Home » Procedure en werkwijze voor adoptie

ONZE WERKWIJZE

De intake procedure

• U vult online het intake formulier in.

• Ons team bespreekt uw intake-formulier. Wij kijken ten eerste altijd naar de match.
    Past de hond die u wilt adopteren bij u en vinden wij u of uw situatie geschikt voor de hond.
    Zodra wij hier uit zijn, krijgt u een reactie per e-mail van ons.

• Wanneer uw intakeformulier positief bevonden is, volgt er een telefoongesprek.
    Hiervoor maken wij met u een "Bel-afspraak"

• Na een positief telefoongesprek, wordt er een huisbezoek ingepland met een van onze vrijwilligers. Ivm Covid 19 werken wij momenteel met video's en video verbinding.

• Na een positief huisbezoek/video verbinding,  gaan we de hond voor u reserveren en volgt de adoptieprocedure.

De adoptieprocedure

Zodra de hond voor u gereserveerd is moeten er een aantal zaken geregeld worden om de hond naar Nederland te laten reizen.

• U dient de onkostenbijdrage voor de betreffende hond uiterlijk 10 dagen voor de aankomstdatum in Nederland aan de stichting (per bank) te voldoen.

De onkostenbijdrage bestaat uit:

• Reserveringskosten/reiskosten (hond: € 125,-, Kat: € 95,-)
  • Medische kosten (vaccinatie's,  controle healthcheck, (honden ouder dan 1 jaar tevens sterilisatie)).
  • Opvang-kosten ( voer, onkosten gastouder/ verzorger, brandstof naar dierenarts etc.)
  • Ontworming, anti- parasiet behandelingen
  • Paspoort en aanbrengen chip.

Na de procedure:

• Wij streven ernaar dat de hond/kat binnen 14-21 dagen na het huisbezoek naar Nederland afreist.

• U dient uw hond op de aankomst dag zelf op te halen op het meetingpoint
    Regio Tilburg en soms regio Kerkrade
    Uiteraard informeren wij u ruim op tijd.

Het meetingpoint is afhankelijk van de transporteur waar wij op dat moment,
    voor desbetreffende  transport mee samenwerken.
    Mede afhankelijk van verblijfplaats/gastouders en de route naar Nederland toe.

• Wanneer de hond door bepaalde omstandigheden (bijv. vakantie, verhuizing, etc. ) op een later moment, op uw verzoek,  naar Nederland reist, dan is het in sommige gevallen in overleg toch mogelijk om de hond  te reserveren.

U dient dan wel een reservering-bijdrage, (dit zijn de reiskosten van de hond/kat)  aan de stichting te voldoen.
    Deze bijdrage wordt in mindering gebracht op de onkostenbijdrage.

Tevens vragen wij u dan een kleine bijdrage van € 1,50 per dag, voor voer en verzorging van uw hond, binnen de opvang. Deze regeling is alleen van toepassing als de hond niet de eerst volgende geplande reisdatum mee kan reizen.

• Wij verwachten van de nieuwe baasjes een goede voorbereiding.
    U bent immers verantwoordelijk voor de verzorging, maar ook de begeleiding van de hond.
    De hond dient te acclimatiseren binnen de nieuwe situatie.
    We gaan er van uit dat u goed op de hoogte bent van de Handleiding Rescue Hond
    voordat u uw hond ophaalt.

De aankomst van de hond/ kat

• Tijdens de overdracht van de hond ontvangt u het paspoort en ook het officiële trace-document. Dit is het bewijs dat uw hond/ kat volgens de Europese regelgeving naar Nederland is gereisd.

• Bij annulering van betreffende hond of kat na de procedure (dus na het huisbezoek wel/niet online en na verzending van de reserverings e-mail), op het moment dat de reis naar Nederland door de stichting reeds is gereserveerd, zijn wij genoodzaakt de reserveringskosten aan u door te rekenen. Immers de hond of kat is voor u gereserveerd en reist in uw opdracht en met uw toestemming naar Nederland, voor u.

Belangrijke informatie

• Stichting Friends4Straydogs werkt alleen samen met gecertificeerde en ervaren dierentransporteurs

• Alle bemiddelingshonden zijn klinisch onderzocht door gediplomeerde dierenartsen.

• Alle bemiddelingshonden voldoen aan de Europese richtlijnen met betrekking tot gezondheid vaccinaties en vervoer naar Nederland

• De 'onkostenbijdrage'  voor de hond/ kat is uw bijdrage voor de kosten die zijn gemaakt en is daarom geen koopsom.

• De 'onkostenbijdrage' is inclusief verplichte vaccinaties, medische checks, Europees paspoort, aanbrengen chip, ontwormen, anti-parasiet behandelingen, sterilisatie/ castratie honden ouder dan 1 jaar/katten ouder dan 8 maanden, opvang kosten tot  maximaal 21 dagen na het huisbezoek.

Onkostenbijdrage Hond
Pup/ jonge hond t/m 1 jaar € 355,-
Volwassen hond t/m 4 jaar € 355,-
Volwassen hond 5 t/m 6 jaar € 295,-
Oudere hond vanaf 7 jaar € 225,-
De onkostenbedrage per hond kan afwijken, dit staat dan vermeld in de tekst.
Kosten verplicht veiligheidstuig
Maat XS - S € 30,00