E-mail voor nieuwe baasjes


Beste Nieuwe Baasjes van een rescue-hond,

 

Hierbij sturen wij u zeer belangrijke informatie in verband met de aankomst van uw hond aanstaand weekend.

Wij vragen u deze informatie goed te lezen en ook  daadwerkelijk toe te passen met uw rescue-hond.

 

Uw hond  dient te acclimatiseren. Na aankomst bij u thuis, laad u de bench vanuit de auto in uw woning, zorg dat deuren en ramen gesloten zijn. Ook uw andere hond(en) en Kat(ten) dienen niet in  de buurt te zijn van de nieuwe hond. Hoe u de kennismaking kunt doen staat ook duidelijk omschreven binnen onze Handleiding.

Wij wijzen u er nogmaals op dat de hond zeer veel stress ervaart tijdens de reis en aankomst, en nog niet begrijpt wat hem overkomt.
Daarom is  veiligheid zeer belangrijk om ontsnapping te voorkomen. Deze onderwerpen zijn  uitgebreid met u besproken, zowel tijdens de telefonische intake als tijdens het huisbezoek door onze vrijwilliger. 

Wij vermelden dit niet voor niks, wekelijks ontsnappen honden nog maar net bij de nieuwe baasjes door nalatigheid, gebrek aan inzicht, te veel prikkels en geen gebruik van het veiligheidstuig.  

Een hond kan door angst en/of stress in de overlevingsmodus raken. 
Precies wat een hond ervaart bij aankomst in Nederland.

 

" Eerst rust voor de hond en laat de hond dan ook met rust"

 

 

Tijdens de overlevingsmodus, de naam zegt het al, wilt de hond overleven, weg van de angst, het onbekende, een spanningsveld voor ontsnappingen wordt nu snel geactiveerd. Op dat moment reageert de hond niet meer op u, kan geen andere informatie opnemen en is ook niet train-baar en reageert zeker niet op correcties. Deze situatie willen wij voorkomen.

Vandaar dat veiligheidstuigjes en dubbel aanlijnen verplicht zijn tijdens het proces van acclimatiseren (3 maanden), alsmede ons stappenplan omschreven binnen de Handleiding Rescue-hond.

 

Ook al lijkt uw nieuwe maatje relaxed, in zijn koppie is hij dit werkelijk niet!
De hond laat alles gebeuren maar dient het wel te verwerken.


Het is niet voor niks dat wij deze tuigjes speciaal laten maken en verplicht stellen, alsmede het dubbel aanlijnen, zeker de eerste 6 weken vragen wij u dit toe te passen. In sommige situaties zelfs langer (denk aan extreem angstige honden) Na de 6 weken vragen wij u alsnog het veiligheidstuig te blijven gebruiken, immers u weet nog niet voor welke nieuwe prikkels de hond angstig kan reageren. Er is nog geen vertrouwensband met u opgebouwd.  Daarom blijf alertheid en veiligheid noodzakelijk. 


De gebruiksaanwijzing van het Cowie Veiligheidstuig kunt u lezen op onze website.
Ook deze informatie is van groot belang en daarom vragen wij u ook deze informatie goed te lezen en toe te passen bij uw rescue-hond:


Dit tuig is zeker nodig als de hond voor het eerst nieuwe situaties ervaart, ook na het acclimatiseren. Bijvoorbeeld voor het eerst mee naar het strand, of tijdens vuurwerk (Jaarwisseling) is dit tuig een handig hulpmiddel om ontsnappingen te voorkomen mits u het tuigje goed bevestigd, aan de hond en u zelf.

Onze Handleiding Rescue-hond is speciaal voor u samengesteld als hulpmiddel tijdens dit proces en daarom vragen wij u deze Handleiding ook daadwerkelijk toe te passen. Ons team heeft jaren lange ervaring met opvang, begeleiding en bemiddeling van rescue-honden. 

Het handigste is als u de Handleiding uitprint en ophangt/legt op een zichtbare plaats zodat u altijd de informatie bij de hand heeft en nogmaals even kan inkijken. 


De handleiding bestaat uit hoofdstukken met stappenplan, wij vragen u dan ook deze omschreven stappen, met geduld te doorlopen en hier de tijd voor te nemen. Het acclimatiseren duurt gemiddeld rond de 3 maanden. Een band opbouwen met uw hond, 1 jaar. Hierbij de link:
https://www.stichting-friends4straydogs.nl/handleiding-rescue-hond-1



Wellicht vindt u onze informatie 'betuttelend of onnodig" doch wij zijn een verantwoordelijke stichting die alleen maar het beste wilt voor de honden en u als baasje. Wij zijn een betrokken team die vanuit ons hart dieren helpt redden en bemiddelt. Het zou van de zotte zijn dat een hond in Roemenië wordt gered van een wisse dood en in NL/Belgie door nalatigheid ontsnapt en om het leven komt.....  

Helaas de trieste realiteit die iedere week weer plaatsvindt. Vanuit onze stichting is er alles aangedaan u de juiste informatie te verstrekken over veiligheid en acclimatiseren. Echter u als nieuwe baasje bent hiervoor zelf verantwoordelijk onze adviezen te hanteren.


==============================================================================

Komt het toch voor dat u tegen een probleem aanloopt, meestal gerelateerd aan te veel prikkels voor de hond ,waardoor een reactie ontstaat, Zoals angst voor die andere hond, uitvallen naar bezoek, angst  of uitvallen naar bijvoorbeeld vrachtwagen/vuilniswagen/fietser, zijn enkele voorbeelden.

Ga dan een stapje terug binnen ons Stappenplan in de Handleiding Rescue-hond duidelijk omschreven.
uw hond is er op dat moment  nog niet aan toe. Immers de hond ervaart stress door de nieuwe prikkels, zijn emmertje loopt over.

Beter is om stress te voorkomen en de opgebouwde stress bij de hond eerst te laten dalen.
Vergis u niet, het kan 48 uur duren voordat het stress-niveau van uw hond is gedaald, hou hier rekening mee!


  • Doseer iedere nieuwe ervaringen voor de hond en bouw dit op in kleine stapjes. 
  • Dwang werkt niet en vertraagd het proces van acclimatiseren. Niet fijn voor uw hond en ook niet fijn voor u als baasje. 
  • Rust, Geduld en Inzicht (openstaan voor advies en dit ook daadwerkelijk opvolgen) zijn essentieel.
  • Stress op stress veroorzaakt chronische stress, waaruit angst en ongewenst gedrag van uw hond kan voortvloeien. U begrijpt, dat willen wij ten alle tijden voorkomen. Een goede start is het halve werk. Volg nauwkeurig onze Handleiding Rescue-hond en leer de stress signalen van uw hond herkennen.


Realiseer u dat de begeleiding van een rescue-hond nu eenmaal tijd en geduld vraagt van u en uw gezinsleden.

================================

 

NAZORG:


Zodra u toch  tegen een probleem aanloopt, stuur ons dan een email met uitleg/ omschrijving van uw probleem.

  • Graag vernemen wij van u, waar precies en wanneer  het probleem ontstaat. 
  • Hoe lang loopt u met de hond, hoe vaak en hoe lang (tijdsuur).
  • Welke activiteiten onderneemt u met de hond, hoevaak en hoelang (tijdsduur)
  • Binnen 48 uur ontvangt u van ons een reactie, dit kan zijn uitleg en tips of aanvullende vragen van ons team, om zo een beter beeld te verkrijgen van het probleem.
  • Mocht uw vraag voor ons team reden zijn  om dit voor te leggen aan een goede hondencoach/ gediplomeerde gedragsdeskundige, dan geven wij dit aan en met u bekijken wij wat de beste optie is voor uw hond. Vergis u niet niet iedere zogenaamde gedragsdeskundige heeft voldoende inzicht. Helaas mag iedereen zicht in NL zo noemen.
  • Is er een probleem op het moment dat de hond langer dan 3 maanden bij u is en wij ontvingen tussentijds geen vragen en/of up-date's over de hond, dan verwijzen wij u door naar een erkend gediplomeerde honden-gedragskundige/hondencoach,
    met een passende methode  die aansluit bij onze visie.
  • Wij bedoelen hier mee, iemand met inzicht en geschikt voor het begeleiden van  rescue-honden. Tevens werkzaam volgens de nieuwste inzichten mbt hondengedrag, activiteit en stress bij honden, vanuit de psychologie van de hond, niet dwangmatig en zonder forceren.

Aanrader:


Leuke en nuttige informatie voor u en uw nieuwe maatje kunt u vinden en lezen in onze speciale Facebookgroep "Nuttige info voor adoptanten Friends4Straydogs".  Veel informatie over stress, dominantie theorie, enz, enz. Allen volgens de nieuwste inzichten. 
Wij informeren u graag door middel van deze pagina over belangrijke onderwerpen waar u tegenaan kunt lopen en als nuttig naslagwerk, met zoekfunctie.

Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan:

"Nuttige info voor adoptanten Friends4Straydogs"


==============================================================

Nogmaals "zeer belangrijke punten" op een rij:


De eerste 10 dagen:

  • De eerst dagen na aankomst, minimaal 48 uur,  alleen RUST, dus geen wandeling buiten de tuin!
  • Daarna alleen even naar buiten voor een plasje en drolletje, dus geen wandelingen!
  • Toezicht, laat de hond niet alleen in huis of in de tuin.
  • In de tuin, met veiligheidstuig aan en aangelijnd!!
  • Niets forceren


Pas na deze 10 dagen gaat u rustig aan stapje voor stapje mbv onze Handleiding Rescuehond de wereld voor de hond een klein beetje groter maken, zonder dwang. Laat uw nieuwe maat je op zijn/haar eigen tempo de nieuwe omgeving verkennen, daarmee bedoelen wij veel snuffelen en ruiken. Laat dit toe, uw hond leert mbv de neus nieuwe prikkels herkennen en verwerken in de hersenen.

De eerste 3 weken;

  • Geen bezoek
  • Niet op bezoek gaan met de hond
  • Leer de stress signalen herkennen van uw hond, voorkom overprikkeling en stress op stress
  • Hanteer het stappen plan omschreven in de "Handleiding Rescue-hond" neem de tijd forceer niets.
  • Geduld is het sleutelwoord voor een succesvolle acclimatiseren van uw nieuwe hondenmaatje



Heel veel succes met  de begeleiding van uw nieuwe gezinslid. 

Wij kijken uit naar de up-date's over u en uw rescue-hond!

 


Heeft u een vraag , neem dan gerust met ons contact op.

 

 

================================================================================

 

 

REGISTRATIE CHIPNUMMER VAN UW HOND:

Uw hond dient op de dag van aanvang reis naar u, geregistreerd te staan op "UW NAAM en ADRES".
Hij/zij is immers uw hond, die officieel volgens de Europese wetgeving wordt vervoerd.

Daarom dient u  het chipnummer te registreren via www.ndg.nl 

 

Na de registratie ontvangt u een mail hiervan. Wij vragen u deze mail, naar onze stichting door te mailen,
voor onze administratie en wel voor.......... as.

 

Stichting Friends4Straydogs bemiddeld rescue-honden tussen de geregistreerde eigenaar in Roemenië,

de rescue-er en de nieuwe eigenaar in NL/België  


Uw hond/kat reist volgens het officiële Trace traject, op uw naam naar NL
Het officiële Trace document ontvangt  u bij aankomst van uw hond/kat,
uw bewijs dat uw nieuwe maatje legaal en volgens de officiële regels is gereisd
en voldoet aan de Europese regels mbt gezondheid en transport.


 

CHIPNUMMER:  Begint met 642

PASPOORTNUMMER Onderaan de foto begint met  RO A

GEBOORTEDATUM: