WEL OF NIET VACCINEREN?Zeer informatieve en belangrijke informatie over het inenten van onze trouwe viervoeter! 

Hier ook eens aandacht voor:
Vaccinatie honden, (maar dit geldt voor alle dieren).

Uw hond jaarlijks laten vaccineren met een cocktail-enting: is dit wel nodig?
Vaccineren is goed, maar met mate: Men zegt eens in de 3 jaar is méér dan voldoende (Eigenlijk nog veel te veel)! Als de hond alle puppy entingen heeft gehad geeft dat een bescherming voor de rest van zijn leven.

 

Het vaccineren van onze hond is belangrijk, maar onderzoek toont aan dat het inentings-beleid van de laatste jaren achterhaald is. Wij mensen laten ons ook niet elk jaar tegen polio en tetanus inenten.
Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, gaat men tegenwoordig uit van de gedachte” Zoveel nodig, maar zo weinig mogelijk, aangepast aan het individuele risico dat een hond zou kunnen lopen.

Onderschat de bijwerkingen van vaccinaties niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk chemische stoffen zoals Thiomersal wat bestaat uit organo kwikverbindingen , kankerverwekkende formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten.

Formaldehyde (kankerverwekkend) en net zo gevaarlijk als asbest en plutonium. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen (bijvoorbeeld allergieën, epilepsie, auto-immuunziekten) en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Vooral de cocktail-entingen zijn zeer belastend voor de hond.

 

Ziekte van Weil / Leptospirose.
Aangemerkt moet worden dat deze ziekte voornamelijk door de serovars-groepen, grippotyphosa, bratislava, sejroe, pomona en saxkoebing wordt veroorzaakt, waar tegen de vaccinatie NIET beschermt, omdat deze groepen in de entstoffen die momenteel gebruikt worden, niet zitten. Als u de hond laat enten voor de ziekte van weil, denkt u natuurlijk zo mijn hond is nu veilig, maar niets is minder waar. De dierenarts hoor je niet over, maar vaccinatie tegen weil (leptospirose) is een verraderlijke enting, omdat deze bij veel bacteriën gewoon niet werkt, en de hond gewoon deze ziekte op kan lopen. De enting werkt maar bij enkele bacteriën, terwijl er momenteel wereldwijd 200 verschillende bacterie groepen bestaan.

 

Wie kunnen er Weil (leptospirose) krijgen?
Dieren die geen goed immuunsysteem hebben, Pups, oude honden en dieren die al gezondheidsklachten hebben (brokkeneters) door een verminderd immuunsysteem. Een gezonde vlees en bot etende hond zal hier niet gauw last van krijgen. Enig risico is laat in de zomer in stilstaand water, wat boven de 20 graden is, als er botulisme en blauw algen heerst. Dan kunt u de hond beter niet laten zwemmen in dit water, voor de rest loopt het niet met zo’n vaart.

 

De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren, hersenen en immuunsysteem van uw hond beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit. Deze enting is zéér belastend voor uw hond, en zeker niet ongevaarlijk .Tevens werkt deze vaccinatie niet preventief, biedt maar enkele maanden bescherming, daarna loopt hij weer onbeschermd rond.

 

Onze kinderen laten wij nooit spelen of zwemmen in vieze stinkende sloten waar ratten in zitten, als we de hond ook niet laten spelen of zwemmen in deze stinkende sloten is het risico op weil nihil. Honden mogen altijd zwemmen maar in open wateren, meren, of de zee dat is geen enkel probleem, daar zwemmen de kinderen ook in en worden ook niet ziek.

 

Een jaarlijks bezoekje aan de dierenarts.
Een jaarlijks bezoekje heeft trouwens niets met de gezondheid van uw hond te maken, ze kijken naar het gebit. Maar met een vlees en bot etende hond hoef je hier niet naar te kijken, NU NIET EN NOOIT NIET !! Die zijn altijd tot aan zijn dood hagelwit. Wilde honden en wolven krijgen ook niet elk jaar een spuitje voor ziektes, en een gebitscontrole dat hoeft ook niet, als je maar de juiste voeding verstrekt aan je hond.

 

Onderzoek naar vaccinatie.
Onderzoekers zeggen het zijn wetenschappelijke inzichten die zeggen dat het niet nodig is om jaarlijks te enten. Het zou geen probleem zijn om met beduidend langere intervallen te werken. Maar de dierenartsen willen hun klanten minimaal eens per jaar zien, en verder hebben ook de producenten van inentingsstoffen geen interesse er aan dat minder vaak gevaccineerd wordt “ Beide partijen zien dit dus niet zitten. Nee ze blijven stug door gaan met vaccineren terwijl ze weten dat het overbodig, slecht en ziekmakend is..

 

langdurige immuniteit.
Studies wijzen uit dat verschillende vaccinaties voor langdurige immuniteit zorgen. De puppy entingen geven de hond in principe voor de rest van zijn leven een bescherming

Bescherming langer dan 7 jaar : Hondenziekte, Parvo, Hepatitis Para-influenza

Bescherming minimaal 3 jaar : Rabiës

Afgeraden: ( vanwege mogelijke zware bijwerkingen : Borreliose / Tetanus en FSME

 

Verkeerde informatie van dierenarts.
Er zijn dierenartsen die ons vertellen dat de ziekte van weil-enting uitsluitend samen met de Parvo-enting ( Cocktail) te verkrijgen is. Maar dit is absoluut NIET WAAR. Een dierenarts die dit vertelt denkt meer aan het welzijn van zijn portemonnee dan aan het welzijn van het dier. Als u dus jaarlijks uw hond tegen de ziekte van Weil wilt laten enten, is het NIET noodzakelijk om gelijktijdig tegen Parvo te enten. Er bestaat hier namelijk geen enkele reden voor, een Parvo-enting beschermt immers minimaal 7 jaar en langer.

 

Goedgekeurd binnen de EU.
Binnen de EU voor bijvoorbeeld vakantie naar Frankrijk of Duitsland e.d. is alléén de enting tegen Rabiës ( hondsdolheid ) verplicht. De Firma Intervet biedt een entstof aan die binnen de EU officieel door de instanties voor 3 jaar goedgekeurd is. Vraag dus uw dierenarts naar de Novibac enting. Er zijn dierenartsen die bij Rabiës nog steeds een entstof voor 1 jaar willen gebruiken. Accepteer dit NIET. EIS expliciet de enting voor 3 jaar. Als de dierenarts maar voor 1 jaar wil enten, zeg dan dat u met de hond naar een andere dierenarts gaat. U zult verbaasd zijn hoe snel dan ineens de 3 jaar vaccinatie uit de kast wordt gehaald.

Wij zijn het baasje van de hond, en wij bepalen uiteindelijk of / en wanneer er geënt wordt, en niet de dierenarts. Durf kritische vragen te stellen op het moment dat u de afspraak maakt. Durf van praktijk te veranderen als hij stug vasthoudt aan het achterhaalde entschema, het gaat immers om de gezondheid van uw hond.

 

Eenmaal per jaar naar dierenarts.
Het lijkt allemaal zo gewoon, we vertrouwen op de dierenarts, de hond krijgt een cocktail-enting, en je krijgt een doosje pillen mee voor ontwormen, en nog wat vlooien middel en klaar, zo mevrouwtje hij kan er weer een jaar tegen aan. We hebben dit elk jaar altijd netjes gedaan, omdat wij niet beter wisten, en omdat wij dachten dat dit zo hoort. Uiteindelijk zal de dierenarts wel weten wat goed is voor onze hond, maar helaas!!

De cocktail-enting is niet goed, maar een aanslag op de hond geweest, alleen je merkt het niet meteen, de problemen komen pas veel later aan het licht. En niemand associeert deze problemen met de cocktail-enting, omdat de problemen pas maanden later opduiken, ook de dierenarts zou nooit zeggen “ja dat komt waarschijnlijk door de cocktail enting”.

 

Dure onderzoeken.
Als u met de hond naar de dierenarts gaat voor epilepsie, allergie of auto-immuunziekte moet u weer diep in uw buidel tasten. Een allergietest, pillen voor epilepsie , bloedonderzoek en noem maar op, terwijl dit mogelijk veroorzaakt is door de cocktailenting ? Nee, het is niet zo gek dat uw hond problemen heeft, en het klinkt misschien bizar maar de honden worden ziek gemaakt, met giftig voer, chemische wormkuren, chemische vlooienbestrijdingsmiddelen, cocktailentingen, pillen voor epilepsie, en voor allergie enz.

Het verbaast mij dan ook dat sommige honden nog 12 jaar oud worden, maar ja er zijn er dan ook heel veel die vroegtijdig doodgaan, en ook dit verbaast mij niets. Een dierenarts weet dat een jaarlijkse cocktail-enting overbodig is en hij weet ook dat een vlooienmiddel bij een hond zonder vlooien ook overbodig is, en een chemische wormkuur terwijl de hond geen last van wormen heeft, dit zijn onzinnige dingen.

Het nut van een jaarlijks bezoekje aan de dierenarts.
Dus wat is het totale nut van het bezoek nou eigenlijk geweest ? Niks maar dan ook helemaal niks, het enige is dat de hond met chemische middelen wordt ingespoten en waar hij mogelijk ook nog eens ziek van kan worden, zoals epilepsie, allergie, en auto-immuunziekten.

De dierenarts stuurt ook elk jaar een leuke kaart met hondjes erop, of je met de hond even langs wil komen voor een cocktail prikje ( wat niet nodig en overbodig is ) hier is hij ook niet eerlijk in, dus waarom zouden wij de rest wel moeten geloven wat hij zegt. Ze denken meer aan het welzijn van hun portemonnee, dan aan het welzijn van uw trouwe viervoeter.

 

Titertest i.p.v. vaccins ieder jaar ?
Als u zegt nee geen vaccins meer de komende jaren dan komt wellicht de vraag laat dan ieder jaar een titertest doen kunnen wij kijken via een druppeltje bloed of de hond nog voldoende bescherming heeft. Natuurlijk 100 keer beter dan vaccinatie maar waarom zouden wij dit doen ? Onze kinderen laten wij nooit meer vaccineren of testen via een titermeting en de hond wel raar toch.

Met een positieve titer is nooit aangetoond door Challenge Studies om de immuniteit vast te stellen. U moet voor deze titertest betalen terwijl de dierenarts geen uitspraken kan doen over de test resultaten, een onzinnige actie, kost geld en je hebt er niets aan.

 

Ziektes komen voor, maar hoe komt dat ?
Heeft niets met vaccinaties te maken ook al zou je ieder jaar een vaccin laten geven, we leven veel te steriel momenteel, een vuile omgeving bekrachtigt het immuunsysteem dat geldt voor zowel mens als dier. De schoothondjes die met regelmaat gewassen worden met shampoo en lekkere luchtjes is leuk maar niet goed voor de hond, een hond likt zich zelf schoon en krijgt hiermee de nodige bacteriën binnen, hiermee versterkt de hond het immuunsysteem. En de commerciële voeding brokken,blikvoer en diners 100% steriel door verhitting, steriel moet juist niet dit verzwakt het afweersysteem waar door de kans op ziektes toe gaat nemen.

 

Waarom hebben wij dit altijd geaccepteerd bij de dierenarts.
Stel je eens voor: je gaat voor jezelf naar de huisarts toe omdat u last van hoofdpijn heeft. De dokter zegt dan “hier heeft u gelijk een tube zalf voor voetschimmel, en een zalfje voor jeuk”. Dan vraagt u waarschijnlijk wel of hij gek geworden is, waarom bij de dierenarts dan niet, die geeft ook pillen voor wormen en vlooien waar de hond op dat moment totaal geen last van heeft?

 

Hier nog wat informatie van Universiteiten.
De immuniteit tegen virussen duurt een heel dierenleven lang. Een enting tegen de meeste bacteriële ziekteverwekkers veroorzaakt een immunologisch geheugen, dat vele jaren intact is, zodat het dier een respons kan bieden als het met een ziekteverwekker geconfronteerd wordt. (Kirk’s current Veterinary Therapy, 1992).

Professor Alice Wolf (Texas A & M University, Austin): “Kinderen en volwassenen worden niet jaarlijks opnieuw geënt, en er vindt ook geen titermeting plaats om te bepalen of ze nog beschermd zijn. De ervaring toont aan dat dit het geval is. Entstoffen voor mensen zijn niet anders dan entstoffen voor dieren, en het immuunsysteem van honden en katten is ook niet anders dan het immuunsysteem van de mens.” (Veterinary Proceedings, 1998).


Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht) “Het zijn wetenschappelijke inzichten die zeggen dat het niet nodig is om jaarlijks te enten. Het zou geen probleem zijn om met beduidend langere intervallen te werken. Maar de dierenartsen willen hun klanten minimum eens per jaar zien, en verder hebben ook de producenten van inentingstoffen geen interesse er aan dat minder vaak gevaccineerd wordt." (WDR, 2001)

Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht)„ Tot een paar jaar geleden was men van mening dat entingen nooit schadelijk zouden kunnen zijn. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht men. In de tussentijd weten wij, dat dit niet waar is.” (WDR, 2001)


Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht) “ Het jaarlijkse vaccineren tegen alles en nog wat is eerder folklore…” (Congres voor dierenartsen, Duesseldorf, November 2000)

Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht) “ Wij zijn ons hele leven lang immuun tegen mazelen, en ik ken geen dierenarts die elk jaar een mazelen-enting bij zijn huisarts gaat vragen. Maar de meeste dierenartsen in Europa vaccineren honden jaarlijks tegen hondenziekte, terwijl hondenziekte niets anders is dan hondenmazelen.” (Veterinary Vaccines and Diagnostics, 1999)

Prof. R. D. Schultz (University of Wisconsin): „De aanbeveling om jaarlijks te enten wordt niet door gefundeerde wetenschappelijke studies gesteund. Voor de meeste entstoffen is in de wetenschappelijke literatuur geen publicatie te vinden die de noodzaak voor het jaarlijkse enten bewijst.” (Veterinary Medicine, Maart 1998)

Prof. R. D. Schultz (University of Wisconsin): “Mijn eigen huisdieren worden als pup één of twee keer geënt, en daarna nooit meer, met uitzondering van de rabiës prik die ze eens in de drie jaar krijgen. Dit schema handhaaf ik sinds 1974, en mijn honden, mijn kinderen en kleinkinderen hebben nog nooit een infectieziekte gehad. (Veterinary Medicine, 1998

 

Voor de goede orde, er zijn natuurlijk ook goede dierenartsen die wel weten hoe het moet.
bron: Diamond Fauna