GEPLAATST en GELUKKIG 2022/2023


Stichting Friends4straydogs is betrokken bij plaatsing van rescue-honden vanaf 2004

 

Vanaf 2019 ook sociale huiselijke binnenkatten.

Ondertussen zijn er door ons 750 honden en 28 katten succesvol bemiddeld.

 

Op de pagina, plaatsen wij enkele voorbeelden van succesvolle bemiddelingen van rescue-honden. Dit met toestemming van de baasjes. 

 

Match is altijd prioriteit voor bemiddeling en plaatsing van rescue-honden

Foto rechts: Christina Hent met 1 van de ongewenste jonge honden in het asieltje van ons contact en rescuer Crina in Deva.


BENNIE

Waarom (naam hond/kat) deze hond/kat?

Naam: Milo (eerst Bennie). 

We zochten een volwassen hond die bij onze 2 hondjes zou passen (met een achtergrond, de inmiddels 14 jarige Jules uit de broodfok en Simy sinds april 2021 uit Roemenië, ook via Friends 4 Stray dogs). Eentje met een gemiddelde energie waar je heerlijk mee kunt wandelen. De foto's en filmpjes op Facebook en de website bleven hangen, er was een klik. We hadden de mazzel dat we, voordat we een besluit namen, nog extra informatie hebben gekregen van mevrouw Hent in Roemenië, ook hoe zijn energie was en of het een match zou kunnen zijn met Simy en Jules.

Dit alles bij elkaar heeft er voor gezorgd dat we 100% vertrouwen hadden dat onze thuissituatie bij Milo zou passen. 

 

Wanneer is de hond/kat bij u gekomen?

Milo is 15 oktober bij ons gearriveerd. 

En dat was al vrij snel nadat we hadden aangegeven bij de stichting dat we interesse hadden in Milo. 

 

Hoe gaat het nu?

Het gaat echt super. Hij is heel lief, aanhankelijk, kan goed met andere honden en mensen en is een snelle leerling. Met de andere 2 hondjes Simy en Jules vormt hij een mooi roedeltje. Die draai had hij snel gevonden, ook de 2 hondjes waren snel aan hem gewend. 

Hij is gek op knuffelen, eten en haalt graag een koekje bij de buurman (allemansvriend) en hij is gek op wandelen. Mee met de auto en dan ergens wandelen gaat ook goed. 

Alleen vuurwerk, daar heeft hij een hekel aan, maar gelukkig ligt dat achter ons. 

Hij heeft een scherp gehoor en reuk en ving afgelopen week zowaar een muis tijdens het wandelen, zo kwam hij in Roemenië waarschijnlijk ook aan zijn eten. 

We zijn van plan om een cursus met hem te gaan doen zodat hij hopelijk op termijn ook los mee kan in bijvoorbeeld het bos (en spelen met andere honden) en om iets actief met hem te doen, dat vind hij geweldig. 

Kortom: een hele fijne hond, we zijn super blij met hem. 

 

Wat is uw ervaring met de stichting?

Prima! Goede voorlichting, hulp en nazorg. Petje af voor de inzet, zorgvuldige procedures en tips. Een betrouwbare aanrader in de wereld van hondenbemiddeling en resque. 

 

En indien van toepassing

Wat is uw ervaring met de nazorg?

Prima. Milo kwam qua tijdstip eerder dan we dachten en had bij binnenkomst wat problemen met de ontlasting. Er was nauw contact en we kregen goede tips. 

 

BENNIE is eerder gered door ons contact en rescuer Crina

Bennie heeft een baasje gehad, hij is gevonden bij het een dorpje Calan. Hij bleek een chip te hebben en de eigenaar werd opgespoord. Helaas bleek Bennie al ruim een jaar vermist en men had geen behoefte meer aan hem. Dus Crina heeft hem vervolgens opgenomen in haar asieltje (foto 1)

Christina Hent is zeer betrokken bij de opvang van ons contact Crina, zij helpt in het asieltje en verzorgd enkele honden die als ongewenst moeten leven in het veld.

 Meer verhalen volgen


G