WIE  ZIJN  WIJ?


Wij  zijn  STICHTING  Friends4Straydogs!

 

Wij zijn een kleine, maar zeer bedreven stichting met 3 actieve vrouwen en lieve  vrijwilligers die ons werk ondersteunen.

 

 

Bestuurslid Ina Mulder en teamleden Thea de Ron en Tessa Meissen vormen de stichting. Drie dames een zeer groot hart voor ongewenste honden en katten, die onder erbarmelijke omstandigheden leven, ongewenst zijn waarvan vele belanden in gemeente asielen, de zogenaamde dodingsasielen, of als oud vuil wordt achtergelaten op straat, bos, bouwplaats enz.


Wij zijn de trotse baasjes van rescue-honden en zeer betrokken bij het honden en katten leed in Nederland en Roemenië. 

Hoe zijn wij hier toe gekomen?

 

Maar liefst meer dan 70% van de honden populatie in Nederland is afkomstig vanuit deze industrie, waarin teefjes worden uitgebuit geen daglicht zien…… Lichamelijk op zijn na 3 a 4 jaar alleen maar zwanger te zijn geweest….en worden gedood…. Wil je dit als dierenliefhebber?

Is dit liefde voor honden? Neen……
Er zijn vooroordelen over rescue-honden echter juist deze personen vergeten dat wellicht hun prachtige bulletje of labrador zonder stamboom, afkomstig is uit deze industrie en illegaal is geïmporteerd,
is geboren uit een uitgebuite moederhond met wellicht gezondheidsproblemen……


Helaas is dit de realiteit…..

 

 

Onze stichting bemiddelt honden en katten.
De dieren voldoen aan de Europese wetgeving met betrekking tot gezondheid en vervoer.


Wij bemiddelen niet zomaar even een hond of kat.


Wij ervaren dat adoptie van een hond toch te vaak wordt onderschat en vaak niet de juist begeleiding krijgt of er is te weinig tijd is voor de hond binnen het gezin.

 

Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit.
Ook “na-zorg (begeleiding en tips aan de adoptanten), tijdens het proces van acclimatiseren van de rescue-hond,
binnen het nieuwe gezin behoort hiertoe.


Vanuit ons hart is Stichting Friends4Straydogs geboren .

Ik hoor u denken: “De asielen zitten hier toch ook vol?”
Is dat werkelijk zo? In de Randstad en Brabant zijn asielen gesloten vanwege te weinig aanbod van vooral honden. Daarnaast is het grootste gedeelte van de asielhonden van risico rassen/kruisingen die de gemiddelde Nederlander liever niet wilt adopteren. Er zijn zelfs asielen in ons land die bewust honden van over de grens bemiddelen, vanwege te weinig aanbod.

Het grootste gedeelte van onze adoptanten zijn families die binnen het asiel niet een leuke hond kunnen vinden en absoluut geen hond vanuit de brood-fok industrie willen aanschaffen.


Ieder jaar vindt er een onderzoek plaats naar de samenstelling van de hondenpopulatie binnen Nederland uitgevoerd door Stichting Animal Foundation Platform. Ook in 2017 is dit onderzoek uitgevoerd waar rescue-stichtingen zoals de onze, asielen in Nederland, Raad van Beheer (uitgifte stamboom voor honden), aan meewerken.
Dan zijn er uiteraard nog de pretnestjes.

En wat blijkt, bijna 70% van alle honden in NL is afkomstige uit de commerciële broodfok, nog geen 8% is rescue- hond vanuit het buitenland.

 

Stichting Friends4straydogs

KvK 66033772 

P/a Het Lint 74 - 4691 DK - THOLEN 

 

Adop’t dont Shop

&

Dont buy if shelter animals die. 

En daar staan wij  dan ook als dierenliefhebbers volledig achter.