Home » HANDLEIDING RESCUE-HOND 2021 » De AANKOMST van uw Rescue-hond

De AANKOMST van uw Rescue-hond

De procedure is afgerond en de reis is besproken. Ondertussen heeft u de mail met hierin de aankomstdatum van uw hond ontvangen.

Wat neemt u mee naar de aankomstlocatie?

• Een bench voor een veilige overdracht (verplicht).

Tevens voor veilig vervoer in de auto naar huis.

Maar ook eenmaal aangekomen om de hond veilig, in de bench,  naar binnen te tillen.

TIP:
Leg op de bodem van de bench een oud dun dekentje of badlaken, die na een ongelukje weggegooid mag worden.

• Een stevige halsband met gesp sluiting, dus GEEN click sluiting. ook via de stichting verkrijgbaar en te koop.

• 2 soepele lijnen met lengte verschil, als voorbeeld 140 en 150 lang

• Water in flesje en klein waterbakje, voor het geval de hond dorst heeft.

• Tijdens de aankomst van uw hond of kat is altijd een teamlid aanwezig.

• U wordt ruim op tijd geïnformeerd over de aankomsttijd. De aankomst is altijd in het weekend.

• Voor de aankomst ontvangt u belangrijke informatie.

• Het verplichte veilligheidstuigje, ontvangt u tijdens de aankomst alsmede uitleg hoe deze te gebruiken. Deze informatie is ook hier in de Handleiding te lezen.

• Rij direct naar huis, zonder tussenstop. Laat de hond in de bench, ga niet de hond tussentijds uitlaten onderweg naar huis.

• Indien u een korte plas-pauze voor uzelf dient te maken. Laat de hond in de auto samen met uw mede passagier. Maar doe dit alleen indien strict noodzakelijk!

Vanuit ons wordt er alles aan gedaan de dieren zo veilig mogelijk aan u over te dragen en u goed voor te bereiden.

Per jaar ontsnappen er alleen al in Nederland rond de 350 rescue-honden, door geen goede voorlichting, nalatigheid nieuwe baasjes, gebrek aan inzicht, angst  of overprikkeling(stress). Dit willen wij ten alle tijden vermijden.

• Daarom vragen wij u onze veiligheidsregels en HANDLEIDING RESCUE-hond,  daadwerkelijk toe te passen en te respecteren.
  • Eenmaal thuis aangekomen, tilt u de bench naar binnen en plaats deze op een rustige plek in huis.

• Zorg dat er kranten of zindelijkheidsmatjes liggen op diverse plekken in huis waar de hond kan komen.

• Een bakje met wat brokjes en water  klaar staat, vlak bij de bench

• Controleer of alle ramen en deuren goed gesloten zijn.

• Open daarna voorzichtig de bench en laat de hond met rust. Dat wil zeggen, niet op de hond aflopen, de hond niet roepen. Rust = rust

• SLUIT DE HOND NIET OP IN DE BENCH!
    Ook niet s nachts.

• Zorg er voor dat de hond niet aan stroomkabels kan knagen, (giftige) planten enz.

• U kunt s nachts een klein lampje laten branden en heel zachtjes de radio aandoen. Zet de kamer deur op een kleine kier. Plaats eventueel een (peuter)hekje voor de trap.

• Zorg er voor dat ook s'nachts de voor en/of achter deur op slot zit.  Sommige honden zijn slim en maken met gemak een deur open.

• Indien u een kattenluik heeft, sluit deze hermetisch af zodat de hond niet via dit luik naar buiten kan ontsnappen. Menig hond, ook van groter formaat is zo ontsnapt...

Vanaf dit moment start het acclimatiseringsproces die u in deze Handleiding kunt lezen en opvolgen.