WIE  ZIJN  WIJ?


Wij  zijn  STICHTING  Friends4Straydogs!

 

Wij zijn een kleine, maar zeer bedreven stichting met 3 actieve vrouwen in het bestuur

en veel lieve actieve vrijwilligers die ons ondersteunen.

 

 

Bestuursleden Tessa Meissen en Ina Mulder, met een zeer groot hart voor ongewenste honden en katten, die onder erbarmelijke omstandigheden leven, ongewenst zijn waarvan vele belanden in gemeente asielen,
de zogenaamde dodingsasielen, of als oud vuil wordt achtergelaten op straat, bos, bouwplaats enz.


Zowel Tessa als Ina zijn de trotse baasjes van rescue-honden en zeer betrokken bij het honden en katten leed.

Hoe zijn wij hier toe gekomen?

Ina, wilde haar gezin uitbreide met een leuke hond, neen geen hondje van een foute fokker waar marktplaats vol mee staat en ook geen pup.


Puur bij toeval trof zij haar eerste hondje op een advertentiepagina en viel als een blok voor zijn blik. “Op dat moment kende ik niet zijn verhaal en na 3 weken van twijfel, immers onbekend maakt onbemind in je directe omgeving besloten wij voor Polleke te gaan en het formulier van deze stichting in te vullen.”


Wat bleek “Polleke” was ongewenst en door de familie van zijn overleden bazinnetje naar een dodingsasiel In de zogenaamde “dead-row” de laatste gang waar honden geen voedsel meer krijgen, werd hij opgemerkt door een
rescue-er die hem net op tijd redden van een vreselijke dood

“Ik kon dit niet bevatten…. Zoveel honden die ongewenst zijn, terwijl de afschuwelijke broodfokkerij hoogtijddagen viert, kapitalen verdient aan de illegale handel van pups”.


Maar liefst meer dan 70% van de honden populatie in Nederland is afkomstig vanuit deze industrie, waarin teefjes worden uitgebuit geen daglicht zien…… Lichamelijk op zijn na 3 a 4 jaar alleen maar zwanger te zijn geweest….en worden gedood…. Wil je dit als dierenliefhebber?

Is dit liefde voor honden? Neen……
Er zijn vooroordelen over rescue-honden echter juist deze personen vergeten dat wellicht hun prachtige bulletje of labrador zonder stamboom, afkomstig is uit deze industrie en illegaal is geïmporteerd,
is geboren uit een uitgebuite moederhond met wellicht gezondheidsproblemen……
Helaas is dit de realiteit…..

 

 

Onze stichting bemiddelt honden en katten tussen de rescue-er en nieuw baasje, de dieren voldoen aan de Europese wetgeving met betrekking tot gezondheid en vervoer.


Dit wel na een kritische intakeprocedure en ook een huisbezoek hoort hierbij.


Wij ervaren dat een hond toch te vaak wordt onderschat en vaak niet de juist begeleiding krijgt of er is te weinig tijd is voor de hond binnen het gezin. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit.
Ook “na-zorg (begeleiding en tips aan de adoptanten), tijdens het proces van acclimatiseren van de rescue-hond,
binnen het nieuwe gezin behoort hiertoe.

Tessa, begeleide als vrijwilligster de aankomst van rescue-honden, daar trof zij haar grote liefde “Kira” Een lief zwart ongewenst meisje die haar niet losliet. Kira was afkomstig vanuit een zeer groot asiel nabij Moskou waar zij wegkwijnde. Kira was het eerste hondje die via deze stichting naar Nederland kwam in opvang, en bij toeval dat was dat bij Ina. Zo startte de samenwerking en vriendschap, al weer bijna 6 jaar geleden.

Vanuit ons hart is Stichting Friends4Straydogs geboren .

Tessa en haar man konden Kira niet meer loslaten en besloten haar na 2 dagen zelf te adopteren.
Zij vertelt; “Wij hebben hier geen moment spijt van gehad, Kira is een aanvulling binnen ons leven en willen haar niet meer missen”.


Ik hoor u denken: “De asielen zitten hier toch ook vol?”
Is dat werkelijk zo? In de Randstad en Brabant zijn asielen gesloten vanwege te weinig aanbod van vooral honden. Daarnaast is het grootste gedeelte van de asielhonden van risico rassen/kruisingen die de gemiddelde Nederlander liever niet wilt adopteren. Er zijn zelfs asielen in ons land die bewust honden van over de grens bemiddelen, van wege te weinig aanbod.

Het grootste gedeelte van onze adoptanten zijn families die binnen het asiel niet een leuke hond kunnen vinden en absoluut geen hond vanuit de brood-fok industrie willen aanschaffen.


Ieder jaar vindt er een onderzoek plaats naar de samenstelling van de hondenpopulatie binnen Nederland uitgevoerd door Stichting Animal Foundation Platform. Ook in 2017 is dit onderzoek uitgevoerd waar rescue-stichtingen zoals de onze, asielen in Nederland, Raad van Beheer (uitgifte stamboom voor honden), aan meewerken.
Dan zijn er uiteraard nog de pretnestjes.

En wat blijkt, bijna 70% van alle honden in NL is afkomstige uit de commerciele broodfok, nog geen 8% is rescue-hond.

 

 

Stichting Friends4straydogs

KvK 66033772 

P/a Het Lint 74 - 4691 DK - THOLEN 

 

 

Adop’t dont Shop & Dont buy if shelter animals die. `

En daar staan wij als stichting volledig achter.

 


Hartelijk dank voor uw aandacht,

met  diervriendelijke groet,

Bestuur Stichting Friends4staydogs
Ina Mulder - Tessa Meissen - Thea de Ron