelijk gefeliciteerd!


Team Stichting Friends4Straydogs


24 september 2023 

Er zijn weer een aantal bofkontjes aangekomen bij hun nieuwe baasjes! 
Lotte is bij een lief opvanggezin met optie tot adoptie. Ze kan in ieder geval even fijn bijkomen! 

Wij wensen de nieuwe baasjes veel geluk met hun nieuwe viervoeters! 

Team Stichting Friends4Straydogs


6 september 2023

 

Zoals al eerder verteld, moest Micky onder narcose geholpen worden om zijn gebit te behandelen. 
Micky maakt het inmiddels goed en herstelt hij voorspoedig. 

En nu.. nu moet de dierenartsrekening nog betaald worden. 
Omdat we dit soort bedragen niet in kas hebben, is er een loterij georganiseerd. 
Inmiddels is er 190 euro opgehaald, maar dit is nog niet voldoende helaas. 
Daarom loopt de loterij nog door.

 

 

Uw naam is tevens uw lotnummer, hoe meer lootjes hoe meer kans op een leuke prijs.

Help Mick van zijn pijn af zodat hij normaal kan eten en weer een gelukkige kat kan worden met kans op adoptie.

Vanuit ons hart hartelijk dank namens Mick .

TIKKIE

https://l.facebook.com/l.php...

link is geldig t/m 4 september

U kunt u donatie ook over maken via de bank

NL10ASNB 0708866700

BIC: ASNBNL21

W.P Mulder- van Dam stichting Friends4Straydogs

O.v.v. Operatie Mick

Hoofdprijs:

 

Prachtige handgemaakte mok of twee cappuccino kopjes met eigen keuze afbeelding hond/kat

Prijs 1 = keuze prijs,

Lange verstelbare hondenlijn, Leuke snuffel-bal voor hond of kat, Leuke beweegbare vis met kattegras.

1 lootje = 2,50
3 lootjes = 6,00
5 lootjes = 10,00
10 lootjes = 17,50
15 lootjes = 20,00

Ieder extra lootje is 1,00 euro

Wij hopen uiteraard nog op wat meer voor lieve Mick. Dit is erg hard nodig,

U bent vrij een bedrag te kiezen. Alle beetjes helpen voor arme Mick.

Uw naam is tevens uw lotnummer, hoe meer lootjes hoe meer kans op een leuke prijs.

Help Mick van zijn pijn af zodat hij normaal kan eten en weer een gelukkige kat kan worden met kans op adoptie.

Vanuit ons hart hartelijk dank namens Mick


Help mee met de grote reddingsactie ASIEL CRINA, deze dieren lopen groot gevaar door ontruiming van de gemeente. Door een donatie te doen via onderstaande

U kunt u donatie  over maken via de bank:

 

NL10ASNB 0708866700

BIC: ASNBNL21

W.P Mulder- van Dam stichting 

 

Note.
Rekening staat op naam van W.P. Mulder dit vanwege de hoge kosten zakelijke rekening en staat onder toezicht van het bestuur.

Uw donatie zal gebruikt worden voor de bouwkosten voor het nieuwe asiel van Crina, zodat zo snel dieren kunnen verhuizen en veilig zijn!


6 september 2023

 

HOE IS HET MET MIMI?

 

Onze trouwe volgers herkennen Mimi als dat onzekere hondje in haar hokje in de grote opvang. Eerder werd Mimi in onze opdracht gered uit een vreselijke public shelter (dodingsasiel).

Wij maakte ons toen grote zorgen. Mimi dreigde weg te kwijnen.Er kwam een hondentrainster binnen de opvang werken. Wij vroegen haar om met kleine Mimi aan de slag te gaan. De kosten zijn door onze stichting hiervoor betaald 1 x 130 euro en 1x 160 euro, voor 2 trainingssessie van 10 keer.

Mimi bloeide op, niet meer de stress van het grote kennel en de prikkels van het grote asiel. Wij hoopte dat er een liefdevolle adoptant voor haar zou opstaan.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de hulp van een andere lieve adoptant die ons maandelijks heeft geholpen met de opvangkosten per maand, voor de opvang en verzorging voor kleine Mimi. Deze kosten staan buiten de kosten voor de trainingen.

Er kwam een reactie voor Mimi, een eerdere adoptant reageerde vorig jaar februari en wilde heel graag Mimi adopteren. Wij vonden het belangrijk dat voor de adoptie eerst de trainingen voor Mimi werden afgerond.

En zie nu eens ruim 1 jaar na haar adoptie is Mimi helemaal in haar element!Ondertussen heet Mimi , Lizzy en volledig geacclimatiseerd. Lizzy gaat graag mee op pad,wandelen, zwemmen, spelen met haar hondenvriendje, autorijden.

 

Wij zijn ontzettend dankbaar dat lieve Mimi deze kans kreeg. En bedanken haar adoptanten om bewust te kiezen voor een hondje die niet werd gezien.Door jullie liefde en begeleiding is Izzy een ontzettend blij en gelukkig hondje geworden. Dank jullie wel

 

Dit gunnen wij ook andere honden en hier doen wij het voor.

Lieve groetjes Team


6 september 2023

Namens de stichting is er een donatie gedaan van 50 euro voor de aanschaf van voeding aan Christine Levita, een van de rescuers waar wij mee samenwerken. 


6 september 2023

1 september hoorde Nicoleta van een teefje die was aangereden. Ze kwam in actie en zorgde ervoor dat ze naar de dierenarts gebracht werd. Het teefje kreeg de naam Rosita en was in afwachting van een operatie. 
Om Rosita na de operatie rust te kunnen geven was er een grote bench nodig, die ook in de toekomst voor andere dieren gebruikt kan worden. 
Nicoleta deed een oproep voor een donatie en wij deden mee. 
Met behulp van meerdere donaties en vanuit onze stichting kon Nicoleta de bench aanschaffen zodat mooie Rosita spoedig kan herstellen.


5 september 2023

 

**De Hemel is een sterretje rijker** RUST ZACHT LIEVE STEVIE

 

Stevie is 15 jaar geworden, een leven niet te beschrijven...... Stevie werd 3 jaar geleden door ons gered uit een vreselijke public shelter (lees dodingsasiel) Wij kregen een melding dat er een hond zat nog maar 2 dagen te leven die eerder een ontzettend zwaar leven kende....... Mishandeld, zware verwaarlozing en blind, zwart... Dan ben je in een land als Roemenië ten dode opgeschreven.

 

Stevie kwam uit dit vreselijke asiel, in de opvang Ringoland, waar hij goed werd verzorgd. Dit mede door hulp van lieve adoptanten op afstand die het lot van Stevie aantrokken en ons hielpen de maandelijkse kosten te voldoen.

Dagelijks natvoer en supplementen, een schoon hok. In de winter stro, een dekbedje. Niet wat wij een oude hond gunnen, echter adoptie en de reis zou voor Stevie te veel zijn. Stevie had te veel meegemaakt om mensen te vertrouwen.....Wij als team waren verslagen door dit nieuws.

Zijn situatie was nog schrijnender dan eerder gedacht...... Ook zijn kopje hing scheef, door eerdere ziekte waar hij niet aan was behandeld ( vermoedelijk distempter) Stevie was ontzettend angstig, doordat hij ook nog blind was, snapte hij niet dat iedereen de beste bedoelingen met hem had....

Hij kreeg een rustig eigen verblijf. Stevie kwam langzaam tot rust, het vermoeden dat Stevie vreselijk moet zijn behandeld, werd dan ook bevestigd. Stevie liep heel slecht, ook vermoedelijk door eerdere mishandelingen.

Wij hadden te doen met deze lieve oude jongen, die door toedoen van zijn eerdere baasjes zo beschadigd was, zowel lichamelijk als fysiek..... Zolang zijn leven geen lijden zou zijn, wilde wij hem toch nog op zijn manier, een prettig leven geven.

De laatste tijd merkte de opvang dat Stevie achteruit ging, geen plezier meer ondervond, nog slechter liep.... Voorheen reageerde hij, ondanks dat hij blind was toch met herkenning als de verzorgers hem kwamen verzorgen. Maar dit was verdwenen, Stevie liet geen blijdschap meer zien. Om verder lijden te besparen, zeker aankomende winterperiode. In Roemenie is het immers extreem koud tijdens de wintermaanden. Vanuit ons hart is er in goed overleg met Ringoland en de betrokken dierenarts besloten om Stevie zijn rust te gunnen. Geen pijn meer, geen angst meer, geen lijden meer. Stevie is in zijn vertrouwde omgeving ingeslapen.

 

Wij bedanken diep vanuit onze harten de lieve sponsoren die samen met ons Stevie hielpen. Wij hopen dat Stevie de goedheid van het team die hem verzorgde en onze goede bedoelingen heeft gevoeld en toch nog heeft mogen ervaren dat niet alle mensen slecht zijn.


23 augustus 2023

NA-ZOMER LOTERIJ

WIJ VRAGEN URGENT UW HULP, VOOR KATER MICK.

 

Mick is een hele lieve kater die wij uit het prive asieltje van Crina redde door dreiging van ontruiming. Mick logeert nu bij een heel lief gastoudergezin.

 

Helaas heeft Mick een ontzettend slecht gebit en vele ontstekingen in zijn kaak..... Mick is al meerdere keren bij de dierenarts geweest voor onderzoeken.

 

Mick heeft veel pijn, kan amper meer eten, er moet accuut worden ingegrepen.

Eerder konden wij 32 dieren, mede door donaties en onze inzet redden en onderbrengen bij zowel adoptanten en gastouders.

 

Veel dieren diende, doordat deze urgent weg moesten, vooraf niet meer goed worden gecontroleerd door de dierenarts, waardoor de medische kosten enorm zijn voor ons als kleine stichting....

 

Wij hebben geprobeerd, om hierin zo eerlijk mogelijk de adoptanten tegemoet te komen binnen onze mogelijkheden.

 

Onlangs hebben we een operatie voor hondje Clyde bekostigd deze kosten waren ook  600 euro en is door ons betaald.

 

Maar ons potje is op, de kosten voor Mick breekt ons letterlijk.Wij kunnen dit niet meer opbrengen.

 

De dierenarts heeft aangegeven dat de kosten voor deze operatie tussen de 600 en de 800 euro gaat kosten.

Hierin is inbegrepen een scan van het kopje, en de operatie.

 

We hebben dan nog niet eens de kosten van het bloedonderzoek en de urine hierbij meegerekend en de eventuele medicatie en nazorg.

 

Een enorme dreun......

Een bedrag dat wij momenteel niet kunnen ophoesten.

 

Maar Mick heeft pijn....

Daarom deze NA-ZOMER LOTERIJ

Doet u mee? Wij stellen leuke prijzen ter beschikking, waar de prijswinnaar uit mag kiezen.

 

1 lootje = 2,50

3 lootjes = 6,00

5 lootjes = 10,00

10 lootjes = 17,50

15 lootjes = 20,00

Ieder extra lootje is 1,00 euro

 

U bent vrij een bedrag te kiezen. Alle beetjes helpen voor arme Mick.

 

 

Uw naam is tevens uw lotnummer, hoe meer lootjes hoe meer kans op een leuke prijs.

 

Help Mick van zijn pijn af zodat hij normaal kan eten en weer een gelukkige kat kan worden met kans op adoptie.

 

Prijs 1:

Prachtige handgemaakte en beschilderde katten-mokken.

 

Prijs 2:

Handige lange en verstelbare lijn, om ontspannen te wandelen en te trainen met uw hond.

 

Prijs 3:

VERRASSINGSPAKKETJE HOND OF KAT.

 

1 lootje = 2,50

3 lootjes = 6,00

5 lootjes = 10,00

10 lootjes = 17,50

15 lootjes = 20,00

Ieder extra lootje is 1,00 euro

 

U bent vrij een bedrag te kiezen. Alle beetjes helpen voor arme Mick.

Uw naam is tevens uw lotnummer, hoe meer lootjes hoe meer kans op een leuke prijs.

 

Help Mick van zijn pijn af zodat hij normaal kan eten en weer een gelukkige kat kan worden met kans op adoptie.

Vanuit ons hart hartelijk dank namens Mick .

 

Wil je mij alsjeblieft betalen voor "Operatie lieve Micky" via 

 

U kunt u donatie ook over maken via de bank

NL10ASNB 0708866700

BIC: ASNBNL21

W.P Mulder- van Dam 

O.v.v. Operatie Mick

 

Note
Rekening staat op naam van W.P. Mulder dit vanwege de hoge kosten zakelijke rekening en staat onder toezicht van het bestuur.

Wil je mij alsjeblieft betalen voor "Operatie lieve Micky" via Tikkie: 

 

https://tikkie.me/pay/s71ul4l1qo5mm34lghgb...

 

Betaalverzoek ASN bank: KLIK HIER

 

Hartelijk dank namens Micky


21 juli 2023

 

ACTIE VOOR TRAINING VAN lINA EN lARA

Nicoleta, een geweldige rescuer waar wij al jaren mee werken, heeft onze hulp nodig. 
Zij heeft een tijd geleden drie pups gered en ondergebracht bij een opvang in Roemenië. 
De tijd leert ons dat er hulp nodig is om deze pups een kans te geven op adoptie. 
Hun broertje is inmiddels in Duitsland bij een opvangadres en de twee dametjes Lina en Lara zijn nog in Roemenië. 

Nicoleta heeft geregeld dat een goede trainer deze meisjes wilt helpen voor een beter leven, maar dat kost heel veel geld. 
1 trainingssessie kost 70 euro, de trainer komt 2 keer per week en dit is zeker twee maanden nodig. 
Dat is voor Nicoleta zelf niet te organiseren en daarom vragen wij uw hulp. 

Inmiddels is er geld opgehaald voor 1 maand training, maar meer is nodig om deze verlegen meisjes een goede toekomst te geven. Wij gaan dus nog even door met het inzamelen zodat we ook kunnen helpen met de tweede maand. 

ZONDER DONATIES ZULLEN WE DE TRAININGEN HELAAS OVER 2 WEKEN MOETEN LATEN STOPPEN, EN DAT ZOU VERSCHRIKKELIJK VERDRIETIG ZIJN, ZE ZIJN ZO GOED BEZIG EN HEBBEN ONZE HULP ZO HARD NODIG.

 

Elk bedrag telt!

We hopen dat we op u hulp kunnen rekenen.

 

KUNT U IETS MISSEN ? WILT U DEZE HONDJES HELPEN? DAT KAN OP DE VOLGENDE MANIEREN:

 

Bankrekening: NL10 ASNB 0708 8667 00BIC: ASNBNL21T.n.v. W.P Mulder- van Dam stichting F4So.v.v. TRAINING HONDJES

Paypal: stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

 


13 juli 2023

TREKKING <<< MID ZOMER LOTERIJ >>>

Er zijn veel lootjes verkocht en dat is fantastisch nieuws!De opbrengst lootjes is 457 euro + 94 euro = totaal 551 euro

Er is door ons totaal overgemaakt voor hulp aan Luiza 750 euro

Wij zijn heel dankbaar voor uw hulp zodat er een mooi bedrag overgemaakt kon worden. Later dan de bedoeling was, maken wij nu de winnaar bekend van deze loterij. (Wij hopen altijd dat er nog extra deelnemers mee willen doen )

De winnaar is van de Mid Zomer loterij 2023 is >>> dhr of mevr. S van Son

Van Harte Gefeliciteerd!


10 juli 2023

 

NOODOPROEP CRISTINA LOVITA 

10 juli ontvingen wij een noodkreet van Cristina Lovita. Uitzetting zou dreigen voor haar en haar 47 rescue honden. Ze kreeg nog 1 dag van haar huurbaas om de huur te betalen omdat ze anders per direct haar huis moest verlaten. 

Er werd echt hartverwarmend snel op onze inzamelactie gereageerd en er werd maar liefst bijna 1000 euro ingezameld! 
Dat betekend dat we voor haar de huur konden betalen en ook nog eens een enorme hoeveelheid voer konden doneren haar haar. De voedseldonatie zal in twee delen gebeuren. 

Ons team is echt volledig overdonderd door de fantastische hulp die we zo snel ontvingen voor Cristine. 
Zonder de hulp van onze donateurs staan wij in dit soort situaties met de rug tegen de muur, maar dankzij uw hartverwarmende gezamelijke inzet hebben we zo snel kunnen helpen! 

Onze dank is groot!! 


29 juni 2023

Ook Cristina Hent verdiend een helpende hand met het goede werk wat ze doet en  daarom hebben wij een donatie gedaan van 100 kilo voer, kattengrit en speelgoed voor de pups en kittens. 

Cristina is een enorme hulp voor Crina en daarnaast vangt zij zelf dieren op. Ook verzorgt zij dieren die op straat leven en niet geadopteerd kunnen worden. Zij brengt hun voer op straat. 

Ook deze donatie kunnen wij niet doen zonder uw donatie! We zijn zeer dankbaar dat wij dit mogen doen! 


28 juni 2023


We besloten om nog een donatie van 100 euro te geven aan Nicoleta, zodat ze de trainster kan inhuren voor de pups. Deze onschuldige dieren verdienen namelijk ook een kans! 
Op deze manier kan de foster gericht met de pups aan de slag. 

Dit soort donaties zijn niet mogelijk zonder hulp van onze vaste donateurs en eenmalige donaties! 
Bedankt!! 


25 juni 2023

Een aantal maanden geleden heeft Nicoleta een viertal pups gered en ondergebracht bij een foster in Roemenie. Ook al heeft de foster haar best gedaan om te pups aan haar te laten wennen, ze blijken al zo getraumatiseerd dat twee van hen het erg moeilijk vinden als er iemand in de buurt komt. Om hun kans op adoptie te vergroten wordt er een gedragsdeskundige ingeschakeld die met de pups gaat werken. Dit kost 400 euro per maand! 

Wij doneerden 200 euro om Nicoleta te helpen. 


12 juni  2023

 

BELANGRIJK NIEUWS:
VERTRAGING DIERENVERVOER  BOEKAREST

Momenteel is de Roemeense overheid, heel actief om iedereen die dieren redt en vervoert, streng te controleren. Ondanks dat de vervoerder in het bezit is van alle benodigde Europese documenten en certificeringen. Men ziet de mensen die honden redt als concurrentie voor de eigen asielen en hondenvangers ( lees dodingsasielen).

Per hond ontvangt men immers geld vanuit de EU. Iedere hond die wordt gered, ontvangt men geen geld voor immers......HIER KAN ONZE STICHTING NIETS AAN DOEN!


OOK DE VERZORGERS VAN DE DIEREN, EN DE TRANSPORTEURS KUNNEN HIER NIETS AAN DOEN.

 

Normaal gesproken reizen de gereserveerde dieren met 2 weken, wilt u nu rekening houden met vertraging.

 

.
Wij houden de toekomstige baasjes op de hoogte en doen er vanuit ons team alles aan om de gereserveerde dieren zo snel mogelijk te laten reizen.

Hartelijk dank voor uw begrip

Team Stichting Friends4Straydogs
Ina - Thea - Tessa


12 mei 2023 

REGISTRATIE UBN zo lek als een mandje voor illegale honden en malafide organisaties 

 

Het kaft van de koren, wellicht hiervoor is het de hoogste tijd.
Wellicht weet u dat stichting Friends4straydogs voldoet aan de eisen van de wetgeving die is ingegaan op 1 november 2021.

 

Namelijk:

  • Honden en kattenbesluit gecertificeerd
  • K.v.K officieel ingeschreven als stichting
  • UBN nummer met hieraan gekoppeld
  • Trace (legaal vervoer van honden en katten in Europa)

 

Wij waren er al bang voor, zogenaamde rescuers, en zogenaamde stichtingen, illegale handel en broodfokkerij, laten adoptanten en kopers massaal zelf UBN nummers aanvragen......

Hierdoor is er geen zicht meer wat illegaal is en wat legaal is.

Bekijk hier de video van de NOS: 

https://nos.nl/.../2474822-vanavond-op-tv-nederlands...

Of lees hier het artikel van Animals Today

Zeker nu blijkt dat vele dierenartsen die de registratie dienen te verzorgen op UBN niet goed geïnformeerd zijn over deze aangepaste wetgeving en daarnaast ook nog proberen een slaatje uit te slaan.

 

In en in triest, de overheid slaat de plank volledig mis en helpt juist op de manier dierenleed en illegale handel, in de hand ipv bestrijden...........

 

Het wordt hoogtijd dat er vanuit een onafhankelijke partij een keurmerk komt waaraan men kan zien met een wel legale en non-profit organisatie te maken te hebben.

 

Hier ook in meenemen, is er nazorg en een contact persoon aanwezig is, samenwerking met een honden-gedragstrainer.
En heel belangrijk, het beleid en doelstelling m.b.t. de plaatsing van dieren

 

Het wordt de hoogste tijd om het kaft van het koren te scheiden.

UBN registratie dient alleen mogelijk te zijn door volledig erkende organisaties, zoals stichting Friends4straydogs is en onze goede collega's. En niet de malafide broodfokkerij en illegale importeurs van te jonge en vaak zieke pups.

 

De zogenaamde nep stichtingen en bemiddelaars met maar 1 doel voor ogen en dat is niet non-profit en zeker niet in het belang van mens (lees rescuers en adoptanten) en het dier (snel zonder enige informatie dieren plaatsen, met alle gevolgen van dien)

Juist zij veroorzaken de negativiteit, onbegrip voor de situatie van ongewenste honden in binnen- en buitenland


UPDATE 11 mei 2023

ONTRUIMING ASIELTJE CRINA & ONTWIKKELING BOUW NIEUW ASIEL

 

In de vorige up-date vertelde wij u dat een bekende politica, influencer en televisie bekendheid, Crina steunt in het onrecht wat haar dieren en haar asieltje wordt aangedaan.

De datum van ontruiming zou zijn op 6 mei j.l.
Op 28 april was de laatste mogelijkheid om dieren te vervoeren.
Er zijn door onze stichting totaal 32 dieren veilig gesteld.


Maar.... tot op heden houdt meneer de burgemeester woord. Maar vertrouwen is er niet...

De invloed van de advocaat en de politica werkt tot nu toe. Gunstige bijkomstigheid is dat er binnenkort verkiezingen zijn ;)

De burgemeester, naar ons gevoel, gebruikt deze kwestie nu als propaganda om zichzelf als dierenvriend te tonen en bezocht onverwachts en niet vooraf aangekondigd enkele asielen met wat zakken voer, wat natuur breed uitgemeten werd op zijn social media pagina. Ook Crina bezocht hij onverwachts, maar zij was opdat moment aan het werk op het schooltje waar zij lesgeeft. Wellicht maar beter zo.

Ook haar advocaat heeft goed zijn best gedaan. 1,5 jaar geleden kocht Crina een stuk grond, voor het realiseren van haar echte eigen asiel. Tot op heden werd zij tegengewerkt in de aanvraag van vergunningen, er was steeds een smoes waardoor Crina niet aan de slag kon gaan. Het laatste bezwaar is nu van tafel. Eindelijk! Er zijn nu werklui aan het werk en wij hopen dat de afzetting en enige kennels op tijd klaar zijn. Dit is een race tegen de klok!

De afzetting staat, voor de vergunning te verkrijgen is drinkwater een must en beton op de bodem.

Ondertussen is de waterput gegraven, nu nog een pomp voor het water op te kunnen pompen. het beton is gestort, dit dient eerst goed uit te harden voordat nieuwe kennels gebouwd kunnen worden.


Wilt u meehelpen aan de bouw van Crina haar nieuwe asieltje, zodat de honden die er nog zijn snel kunnen verhuizen?

U kunt een donatie doen, zie hiervoor het betaalverzoek bovenaan deze pagina.


De strijd is nog niet geleverd!

Ook al beloofde de burgemeester dat Crina tijd krijgt voor het opruimen van haar asieltje, na de deadline, er staat niks zwart op wit.....

Maar Crina heeft veel dierenliefhebbers die haar steunen en klaar staan om te demonstreren zodra meneer de burgemeester het toch nog in zijn hoofd haalt om haar oude asieltje te ontruimen en de nog aanwezige honden naar de ps (public shelter) te sturen en zo een naar einde injaagt.

Vanuit onze stichting konden wij een mooie donatie doen voor de bouw van haar asieltje , doordat wij een mooie donatie mochten ontvangen, hebben wij dit in goed overleg overgemaakt.

De kosten zijn nog lang niet gedekt

Daarom is Crina zelf een inzamelingsaktie gestart. Wilt u hier aan bijdrage dan kan dit ook via ons. Stuur ons gerust een bericht.

Wij hopen met heel ons hart dat het nieuwe asiel, snel klaar is en de nog aanwezige honden veiliggesteld zijn en niet meer afhankelijk van de grillen van meneer de burgemeester die immers wel de opdracht voor ontruiming gaf

Groetjes team stichting Friends4straydogs
Tessa, Thea, Ina.

 


UPDATE 26 april 2023

 

ONTRUIMING ASIELTJE CRINA ** HOE IS OP DIT MOMENT DE SITUATIE?

 

In de vorige up-date vertelde wij u dat een bekende politica, infuenzer en televisie bekendheid, Crina steunt in het onrecht wat haar dieren en haar asieltje wordt aangedaan.

Ook haar advocaat heeft goed zijn best gedaan. 1,5 jaar geleden kocht Crina een stuk grond, voor het realiseren van haar echte eigen asiel. Tot op heden werd zij tegengewerkt in de aanvraag van vergunningen, er was steeds een smoes waardoor Crina niet aan de slag kon gaan.
Het laatste bezwaar is nu van tafel. Eindelijk!
Er zijn nu werklui aan het werk en wij hopen dat de afzetting en enige kennels optijd klaar zijn. Dit is een race tegen de klok!

De strijd is nog niet geleverd! 

Ook al beloofde de burgemeester dat Crina tijd krijgt voor het opruimen van haar asieltje, na de deadline, er staat niks zwart op wit.....

Het mooie nieuws is dat er ondertussen 27 dieren zijn aangekomen bij de gastouders en adoptanten. Morgen vertrekken, kat Polletje, prachtige labrador kruising Boy, maar ook Mirandi en Pepsi.

Tot nu toe konden wij 32 honden en katten veiligstellen.

Maar dat niet alleen. er is ook een grote donatie n.a.v. een fantastische ontvangen donatie door ons ontvangen van een lieve familie, 750 euro overgemaakt voor de bouwactiviteiten binnen het nieuwe asiel.

ONTZETTEND BEDANKT VOOR IEDEREEN DIE HEEFT GEHOLPEN DEZE AKTIE MOGELIJK TE MAKEN!

 

De totale kosten om dit asiel op te bouwen kost ruim 6000 euro. Wellicht weet u dat Crina liever zelf bijna niet eet, als de honden maar kunnen eten en puur afhankelijk is om de kosten te dekken van de dieren door adopties (goede organisaties, betalen aan haar de medische kosten en bieden hulp voor de aankoop van voer, ontworming, anti parasiet pipetten enz.)

 

Voor Rudy wordt momenteel achter de schermen gewerkt voor opvang binnen een hondenhotel in Roemenië. Zijn lieve sponsor, Ingrid, tevens adoptant van 3 husky-kruisingen via onze stichting, is bereid de kosten voor dit pension te sponsoren. Training is ook mogelijk binnen dit hondenhotel, op het moment dat Rudy hieraan toe is, is het de bedoeling dat er met hem gewerkt wordt om zijn angst voor mannen te doen afnemen.

Mirandi en Pepsi gaan logeren bij de rescue-twins, een kleinschalige stichting, zij helpen rescue-honden waar tot op heden geen oplossing voor is gevonden. En trokken zich het lot aan van Mirandi & Pepsi die vanaf pup, nu 2 jaar in een kenneltje diende door te brengen.

Fantastisch dat lieve collega's plaats willen maken

Ondertussen zijn 2 honden in Nederland naar de dierenarts geweest. Niets ernstigs maar wel extra kosten voor onze stichting die tot nu toe, Crina volop heeft ondersteund.Twee honden moeten nog, ook voor deze kosten draait onze stichting op.

Een reutje moet nog worden gecastreerd.Een oudere hond zijn gebit dient zeer urgent behandeld te worden.

WILT U ONZE KLEINE STICHTING HELPEN om de HONDEN van CRINA OOK NU TE HELPEN.

WORDT DAN VRIEND VAN FRIENDS.

Vanaf 2 euro per maand helpt u ons deze dieren helpen zodat zij geadopteerd kunnen worden.

In de collage, foto's van honden en katten, die ondertussen in Nederland logeren bij lieve gastouders en sommige zijn geadopteerd.De honden en katten die ter adoptie zijn, plaatsen wij binnenkort hier op deze pagina en op onze website.

DE KLUS IS NOG NIET GEKLAARD, HET IS NOG STEEDS ONTZETTEND SPANNEND.

HET GEVAAR IS ZEKER NOG NIET GEWEKEN!

Daarom vragen wij u de honden die nog niet zijn geadopteerd, te blijven delen.

Er wonen ook honden in het asieltje, die door zware trauma's niet adoptabel zij, ook zij verdienen een fijn leven, ook voor hen bouwt Crina een nieuw asiel, met speelruimte.

 

Wij bedanken iedereen voor het delen, voor de donaties, gastvrijheid voor deze dieren.

ZONDER UW HULPEN KONDEN WIJ NIET 32 DIEREN HELPEN

Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag toe en wie weet kunnen wij u binnenkort begroeten als Vriend(in) van Friends4Straydogs

Team

Thea, Ina, Tessa


15 april 2023

DONATIE
hulp aan ongewenste honden en katten


Cristine is een vriendin van Crina en helpt haar ook met het verzorgen van de dieren in het asieltje van Crina. 

Cristina verzorgt ook ongewenste  honden en katten op straat. 

Wij hebben haar een donatie gegeven
van 80 euro om voer te kopen voor deze dieren. 

Mogelijk gemaakt mede door de vrienden van Friends! 


Up-date 14 april  Asieltje Crina

NA 10 JAAR HUUR WORDT HAAR ASIELTJE ONTRUIMT....


Vandaag is het vrijdag 14 april, voor de meeste van u een normale dag.
Voor 10 honden en katten die volgende week reizen is het vandaag een Feestdag!

De reis naar veiligheid is gereserveerd en de dierenarts, bezoekt vandaag het asieltje voor de laatste controle voor de reis naar veiligheid!
De koffertjes kunnen worden gepakt voor dat enkeltje veiligheid en geluk

Door uw hulp reizen er 4 dieren naar gastgezinnen toe en waarvan 1 hond met optie voor adoptie. Maar liefst 6 honden en katten zijn geadopteerd!
Ontzettend bedankt voor uw donaties waardoor de reis voor deze 4 dieren ingedekt is.`


U KUNT NOG STEEDS MEEHELPEN DIEREN REDDEN VAN CRINA.

Dit weekend is het Pasen in Roemenië, een nationale feestdag, heel belangrijk in dit land, dat groots wordt gevierd met familie en heerlijk eten.

Terwijl andere mensen feest vieren, is Crina in haar asieltje aan het werken....
Crina moet dit paasweekend aangrijpen om alles te inventariseren.


 

  • Welke kennels kunnen nu worden gesloopt,
  • Welke honden kan ik verplaatsen naar een andere kennel zodat er gestart kan worden met opruimen.
  • Welke dieren zijn nu geschikt voor adoptie of opvang en mogen reizen (incubatie vaccinaties)
  • Welke dieren zijn nog te jong en dienen eerst elders te logeren in Roemenië. Waar kunnen wij terecht.
  • Welke dieren lopen Gevaar.....


Zij is heel druk om dieren veilig onder te brengen. Hierbij heeft zij hulp van een bekende politica en infuenzer die in gesprek is gegaan met de burgemeester, zodat Crina tijd heeft om na de deadline van 6 mei, de kennels af te breken en niet voor 6 mei haar asieltje opgeruimd dient te zijn.

De trouwe volgers hebben gelezen dat er na een eerste gesprek met haar advocaat 2 weken uitstel is gegeven door de burgemeester.

Wij hebben met Crina afgesproken na het paasweekend in Roemenië, de honden die nog broodnodig onderdak nodig hebben, weer onder uw aandacht te brengen op onze facebookpagina. Deze honden kunt u ook zien op deze website op de pagina's

Volwassen Honden ter ADOPTIE

Aankomende week op 21 april as reizen de dieren die onze stichting kon veiligstellen afgelopen , naar Nederland.  Dit naast de eerste aankomst, zijn er door ons 27 dieren veilig gesteld.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die is opgestaan om een hond of kat te adopteren of op te vangen, of een donatie hiervoor heeft gedaan en deze hulp konden bieden.

Voor onze kleine stichting een mega operatie, maar ook zo dankbaar om dit te kunnen doen.

U KUNT NOG STEEDS MEEHELPEN DE REISKOSTEN, ENKELTJE VEILIGHEID te SPONSEREN, IEDERE EURO TELT

 

Zie hiervoor de tikkie bovenaan deze pagina.

De situatie is nog steeds nijpend....
Het is de vraag of er nog een vervoersmogelijkheid komt, puur afhankelijk of de transporteurs voldoende reserveringen ontvangen, ook van andere organisaties om de bus rendabel te kunnen laten rijden. Wij hopen natuurlijk van wel en gaan ervoor!
Hoe dan ook wij vinden een oplossing en zorgen ervoor dat dieren kunnen blijven reizen!

CRINA GEEFT NIET OP en WIJ OOK NIET!

Vaak ontvangen wij de vraag of opvang binnen asielen in Nederland een optie is.
Helaas is dit geen goede optie.
Wij leggen daarom graag aan uit waarom dit is.

Ten eerste verhuizen de dieren van kennel naar kennel, wat al niet wenselijk is na een lange reis. De dieren ervaren hierdoor extra stress.
( op onze website staat uitgelegd wat chronische stress is en wat dit doet)

Ten 2de zijn dit dieren niet afkomstig vanuit NL, niet afkomstig van een baasje die afstand doet, maar via een organisatie, de onze.

De meeste asielen accepteren deze dieren dan ook niet. Of als men bereid is dieren in pension op te vangen, betalen wij 15 euro of meer per dag per dier. Wellicht begrijpt u dat dit geen optie is. Wij waarderen het meedenken van u allen, ons team werkt achter de schermen kei hard voor een passende oplossing.

Wij kozen deze foto, van Crina. Puur, emotioneel, tijdens afscheid van 1 van haar honden door haar eerder gered, verzorgd, gekoesterd, met liefde

Dit raakt ons diep in onze ziel

Een vrouw dit haar laatste boterham geeft aan de dieren

Een vrouw die vecht tegen de bureaucratie het onrecht, tegen dierenleed in haar land. Een land in Europa, niet zo ver weg, buurland van Polen en Hongarije, binnen enkele uurtjes sta je met de auto in Oostenrijk of Duitsland. Dit is niet de ver van onze bed show.

Blijf ons volgen blijf de dieren van Crina delen die nog steeds niet in veiligheid zijn.

Blijf Crina en haar dieren steunen naar een veilig onderkomen. 

Zolang er hoop is GAAN WIJ DOOR

Team stichting Friends4straydogs

Tessa
Thea
Ina


12 april 2023

VOERDONATIE ASIEL CRINA

 

De paashaas heeft namens onze stichting een donatie kunnen doen van 500 euro aan Crina voor voedsel voor de dieren. 
Op deze manier hoeft Crina zich niet ook nog eens zorgen te maken over het te kort aan voedsel voor alle dieren tijdens deze moeilijke tijden. 

Deze donatie is alleen mogelijk door de hulp van onze vaste donateurs en alle overige donaties die wij van u ontvangen! 

Onze dank is groot! 


9 april 2023

VOERDONATIE NICOLETA

Ook Nicoleta vergeten wij niet.
Voor haar opvang katjes en hulp aan ongewenste hondjes in een tuin achtergelaten
Een donatie van 100 euro van de Vrienden van Friends


12 april 2023

Onze stichting heeft een donatie van 180 euro gedaan aan Crina voor anti-vlooienmiddel. 

Alle dieren worden regelmatig behandeld en moeten ook vlak voor een transport nogmaals behandeld worden. Up-date 12 april 2023 Asieltje Crina   

 

WIJ GAAN DOOR!! 

Nog lang niet alle dieren zijn veilig en gelukkig kreeg Crina een kleine uitstel van de ontruiming. Tot de laatste mogelijkheid zullen wij door blijven vechten om nog meer dieren veilig te stellen! 

Ons volgende dierentransport staat al gepland!
Met hierin nu 8 honden en katten die ook reizen! En wel op 21 april as.


MAAAR..... ER ZIJN NOG HONDEN.....

WIJ BLIJVEN AANKOMENDE 1,5 WEEK, DEZE TIJD IS ER NOG, HONDEN EN KATTEN ONDER UW AANDACHT BRENGEN.

Maar het regelen van dierenarts, voor de laatste gezondheid-checks, van de dieren, vooraf dienen wij de reis te reserveren, de trace-documenten, vragen ook tijd!

En DAAROM IS ER HAAST GEBODEN

Er is iets uitstel maar Crina moet ook haar asiel afbreken en het terrein kaal en schoon opleveren.

 

Onze laatste reismogelijkheid is 21 april as. 
Heel misschien 28 april mits de dieren tijdelijk onderdak vinden tot aan deze reisdatum.

 

Crina werkt ontzettend hard deze deadline te kunnen halen en er voor te zorgen dat haar dieren veilig zijn gesteld. Wij doen met haar mee!!

U kunt nog steeds doneren voor de reiskosten zodat ook de laatste honden en kat, veilig gesteld kunnen worden.

Help de dieren met een  Tikkie!  Deze kunt u vinden bovenaan deze pagina

 

ALSTUBLIEFT< DEEL< SPONSOR < ADOPTEER

REDT EEN DIERENLEVEN!

DANK JULLIE WEL !

Uiteraard volgen er meer up-dates

Lieve groeten Ina - Tessa - Thea

 

 


12-04-2023 AANKOMST VAN MAAR LIEFST 17 DIEREN!!! 

Terwijl de meeste mensen op 1ste paasdag genoten van het paasontbijt, stonden, gastouders, Team & adoptanten klaar om de eerste honden & katten door onze stichting veilig gesteld te thuis ontvangen!

 

Wat FANTASTISCH is dit om de eerste foto's en up-date's te zien! I.p.v. beton, kale manden en tralies, nu zachte kussentjes, en een echt dak boven de hoofden van 17 honden en katten!

Teamlid Thea zat paraat aan telefoon om de aankomsttijden door te geven.

De dieren werden allen netjes op het adres afgeleverd door 2 officiele transporteurs

Teamlid Ina was al heel vroeg uit de veren, om broodjes klaar te maken, koffie te zetten voor Luiza en haar team. Natuurlijk ook een pakje stroopwafels voor onderweg

Zo fijn om Luiza en haar man te ontmoeten, zelf rescuers pur sang. Zij vervoerde maar liefst 11 honden en katten. In de andere bus van 4paws transport, ook nog eens 6 dieren!!

Voor ons team een mega operatie, nooit eerder reisden er zoveel dieren in 1x en wat is dit goed verlopen! Het werk achter de schermen, de vele telefoontjes, de promotie website, advertenties door teamlid Tessa, dit alles was alleen maar mogelijk DANKZIJ JULLIE ALLEMAAL!

DANK JULLIE WEL

Door de ontvangen donaties konden wij de kosten dragen !

Lieve mensen hier doen wij het voor! Hier kan voor ons team geen paasontbijt tegenop!

Deze koppies van weerloze dieren die eerder dreigde vernietigd te gaan worden zijn nu VEILIG!

MAAR WIJ GEVEN NOG NIET OP! NIET ALLE DIEREN ZIJN VEILIG !

Ons volgende dierentransport staat al gepland! Met hierin nu 8 honden en katten die ook reizen! En wel op 21 april as.

MAAAR..... ER ZIJN NOG HONDEN.....

WIJ BLIJVEN AANKOMENDE 1,5 WEEK, DEZE TIJD IS ER NOG, HONDEN EN KATTEN ONDER UW AANDACHT BRENGEN.

De brandbrief van eerder, een gesprek afgelopen Hoi Ché waarbij een bekende influencer en ook politica, was aanwezig was, alsmede Crina haar adcocaat, om Crina ten de dieren steunen in haar strijd tegen dit grote onrecht, heeft resultaat opgeleverd.

Maar het regelen van dierenarts, voor de laatste gezondheid-checks, van de dieren, vooraf dienen wij de reis te reserveren, de trace-documenten, vragen ook tijd!

En DAAROM IS ER HAAST GEBODEN

Er is iets uitstel maar Crina moet ook haar asiel afbreken en het terrein kaal en schoon opleveren.

Onze laatste reismogelijkheid is 21 april asHeel misschien 28 april mits de dieren tijdelijk onderdak vinden tot aan deze reisdatum

Crina werkt ontzettend hard deze deadline te kunnen halen en er voor te zorgen dat haar dieren veilig zijn gesteld. Wij doen met haar mee!!

U kunt nog steeds doneren voor de reiskosten zodat ook de laatste honden en kat, veilig gesteld kunnen worden.

ALSTUBLIEFT< DEEL< SPONSOR < ADOPTEER

REDT EEN DIERENLEVEN!

DANK JULLIE WEL!

Uiteraard volgen er meer up-dates

Lieve groeten Ina - Tessa - Thea


UP-DATE 5 april ONTRUIMING ASIELTJE CRINA 

DE KLOK TIKT WE HEBBEN NOG MAAR KORT DE TIJD.

ONZE RESCUER CRINA MARIA HEEFT HET BERICHT GEKREGEN VAN DE GEMEENTE DAT HAAR PRIVE ASIELTJE BINNENKORT WORDT GERUIMD

DIEREN DIE NIET ZIJN HERPLAATST WACHT EEN VRESELIJK LAATSTE LOT IN DE PS (lees dodingsasiel)

ER IS OOK EEN HEEL KLEIN LICHTPUNTJE. Eerder kon u lezen dat Crina een brief heeft ingediend voor uitstel. Ondertussen is er een raadsvergadering geweest en heeft zij kort uitstel gekregen! Dat betekend dat ook wij met man en macht doorgaan om ook zoveel mogelijk dieren nog te redden!

Crina moet de kennels afbreken voor de deadline, u begrijpt dat dieren die zijn geplaatst zo snel mogelijk weg moeten.

De deadline tot het laatste mogelijk vervoer te kunnen regelen voor de honden, om de benodigde papieren is over 14 dagen!!
De voorbereidingen kosten ook tijd en Crina moet dus ook opruimen.

Maar hoe fantastisch, door uw hulp
vertrekken er morgen vanuit het asieltje:

9 honden en 9 katten!!!!

2 honden zijn gereserveerd voor een volgende reismogelijkheid Newton is geadopteerd en Nicol is welkom bij een lieve ervaren gastouder 

Ons team is doorgegaan totdat de officiele papieren aangemaakt moesten worden voor dit transport. Op de valreep zijn er nog 3 katten geadopteerd!

Wij zijn de GASTOUDERS & ADOPTANTEN ontzettend dankbaar voor de HULP 

De lieve donateurs, zonder jullie HULP was dit niet mogelijk dat er 18 dieren reizen!

Fantastisch dank jullie wel!Maar de taak om alle honden en katten veilig te stellen is nog lang niet klaar.....

DAAROM GAAN WIJ DOOR.

WIJ HOPEN DAT U ONS WILT BLIJVEN STEUNEN, DIT IS VAN LEVENSBELANG

BLIJF DELEN, OOK DONATIES ZIJN NOG STEEDS HARD NODIG OM DE REISKOSTEN VOOR DIEREN DIE WELKOM ZIJN IN GASTGEZINNEN TE KUNNEN BLIJVEN BETALEN!!

TIKKIE KLIK HIER

DOOR UW HULP KONDEN WIJ 1,5 WEEK 18 DIEREN REDDEN!!! DANK U WEL
OOK DE DIEREN IN DE COLLAGE MOETEN VEILIG WORDEN GESTELD!

In de collage ziet u honden en katten die nog URGENT opzoek zijn naar veiligheid, adoptanten of gastgezinnen.

ADOPTIE heeft de voorkeur, ons budget is geslonken..Overweegt u een hond of kat te willen adopteren, dan is dit 

HET JUISTE MOMENT

 

Stuur ons een bericht met in het kort, omschrijving van uw situatie, gezinssamenstelling, woonsituatie, andere huisdieren, uw ervaring met acclimatiseren hond, of vul op onze website het intake-formulier in. Niet alle honden staan momenteel op de website, geef daarom aan welke hond u aanspreekt, of wat u zoekt. Er zijn ook jonge hondjes beschikbaar voor adoptie.

Email: stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

KLIK HIER VOOR ONS INTAKE-FORMULIER


ADOPT / SPONSOR / SHARE


Dank jullie wel 
Met DANKBARE en VERONTRUSTENDE GROETEN Team

Tessa - Thea - Ina 

 


30-03-2023 UPDATE ASIEL CRINA

>>> ONDANKS ALLE ELLENDE en VERDRIET is er ook POSITIEF NIEUWS TE MELDEN <<<

Het is u vast niet ontgaan. NA BIJNA 10 JAAR MOET CRINA HAAR ASIELTJE SLUITEN anders volgt ONTRUIMING.

Met man en macht is er gewerkt afgelopen dagen, na dit vreselijke nieuws, is er vanuit onze stichting een NOODOPROEP uitgegaan die nog steeds van toepassing is. ER LOPEN NOG STEEDS DIEREN GROOT GEVAAR!!

ER IS GELUKKIG OOK EEN LICHTPUNTJE!

ZIE DE COLLAGE:Dit zijn de dieren die aankomende week reizen

Geadopteerd zijn,

LEO - ELFIE- ROSIE (deze foto ontbreekt in de collage)

 

De andere gereserveerde dieren zijn welkom bij gastgezinnen.

De reis naar Nederland wordt door ons nu betaald vanuit de ontvangen donaties!!

ONZE DANK IS DAN OOK GROOT

 

AANKOMENDE DAGEN VERTREKKEN 2 TRANSPORTEURS die DIEREN OPHALEN BIJ HET ASIELTJE DOOR ONS GERESERVEERD MEDE DOOR UW HULP!!

10 x reiskosten a 1450 Euro

4x reiskosten a 540 Euro

Waarvan dus 3 honden geadopteerd, de adoptanten voldoen de adoptie-bijdrage bijdrage voor deze kosten.

 

HIERDOOR IS ER OP DIT MOMENT NOG EEN BUDGET OM 3 DIEREN TE KUNNEN LATEN REIZEN VOOR OPVANG bij ervaren GASTOUDERS.

 

ZOLANG HET KAN BLIJVEN WIJ HONDEN & KATTEN ONDER UW AANDACHT BRENGEN OM TE REDDEN VAN RUIMING ( LEES INSLAPEN OP NIET VRIENDELIJKE WIJZE)

Ons budget om honden/katten te kunnen laten reizen voor opvang is helaas bijna op ....TENZIJ ER DIEREN WORDEN GEADOPTEERD of GASTOUDERS BEREID ZIJN OM DE REISKOSTEN VOOR TE SCHIETEN. Deze reiskosten ontvangt u van ons retour na adoptie. Dit vermelden wij dan ook binnen een overeenkomst, zoals dit hoort met gemaakte afspraken.

 

 

U KUNT NOG STEEDS HELPEN, GRAAG ZELFS iedere DONATIE KOMT TEN GOEDE AAN DE DIEREN IN NOOG OM DEZE VEILIG TE STELLEN

 

U KUNT ZICH NOG STEEDS AANMELDEN VOOR ADOPTIE (voorkeur) OF OPVANG via email stichtingfriends4straydogs@gmail.com of vul op onze website het intake-formulier in.

 

NOTE: Niet alle dieren staan op onze website, de organisatie kost ontzettend veel tijd. Er wordt met u besproken, na aanmelding, wat voor type hond of kat, een mogelijke goede kandidaat is

LINK: INTAKE FORMULIER: https://www.stichting-friends4straydogs.nl/intake...

Ons doel is om voor nog meer dieren een oplossing te vinden!


HET KAN NIET WAAR ZIJN DAT DIEREN EERDER GERED, NU ALS NOG IN HANDEN VALLEN VAN DE OVERHEID EN DIRECT IN EEN PS BELANDEN (Dodingsasiel)

BLIJF ONS DAAROM STEUNEN             LINK TIKKIE:  KLIK HIER

 


28-03-2023 UPDATE CRINA

 

Crina heeft afgelopen zaterdag (in Roemenië werkt men 6 dagen in de week) een brandbrief gebracht naar de betreffende ambtenaar. De burgemeester heeft een post geplaatst op zijn facebook-profiel, hoeveel hij wel niet van dieren houdt, maar wilt toch de lokatie van Crina, die zij al 10 jaar huurt, gaan inzetten als afval depot met hierbij een Public Shelter (dodingsasiel)

Ja echt waar, honden en katten waar men vanaf wilt, wordt er gezien als afval en ook zo behandeld...... Dit is de realiteit. Onze reacties heeft meneer de burgemeester verwijderd en wij zijn geblockt

 

Wij hopen dat u ons blijft HELPEN. Deel alle posts van honden en katten, DONATE voor de reiskosten zodat er meer dieren gered kunnen worden aankomende week

ADOPT een dier in nood, als u toch al van plan was een hond of kat te nemen.

Stuur ons een email op stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

Of vul ons intake-formulier in op de website.

U wordt zo spoedig mogelijk door ons gebeld nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen.

Reacties onder onze posts worden niet altijd gelezen.

Hartelijk dank voor uw begrip, namens Team

Thea - Tessa - Ina

 


23 maart 2023       DRINGEND HULP NODIG!!  ONTRUIMING ASIEL CRINA

 

DE KLOK TIKT DOOR, HET IS 1 MINUUT VOOR 12. DIT IS EEN KWESTIE VAN LEVEN OP DOOD! WIJ SCHREEUWEN EN SMEKEN OM UW HULP VOOR ONZE RESCUER CRINA MARIA.

 

HET NOODLOT DREIGT VOOR ALLE DIEREN HONDEN EN KATTEN EERDER MET HART EN ZIEL, DOOR CRINA GERED.

Het rommelt al een geruime tijd in Roemenië, wat de rescue betreft voor de honden en katten.

Het is ongelooflijk maar waar, rescuers worden overvallen door de autoriteiten, er zijn huis aan huis invallen en men eist belasting van de rescuers die zo hun best doen om de honden en katten een goed leven te geven. Crina werkt volledig non-profit zoals vele echte rescuers.

Dierenartsen worden overvallen en moeten inzicht geven in hun bankgegevens van rescuers over welke dieren de praktijk bezoeken. Ook alle particulieren die die dieren helpen worden zo opgespoord en wacht hetzelfde LOT.

Asielen mogen geen honden meer plaatsen en Privé asielen zoals onze rescuer Crina Maria MOETEN HET VELD RUIMEN.

Honden en katten worden IN-BESLAG-GENOMEN en in de dodingsasielen GEGOOID. Hen wacht een vreselijk lot.

De Roemeense overheid staat nu eenmaal niet voor dierenwelzijn. Zij willen verdienen over de rug van weerloze dieren en over de rug van dierenliefhebbers die helpen waar zij kunnen.

Nog nooit in de 10 jaar dat wij dieren hielpen en nog steeds helpen was de situatie ZO ERNSTIG

OOK LIEVE CRINA MARIA HEEFT EEN ULTIMATUM.  OM HAAR ASIEL TE ONTRUIMEN EN AL HAAR KATTEN EN HONDEN ONDER TE BRENGEN.

LUKT DIT HAAR NIET, DAN WACHTEN AL HAAR HONDEN EN KATTEN EEN GRUWELIJK LOT.

Helaas is Crina niet de enigste rescuer dit dit lot vergaat op dit moment, dus iedereen probeert zijn honden en katten te redden. Het asiel van Crina gaat weg en op deze plek bouwen ze een afvalverwerkingsbedrijf. 

 

WIJ VRAGEN, SMEKEN, SCHREEUWEN OM JULLIE HULP.

wilde u al een hond of kat adopteren dan vragen wij u nu op te staan! WACHT NIET LANGER

Wilt u voor Crina een kat of hond opvangen Dan smeken wij u contact met ons op te nemen.

Realiseer u wel wij zoeken naar GEMOTIVEERDE GASTOUDERS, zonder tijdslimiet en met geduld.

Wilt u helpen stuur dan een mail naar stichtingfriends4straydogs@yahoo.com of vul ons online intake-formulier in voor de juiste match. wellicht begrijpt u dat wij heel druk zijn momenteel en niet alle berichten lezen. Alvast hartelijk dank.

Onze teamleden Ina en Thea nemen het voortouw en vangen allebei een hond op.

Ondanks dat zij zelf al meerdere dieren hebben is dit het minste wat zij kunnen doen.

Wie volgt ons voorbeeld en helpt Crina door deze crisis heen. Zij is vreselijk verdrietig en aangeslagen. Wat zijn nu tien dagen!

 

WIJ ZIJN GENOODZAAKT HULP TE VRAGEN VOOR DE TRANSPORT KOSTEN.

DAAROM EEN TIKKIE om de kosten voor het vervoer naar gastouders te kunnen indekken.

*** DES TE MEER DIEREN KUNNEN WIJ REDDEN ***
Wil je mij alsjeblieft betalen voor "HULP Reiskosten hond/kat inNood" via

TIKKIE:  KLIK HIER      Deze link is geldig t/m 7 april  

De reiskosten per hond of kat bedraagt 135-145 euro afhankelijk van de transporteur en reisdatum.

Bankrelatie: NL10ASNB 0708866700
BIC: ASNBNL21
t.n.v. : W.P Mulder- van Dam stichting Friends4Straydogs


9 MAART 2023


LENTE ACTIE 292,50 Euro ingezameld en de actie loopt nog even door! 

In februari en maart hielden wij de lente actie, om geld in te zamelen voor hulp voor Nicoleta. Zij redde hond Finn en kat Snowy, die in de steek gelaten waren. Beide al op leeftijd en door mishandeling lichamelijke beschadiging. 

 

Wij konden al 292,50 overmaken dankzij uw donaties om te helpen met de medische kosten, voeding en verzorging. 
We hopen het restbedrag wat nog openstaat bij de dierenarts, a 350 euro ook nog te kunnen betalen.
De actie loopt dan ook nog even door. U kunt nog steeds helpen via onderstaande Tikkie! https://tikkie.me/pay/tdm2ja8u6kspmegnge1h...
of via een bankoverschrijving naar
Bankrelatie: NL10ASNB 0708866700
BIC: ASNBNL21
t.n.v. : W.P Mulder- van Dam stichting Friends4Straydogs

Onze dank is groot aan alle lieve mensen die meegeholpen hebben met een donatie! 

Ina, Tessa en Thea


1 maart 2023

Na een schrijnende noodoproep, is er voor FINN, een mishandelde oudere en hondje een adoptant opgestaan.
Dit maakt ons zo blij en dit is in onze ogen echte RESCUE

Hieronder de tekst van de noodoproep

Op 16 maart as. reist Finn naar zijn nieuwe vrouwtje toe waar hij eindelijk kan gaan genieten van liefde en een zacht kussen.

********************************************

 

FINN GAAT DAN AAN DE KETTING OP EEN BOERDERIJ DIT IS WAT WIJ DIT OUDE MANNEKE ECHT NIET GUNNEN

FINN HEEFT AL ZOVEEL MEEGEMAAKT VAN NEERGESCHOTEN WORDEN TOT VERDRINKING EN MISHANDELING EN TOCH IS DIT KERELTJE HEEL LIEF.

ONTZETTEND LIEF OUDER VENTJE FINN VERDIEND PER DIRECT GELUK & LIEFDE IN ZIJN LEVEN, EN EEN FIJN WARM MANDJE. WIE GEEFT HEM EEN KANS?

 

Lieve Finn is een bijzondere hond, deze lieverd heeft een heel heftig leventje achter de rug, mishandeling, neergeschoten en bijna verdronken. Het is onbegrijpelijk dat hij nog zoveel liefde heeft voor mensen.Finn heeft een baasje Flori (zij red zelf ook honden) maar moet helaas door persoonlijke omstandigheden gaan werken in het buitenland.

 

Dit betekend voor haar dat zij voor de meeste dieren een veilig nieuw thuis moet gaan zoeken, dit is al triest genoeg. Helaas heeft Flori besloten om haar dieren te verkopen.

 

We weten wat dat inhoud een vreselijk leven op een boerderij aan de ketting. Haar andere honden zijn al verkocht. Wij hebben gevraagd om Finn vast te houden voor ons.

Finn leeft buiten in de tuin met andere honden, en kunnen naar binnen en naar buiten wanneer zij dat zelf willen. Omdat Finn een oudere hond is gunnen wij hem zijn laatste jaren nog een heel lief baasje, een heerlijke mand en heel veel liefde toe.

 

Wij zoeken voor Finn een thuis waar hij zowel naar binnen als naar buiten kan als hij die behoefte heeft. Een fijne tuin, en misschien een lief vriendje die een maatje als Finn op prijs stelt zou geweldig zijn, maar bij genoeg aandacht voor Finn geen vereiste.

Finn loopt mee aan de riem, maar dient bij het nieuwe baasje opnieuw geoefend te worden.

 

Finn zal even wat tijd nodig hebben om te wennen aan zijn nieuwe baasje, maar zodra het ijs gebroken is heeft u een zeer lief hondje. Een goede match is altijd een prioriteit voor bemiddeling.


17 februari 2023

 

Eind januari heeft Rescuer Nicoleta een pups samen met  moeder gered.

Alle pups bleken Parvo te hebben en moesten urgent, in de nacht, opgenomen worden in de dierenkliniek. Een lieve man die voor Nicoleta dieren wegbrengt heeft s nachts 3 uur heen en 3 uur terug gereden om de hondjes naar de kliniek te brengen,

Met een rekening van bijna 900 euro verlaten de pups weer gezond de kliniek, maar dit enorme bedrag is voor Nicoleta alleen niet te doen. 

Vanuit Onze stichting een donatie van 
€ 150,00  gedaan.


Februari 2023 


VALENTIJNSACTIE

Honden Noah, Meeko en Benji hebben een medische ingreep nodig en de kosten moesten door de stichting betaald worden. 

Door de hulp van Vrienden van Friends, vaste sponsoren en extra donaties konden we de operatie van Noah bekostigen, maar er waren nog twee honden die een operatie nodig hadden. 

Door de enorme hartverwarmende betrokkenheid van onze volgers en adoptanten, is het prachtige bedrag van 770 euro gedoneerd!
Inmiddels is mooie Benji ook geopereerd dankzij deze actie en zullen we voor Meeko nog even door moeten sparen voor hij ook zijn operatie kan ondergaan. 

 


15   januari

Rescuer Christina Hent, vroeg urgent hulp voor een kitten KISSY die zij eerder redde.
De kleine hummel liep plotseling te zwalken, na een bezoek aan de dierenarts bleek dat Kissy neurologische klachten heeft en behandeld dient te worden. Kosten 35 euro

Onze stichting heeft deze behandeling gedoneerd.


Altijd fijn als als een lieve adoptant ook bijdraagt, voor de volgende behandeling.

16 januari

De behandeling is gestart voor Kissy
Wij duimen mee voor dit lieve meisje

Bedankt voor je hulp  en inzet Cristina voor deze kleine hummel


13 Januari

De eerste BOFKONTJES van 2023 Afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg, werden de eerste geadopteerde katten en hond van 2023, netjes thuis gebracht door onze gecertificeerde transporteur.

 

Ontzettend leuk dat er nu eens een keertje de katten in de meerderheid waren.Lieve huiselijke binnenkatten die zonder tussenkomst van onze rescuers Crina, Nicoleta en Luiza niet meer hadden geleefd.....

 

Kleine Becky verbleef al 6 jaar binnen de opvang van Luiza, dit lieve meisje viel niet op. Opvallend is dat zwarte hondjes minder populair zijn. Daarom zijn wij heel blij dat eindelijk dit lieve hondje haar warme mandje heeft gevonden.

 

Dit moeten wij toch even kwijt....


Al onze dieren, honden en katten, worden volgens de wetgeving van november 2021, thuisgebracht. Wij zijn dan ook stomverbaasd dat nog steeds honden op gevaarlijke locaties, in de auto van adoptanten worden overgedragen. Dit mag op deze manier niet meer!
Honden die staan op de parkeerplaats met een sliplijn.... Baasjes die over de hond hangen, in de arme knuffelen.....

Wij vragen iedereen die interesse heeft in een rescue-hond of kat, goed door te vragen bij de betreffende stichting.


Lees op onze website waar een goede stichting/organisatie aan dient te voldoen. 

Wij bedanken de adoptanten voor het gestelde vertrouwen in onze stichting.

En bedanken de rescuers voor hun inzet, liefde voor de honden en katten in Nood.

 

Hartelijke groeten

Team stichting Friends4straydogs


januari 2023

 

** VRIENDEN van FRIENDS **
Op verzoek is het vanaf nu mogelijk ook maandelijks via een TIKKIE uw bijdrage te doen als VRIEND van Stichting Friends4Straydogs

https://tikkie.me/pay/t6pcb49gvs6pg6c4f9pd...

Het is niet onze gewoonte foto's te plaatsen van dierenleed.
Echter dit is waar onze fantastische rescuers mee te maken hebben en waar zij proberen dit leed te verzachten. Dit is de realiteit, dieren weggegooid als oud vuil, sterven van honger en koude, in het veld achter gelaten, kittens in dozen bij het afval...

 

Zij zijn de ware "Angels" die dag en nacht deze dieren verzorgen, naar de dierenarts gaan, eiwit rijk eten koken voor de magere dieren, in de modder staan, in de regen niet terug deinzen om op pad te gaan als er een dier in nood is.

 

 

Wees gerust de hond en katjes op de foto's zijn gered, het oudere hondje is door ons bemiddeld en heeft nu een gouden mandje, maar........

Dit werk is onmogelijk zonder HULP en daarom zijn er de "Vrienden van Friends4straydogs".

 

Doet u ook mee?

De bedoeling is dat wij iedere eerste of tweede week van de maand een Tikkie plaatsen zodat trouwe en nieuwe Vrienden van onze stichting direct de bijdrage (vanaf 2 Euro per maand) kunnen overmaken en zo direct HULP bieden.

Wilt u zeker weten dat uw bijdrage maandelijks naar de dieren gaat?
Dan kunt u een betaalopdracht maken via uw bankrekening online.
Voor deze informatie zie hiervoor onze website zie bovenaan deze pagina de rode button.


Vergeet hen niet... Dieren zijn afhankelijk van de verzorging van ons mensen.

Dank u wel namens de dieren.

Team stichting friends4straydogs

Ina - Thea - Tessa


Noodoproep voer voor honden 
31 December 2022

2022 was voor ons allen een zwaar jaar.

Zeker voor de rescuers die te kampen kregen met een nare oorlog bij de buren (Ukraine)

Hierdoor kwam hoofdzakelijk de aandacht te leggen voor dieren in nood,  in dit door oorlog getroffen land.  Het nare is dat door men massaal probeerde dieren te redden uit Ukraine, de verplichte vaccinatie regels vaak niet werden nagekomen en dieren niet of niet volledig gevaccineerd reisden. 

 

Begrijpelijk, echter hierdoor sloot het Verenigd Koninkrijk zijn grenzen ook voor rescue-honden uit Roemenië.

 

Resscue-organisaties uit het Verenigd Koningkrijk konden hierdoor niet meer de asielen ondersteunen die van hen afhankelijk zijn.

 

Gevolg honden stierven van ontbering.

Onze stichting werd benaderd door vele rescuers die wij helaas niet konden helpen....

Dit was verschrikkelijk.....

Wij staan machteloos.

 

Het enige wat wij wel probeerde te realiseren is dat onze contacten niet extreem de dupe zouden gaan worden van deze situatie.

 

Ook ons contact en fantastische rescuer Crina werkt samen met een goede organisatie in het Verenigd Koninkrijk die haar met regelmaat ook ondersteunde met voer voor de honden binnen haar prive asieltje.

Deze hulp is  weggevallen......

Crina is een rescuer die nooit zomaar om Hulp vraagt. Zij eet liever zelf minder en droog brood, om de dieren te helpen.


Echter eind december zagen wij dat er voedseltekorten waren.....

Dit konden wij niet aanzien en binnen ons team alles op alles gezet zodat wij 150 euro konden overmaken als bijdrage voor het hondenvoer.

Uiteraard is onze donatie niet kostendekkend maar kan zeker het verschil maken voor de dieren. Met elkaar redden wij zo vele dierenlevens. Rescue is teamwork, Crina kan het niet alleen en ook wij kunnen niet helpen zonder hulp 

Door de maandelijkse Hulp van de Vrienden va n Friends konden wij Helpen voor dit broodnodige voer.

 

Spreekt ons werk u aan? U kunt Helpen door Vriend te worden van Friends.


Voor info, KLIK  hiervoor op de rode button bovenaan deze pagina.

 


WENS KERST AKTIE December 2022


Ieder jaar starten wij de nieuwe Nieuwspagina, ondertussen traditiegetrouw met de laatste acties van het voorgaande jaar.

 

De opbrengst is totaal 490,00 Euro

Waarvoor onze hartelijke dank!

Hiermee zijn de kosten voor de operatie van teefje NOAH gedekt, waardoor zij na de ingreep kans maakt op een fijn leven bij een lief baasje.

 

Eerder is Noah in onze opdracht gered vanuit een vreselijk dodings-asiel waar zij accuut gevaar liep. De opvang waar zij toen verbleef, veranderde het beleid, werd commercieel waardoor wij genoodzaakt waren om Noah in Nederland op te vangen. Noah logeert in Nederland, in Noord Holland bij onze lieve vrijwilligster Chantal

Noah zou gesteriliseerd dienen te zijn. hiervoor was door onze stichting opdracht gegeven en voldaan, echter Noah verloor bloed. Om uit te sluiten dat er iets anders speelde is er een onderzoek gedaan door een specialistische dierenarts. Gelukkig is Noah gezond echter niet gesteriliseerd.

Een extra dure kostenpost voor onze kleine stichting.

Wilt u meer lezen over deze fijne, lieve trouwe hond? Klik op de blauwe button


Prachtige Wens Kerstkaarten, vol met namen van lieve donateurs en adoptanten die het werk van onze stichting een warm hart toedragen.  De Wenskaarten stonden tijdens de kerstdagen t/m oudjaarsdag bovenaan onze socialmedia pagina. Ieder jaar weer een prachtige afsluiting van het jaar en een mooi begin van het nieuwe jaar.

Met de opbrengst zijn de kosten voor de operatie voor Noah gedekt

Onze dank is groot