Geplaatst en Gelukkig


Stichting Friends4straydogs is betrokken bij plaatsing van rescue-honden vanaf 2004

Vanaf 2019 ook sociale huiselijke binnenkatten.

Ondertussen zijn er door ons 750 honden en 28 katten succesvol bemiddeld.

Op de pagina, plaatsen wij enkele voorbeelden van succesvolle bemiddelingen van rescue-honden.

Dit met toestemming van de baasjes. 

 

Match is altijd prioriteit voor bemiddeling en plaatsing van rescue-honden


JENNY

Wie ben ik?
Ik ben Jessy. In Roemenië heette ik Jenny. 

Ik ben met mijn pups door de stichting gered uit een dodings asiel.

Ik ben met mijn pups bij rescuer Crina terecht gekomen waar zij heel goed voor mij zorgde. Mijn pups groeiden al snel op en werden ook heel snel geadopteerd. 


Ik moest helaas nog wat langer wachten, maar uiteindelijk ben ik met mijn neus in de boter eeehhhh.... yoghurt gevallen! 

 

Ik was in het begin erg verlegen en gelukkig kreeg ik alle tijd en ruimte om te wennen aan mijn nieuwe huisje en mijn nieuwe vriendje Olly (ook een Roemeentje). Ik voel mij steeds vrijer en geniet van mijn warme mandje! 

 

De lieve adoptante van Jenny adopteerde eerder hondje Olly.
Dit beviel zo goed dat zij besloot voor Olly een lief vriendinnetje te adopteren. Dat is Jenny. Beide honden maken met regelmaat leuke uitstapjes in de bossen en natuur rondom Breda.

 

Wat een verschil,

Foto 1 in de opvang, na haar rescue, in particulier armzalig asiel.
Foto 2 een hele blije, lieve hond die weer geniet van het leven.


LEYLA

 

VAN HET DODINGSSTATION IN ROEMENIE NAAR AGILITY KANJER IN NEDERLAND

 

DIT IS RECUE LIEVE MENSEN! DON'T SHOP, ADOPT!

Waarom Leya...
Het is midden in de nacht zo rond 03.15 en we zien de happy bus aankomen op het meeting point. De deuren van het busje gaan open en het eerste hondje dat we zien is onze Leya-Nina. Wat een onbeschrijfelijk mooi en emotioneel moment was dat.

Eenmaal thuis aangekomen deden we de bench open en direct stapte ze op de bakjes met voer en water af en ook konden we haar voor het eerst goed bekijken. In de filmpjes die we van haar hadden gezien leek ze een zéér mensgericht hondje, maar je moet natuurlijk maar afwachten hoe dat in werkelijkheid zou zijn. Zoveel vreugde dat ze vanaf het eerste begin al gelijk op schoot wilde.

Ons kooikerhondje Xavi hadden we voor 3 nachten uitbesteed zodat Leya in alle rust kon beginnen met acclimatiseren. Een zeer spannend moment voor ons was de kennismaking tussen de honden, maar dat verliep prima. Al heel snel lagen beide hondjes dicht tegen elkaar aan op de bank. We hadden 2 kooikerhondjes, na het overlijden van de oudste hadden we het idee het bij 1 hondje te laten, echter na een flink aantal maanden kwam toch het idee er een 2e hondje bij te nemen. Een kooiker pup? Een herplaats kooikertje?

Uiteindelijk niet voor beide opties gekozen. Op het moment dat ik de foto zag van Leya en nog 4 hondjes nadat ze uit het dodingsasiel waren gered, was ik verkocht. En na een zeer uitgebreide intake-procedure kwam het groene licht.
Een fantastisch mooi detail is dat de andere 4 hondjes, dankzij de stichting, inmiddels ook hun warme mandje in Nederland hebben staan.

Net in Nederland...
Conform de handleiding zijn we na de eerste 10 dagen rustig aan gestart met de kleine uitlaatrondes en al snel bleek dat ze zonder vrees met ons op pad ging. Dat hadden we zeker niet verwacht. We hadden echt van te voren bedacht dat het mogelijk wel enkele maanden zou kunnen duren voordat we met beide hondjes tegelijk op pad konden, maar dat ze al zo snel onze marsleidster zou worden heeft ons heel erg verbaasd en natuurlijk verheugd.

4 maanden later...
En nu is Leya alweer bijna 4 maanden bij ons en het gaat super, een echte lieve knuffelkont. Je ziet haar zichtbaar genieten op het strand en in het bos en samen met Xavi lekker snuffelen aan hetzelfde graspolletje of samen achter de vogels aan is toch ook wel een favoriete bezigheid. En ach, als ze in een onbewaakt ogenblik een beker melk leeg drinkt of je ziet nog net de laatste restjes van je broodje bij haar naar binnen gaan..... dat nemen we haar niet kwalijk.

 

Onze ervaring met de stichting...
Wij voelen ons zeker gesteund door het idee dat, als we wel serieuze problemen met haar gehad zouden hebben of mogelijk nog gaan krijgen, we contact met de stichting kunnen opnemen en dat we dan ook hulp kunnen krijgen. Wij zijn super blij met ons pittige Roemeense meisje, ze is niet meer weg te denken en we kunnen alleen maar hopen dat nog veel hondjes die nu nog in de opvang zitten in Roemenië een warm mandje in Nederland gaan vinden.

Jan en Erna en Xavi en Leya

 

Ondertussen heeft Leyla zich ontwikkeld tot een sportief hondje die samen met haar baasje Erna, graag actief is binnen de hondensport.


URSU

Waarom Ursu...

Na het overlijden van onze Chow Chow, Chum, waren we op zoek naar een maatje voor Chila. (ook een Roemeense “vluchteling”).
Op de site van Stichting Friends 4 Straydogs zagen we Ursu ter adoptie staan. De filmpjes over hem, waarbij een hond aan een ketting zo vriendelijk naar de andere honden is en het feit dat grote honden moeilijk geadopteerd worden, hebben ons overtuigd.

Net in Nederland...
Het duurde even voordat Ursu naar Nederland kwam. Uiteindelijk is hij zondagmorgen 8 maart 2020 aangekomen in de speciaal voor hem aangeschafte grote bench. Nu hadden we wel een idee hoe groot hij was, maar toen hij de gehele achterbak van de auto vulde met zijn woeste haardos, was het wel even slikken… De eerste dagen was natuurlijk even wennen, maar al snel trok hij op met Chila en kwam in ons ritme.

Ursu een jaar later...
Overdag loopt hij (en Chila) op het erf en bewaakt ons terrein. Nou ja, bewaken. Als iemand het terrein oploopt, met goede bedoelingen, wordt diegene heel hartelijk begroet door een zeer enthousiaste “Giant Puppy”. Kortom Ursu is een lieve, sociale en intelligente hond. Hij is ook zeer blij met zijn vakantieadres in Frankrijk.

 

Onze ervaring met de stichting...
De stichting doet er alles aan om teleurstellingen te voorkomen voor de honden en de adoptanten. De “keuring” is zeer uitgebreid en fijn dat er ook nazorg is mocht dit nodig zijn.


Ondertussen heeft de familie ook opvang-hond Pharell geadopteerd.

Ursu was een zwaar verwaarloosde ketting-hond die als taak had de schaapskudde te beschermen, de kudde werd verplaatst,  Ursu werd aan zijn lot werd overgelaten en sterk vermagerd aangetroffen aan de ketting.....  (foto 1) Gelukkig is Ursu gered door rescuer Alexandru.

 


ELVIS en TULI

Wie zijn wij?
Wij zijn Elvis en Tuli

Hoe lang lig jij al in je gouden mandje?
Elvis is 23 november 2018 aangekomen in Nederland en Tuli is 21 Maart 2021 aangekomen in Nederland

Waarom heeft jouw baasje speciaal voor jou gekozen?
"Elvis":Kijk eens in mijn mooie bruine ogen! Ik ben een grote vriendelijke reus en mijn baasje is daar voor gevallen. Mijn baasjes zochten een maatje om mee te wandelen en te knuffelen en die hebben ze gevonden in mij!
Elvis is met zijn broer Murphy als pup gered van straat in 
Roemenië


"Tuli": Ik was heel ellendig toen ze mij gevonden hadden in Roemenië en mijn baasjes konden dat niet aanzien. Zij boden direct hun hulp aan en hebben mij geadopteerd. 
Tuli is op oude leeftijd en zwaar verwaarloosd en vervilt uit de auto gegooid door zijn baasjes in Roemenië.

Wat doen jullie het liefste de hele dag door?
Lekker in onze mandjes slapen of op schoot bij de baas of op de bank met onze poezenvriendin. We genieten ook met volle teugen van de leuke wandelingen en Tuli vindt het varen in de boot helemaal te gek. Elvis heeft nog  geen zeebenen, die moet nog even oefenen. Maar als Tuli gaat varen gaat hij met zijn ome Peter hele leuke dingen doen samen. Dus hij is helemaal niet jaloers. 
Ook knuffelen ze heel graag met de kleinzoon van hun baasjes. 

 

Tuli is in 2022 overleden, dit lieve kleine hondje was op hoge leeftijd ten tijde van zijn adoptie. Tuli heeft een fijne en liefdevolle tijd mogen ervaren. Een leven die hij eerder niet kende. Een bewuste keuze van deze adoptanten om te kiezen voor dit hondje. Rust zacht lieve Tuli.

De familie heeft wederom gekozen voor een rescue-hondje, zodat ook een ander hondje een mooi leven ervaart, ook bemiddeld door onze stichting. In 2022 adopteerde de familie Snoetje, zij heet nu Floortje


ANDOR 

Wie ben ik?
Hoi allemaal. Mijn naam is Bobby, ik werd naar Nederland gebracht met de naam Andor maar die naam vonden mijn baasjes niet bij mij passen. stiekem vind ik die naam zelf ook leuker dus luister ik daar graag naar

Hoe lang lig jij al in je gouden mandje?
Op 21 februari 2021 kwispelde mijn staartje hard heen en weer bij het zien van mijn baasjes en nog steeds gaat mijn staartje heen en weer bij het zien van mijn redders! Inmiddels ben ik 3 weken bij mijn nieuwe familie thuis, waar heerlijk aan het genieten ben van de kleedjes, kussentjes en speeltjes!

Waarom heeft jouw baasje speciaal voor jou gekozen?
mijn baasje is gevallen voor mijn donkere looks, want zeg nou zelf, vind je mij niet lief kijken? En buitenom dat, ik ben gewoon de liefste hond die je maar wensen kan!

Wat doe je het liefste de hele dag door?
Hoe zien mijn dagen er tegenwoordig uit? Nou, ik lig tegenwoordig op een heerlijk zacht kussen waar ik geniet van het vele lekkers wat ik krijg. Ik pak regelmatig mijn knuffeltjes en dekentjes om daar lekker mee te spelen. Uiteindelijk is slapen mijn favoriete bezigheid! mijn baasjes zijn zo blij met mij en ik met hun, we hopen samen nog heel veel wandelingen te mogen maken en ontzettend veel te knuffelen en spelen!


PITY en FOXY

Wie zijn wij?
Wij zijn Piti en Foxi

Hoe lang lig jij al in je gouden mandje?
Piti is nu 3 en half jaar in Nederland (2017) en Foxi is nu 2 jaar in Nederland (2018)

Waarom heeft jouw baasje speciaal voor jou gekozen?
Toen ik Piti zag de eerste keer op de foto was ik op slag verliefd die hond heeft gelijk mijn hart gestolen. Piti was zwaar getraumatiseerd en het heeft ook een tijd geduurd voordat ik zijn vertrouwen gewonnen had. We hebben nog steeds een hele speciale band.

Foxi heb ik ruim twee jaar geleden gekregen. Ik zag de foto van een pup op de schouder van een man in de sneeuw en de kou. Dan ben je verkocht he. Het is een dondersteen maar we houden van hem. We zouden hem voor geen goud willen meer willen missen.

Wat doen jullie het liefste de hele dag door?
Het liefst wandelen we graag met het baasje en ja we slapen ook graag


LEAH

Wie ben ik?
Ik ben Ziva, voorheen Leah... Geboren op 5 juni 2018 (volgens mij paspoort) en ik ben samen met mijn zusje en 2 broertjes gevonden toen we ongeveer 3 weken oud waren.

Hoe lang lig jij al in je gouden mandje?
Op 3 november 2018 kwam ik met Happybus aan in NL, ik was toen 5 maanden. Ik heb nu dus zo'n 2.5 jaar geleden kennis gemaakt met mijn lieve vrouwtje en sindsdien mijn gouden mandje gevonden.

Waarom heeft jouw baasje speciaal voor jou gekozen?
Mijn vrouwtje wilde heel graag een hondje, maar ze wilde ook heel graag een hondje die het slecht getroffen had een kans geven op een gelukkig leven. Toen ze eenmaal van de stichting gehoord had en zich verdiept had in hoe de stichting te werk ging, besloot ze dat ze via hun een hondje wilde adopteren en al snel zag ze mijn foto voorbij komen en toen was ze verliefd zegt ze!

Wat doe je het liefste de hele dag door?
Ik hou heel erg van lekker wandelen; lekker rennen of een spoor van lekkere geurtjes volgen en mijn neus achterna! Maar ik hou ook heel erg van slapen, het liefst natuurlijk op een dekentje op de bank, lekker dicht tegen mijn vrouwtje aan gekropen, want dat ligt toch het fijnst en dan voel ik me zoooo relaxed.


DODO

Wie ben ik?
Ik ben Dodo en dat is mijn naam gegeven door mijn rescuer in Roemenië. een andere naam kan ik me niet herinneren want ik zat ongeveer 2.5 jaar aan een ketting.

Hoe lang heb jij al een warm mandje?
Ik ben 2.5 jaar geleden om precies te zijn in september 2018 geadopteerd door een heel lief gezin .

Mijn baasje heeft mij gekozen omdat...
Mijn baasje heeft mij in huis genomen omdat ik zo'n knappe kerel ben en zij meteen verliefd was.

Wat is mijn meest favoriete  bezigheid?
Ik wandel graag en voor de rest lig ik de hele dag het liefst bij mijn baasjes in de buurt en eet ik graag veel lekkere dingen.

 

In mei 2022 is Dodo overleden. 
Dodo had helaas lymfeklierkanker en zijn baasjes hebben afscheid van hem moeten nemen. Dodo heeft bij zijn baasjes fantastische avonturen mogen beleven en heeft heel veel liefde gekend na een zo vreselijke start van zijn leven. 

Ondanks dit grote verdriet, adopteerde de baasjes van Dodo wederom een lieve hond, ook door onze stichting bemiddeld.

Zij geven wederom een ongewenste hond een beter leven.

Dank jullie wel