HOME » * HANDLEIDING RESCUE-HOND 2022 * » De AANKOMST van uw Rescue-hond

De AANKOMST van uw Rescue-hond

WAT heeft u NODIG voor de hond?:

• Een stevige halsband met gesp sluiting, dus GEEN kliksluiting.

• 2 soepele lijnen met lengte verschil, als voorbeeld 140 en 150 lang.

• Anti ontsnapping- veiligheidstuigje, deze ontvangt u voor de aankomst, per post.

• Hanteer onze uitleg voor goed en veilig gebruik van dit veiligheidstuigje

• Lees onze eerste belangrijke hoofdstukken binnen deze Handleiding nog een keer goed door.

• Voor de aankomst van uw hond, ontvangt u een mail met belangrijke informatie.

De hond wordt volgens de aangepaste wetgeving (november 2021) bij u thuis gebracht door ons officieel Trace dierenvervoer, waar onze stichting nauw mee samenwerkt.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid, deze zijn verplicht:

• UBN
    • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit
    • KVK

• U wordt ruim op tijd geïnformeerd over de aankomsttijd.
        De aankomst is meestal in het weekend. U dient het volledige weekend beschikbaar te zijn.

Let op: Vertraging is mogelijk, maar ook een eerdere aankomst is mogelijk

• Uw hond dient binnen 14 dagen verplicht geregistreerd te worden bij uw dierenarts.

• Hiervoor heeft u nodig:

1) Europees paspoort van uw hond of kat
        2) Het officiele Trace document
        3) UBN nummer van onze stichting

De VOORBEREIDING:

• Zorg dat de bench  op een rustige plek in huis staat. Niet in de loop, niet achter een deur, of onder een trap

• Zorg dat er kranten of zindelijkheidsmatjes liggen op diverse plekken in huis waar de hond kan komen.

• Een bakje met wat brokjes staat in de bench en water staat klaar staat, vlak bij de bench

• Controleer of alle ramen en (tussen)deuren goed gesloten zijn.

De AANKOMST

Hier ziet u de bus met climat control en voorzien van Trace vergunning voor vervoer van Honden en Katten in Europa

Inrichting bus. Uw hond wordt thuisgebracht. Er is een gediplomeerde verzorger in de bus aanwezig voor de verzorging van de dieren.

• Na aankomst van de hond, zal deze zelf een plekje uitzoeken.
        De meeste honden vinden een bench een fijne veilige plek.
        Verkiest de hond eerst een andere plek, dan is dit prima.

• TIP:
        Doe over de bench een dekentje zodat de hond de bench
        associeert met een hok, zoals in vele asielen gebruikelijk is, als schuilplaats voor de honden.

•  Laat de hond met rust.
        Dat wil zeggen: NIET op de hond aflopen,
        de hond NIET roepen,
        NIET continue praten tegen de hond.
        Rust = rust

• Ga NIET na de aankomst met de hond, direct naar de tuin
        als de hond GEEN toenadering zoekt bij u.

Al duurt dit enkele dagen, ook hier geldt weer:  Niets forceren, laat eerst de stress van de reis dalen.

Let op de stress signalen van uw hond.

• Indien de hond duidelijk aangeeft te willen ontlasten buiten, DUBBEL AANGELIJND, mag de hond buiten snuffelen en ontlasten.

• SLUIT DE HOND NIET OP IN DE BENCH!
        Ook niet s nachts.

• Zorg er voor dat de hond niet aan stroomkabels kan knagen,
        aan (giftige) planten enz.

• U kunt s nachts een klein lampje laten branden en heel zachtjes de radio aandoen. Zet de (woon-)kamer deur op een kleine kier. Plaats eventueel een (peuter)hekje voor de trap.

• Zorg er voor dat ook s'nachts de voor en/of achter deur op slot zit.  Sommige honden zijn slim en maken met gemak een deur open.

• Sluit de ramen.

• Indien u een kattenluik heeft, sluit deze hermetisch af zodat de hond niet via dit luik naar buiten kan ontsnappen. Menig hond, ook van groter formaat is zo ontsnapt...

Vanuit ons wordt er alles aan gedaan de dieren zo veilig mogelijk aan u over te dragen en u goed voor te bereiden.

Per jaar ontsnappen er alleen al in Nederland rond de 350 rescue-honden, door geen goede voorlichting, nalatigheid nieuwe baasjes, gebrek aan inzicht, angst of overprikkeling(stress), dit binnen het acclimatiseringsproces.

Dit willen wij ten alle tijden vermijden.