Home » Waarom een Rescue-hond?

WAAROM EEN RESCUE HOND UIT HET BUITENLAND?


"De asielen zitten hier ook vol"    
Is dat werkelijk zo?


Elke hond in een asiel is er één teveel, laten we dat voorop stellen. Iedereen die voor een 'tweede kans' hond gaat, of die nou uit een binnen-of buitenlands asiel komt, koopt in ieder geval geen hond die puur voor het geld gefokt is. 

Een globale rekensom leert dat er op een willekeurig moment rond de 1000 honden in de ongeveer 100 asielen (rond de helft van de Dierenbescherming, de rest is een particulier asiel) zitten in Nederland. Een gemiddelde van 10 honden. Uiteraard kunnen er in de praktijk in het ene asiel best 18 honden zitten en in het andere asiel 2.

 

De situatie rondom asielkatten is trouwens veel nijpender dan die van de honden, maar we richten ons nu alleen op honden. Zo'n 90% van de honden worden weer geplaatst. Een resultaat waar we trots op mogen zijn. Wie ooit in een buitenlands asiel is geweest, waar soms wel 500 honden zitten, waarvan een groot aantal zal sterven en nooit een eigen baasje krijgt, zegt nooit meer dat de asielen hier vol zitten. 

In een aantal van de Nederlandse asielen zitten ook buitenlandse honden te wachten voor plaatsing.

 

Dit is omdat de asielen te weinig Nederlandse honden hebben zitten (ja dat is echt waar) en omdat het aanbod honden niet matcht met de vraag (leuke gezinshond). Iedereen mag een eigen mening hebben over wel of geen buitenlandse honden hier naar toe halen, maar laten we de discussie wel voeren op basis van feiten. En een feit is dat de asielen in het algemeen niet vol zijn.

Foto:
Gitta waarschijnlijk achtergelaten omdat zij zwanger was in de Public Shelter. In onze opdracht gered en opgevangen door 1 van onze contacten in Roemenie. Daar bleek Gitta drachtig te zijn, alleen haar dochter 'Lotje" heeft het gered, zij is ondertussen bemiddeld. Gitta is gesteriliseerd en zal nooit meer ongewenste pups krijgen. Ook mama Gitta is ter bemiddeling.

 

Foto: Fokteefjes in kleine hokjes...Leven in ontbering alleen voor het produceren van "Look a Like pups" Medische zorg ontbreekt in de meeste gevallen, pups worden te vroeg bij de moeder vandaan gehaald en illegaal getransporteerd naar de potentiële klanten...... Uitbuiting voor geld....... KIEST U HIER VOOR? 

 

Graag willen wij opmerken dat rond de 80% van de honden die in NL worden aangeschaft, pups zijn vanuit de illegale broodfok industrie..... Pups leveren meer geld op dan vleesvarkens. De dieren worden erbarmelijk gehuisvest.....De ouders zijn met 3-4 jaar versleten en worden bruut gedood.
De pups komen illegaal de grens over....... Wilt u dit steunen?
Vooral de mode honden zonder stamboom komen ven dergelijke fokkerijen.
Denk aan buldoggen, Labradors, huskies, akita's, chihuahua's, boomers, en ga zo maar door.....

 

Waar kiest u voor? Juist daarom bemiddelen wij kansarme ongewenste honden gered door echte hondenliefhebbers uit de berm, op de weg, bouwterrein of uit een vreselijk dodingsasiel.

 

De situatie binnen de zogenaamde Public Shelters (gemeentelijke asielen ook wel dodings-asielen) kunnen wij ons niet voorstellen...... 

 

Foto: Pufi een sociaal hondje, die dreigde op straat te belanden na overlijden van zijn baasje.

Foto: Pufi een sociaal hondje, die dreigde op straat te belanden na overlijden van zijn baasje.

 

Deze dieren zijn niet commercieel gefokt, maar zijn slachtoffer van onverantwoordelijk menselijk handelen.
Een hond is een hond, waar ook geboren.
Onze bemiddelingshonden hadden eerst pech....totdat zij werden gered door 1 van onze contacten
Anders waren zij een vreselijke dood gestorven...


Waar kiest u voor? Een broodfok-pup, vaak niet voorzien van de verplichte entingen..... voorzien van vals  paspoort in Nederland of België ingevuld door corrupte dierenartsen/handelaren?
Waar veel geld mee wordt verdient, zonder het welzijn van de honden in ach te nemen.

Of een kansarme pup/volwassen hond, gered en opgevangen door echte hondenliefhebbers, voorzien van de verplichte entingen, met veel liefde omringd en pas op transport met de juiste leeftijd en volgens de regels,
nadat de pup gezond is verklaard ter plaatse,
door staats-erkende dierenarts.

 

Gaat u voor een goedkope, "look a like  rashond", afkomstig uit de malafide broodfok industrie?
Of volgt u echt uw dierenhart en adopteert u een kansarm dier, ongewenst.....die voldoet aan de regels.
Aan u de keuze.


Velen hondeneigenaren beseffen niet wat er speelt binnen de hedendaagse commerciele fokkerij.....
Daarom vragen wij u, als serieuze en echte hondenliefhebber, deze informatie te delen. 

Zo willen wij dierenleed verminderen.
Onze hondenliefde is grenzeloos!


Bestuur Stichting Friends4Straydogs