STOFFEL  ( KLEIN/KLEINE middelmaat)

Formaat aanduiding hond:

• 30-40 cm Klein
  • 40-45 cm Kleine middelmaat
  • 45-50 cm Middelmaat
  • 50-55 cm Grote middelmaat
  • 55 en meer Groot formaat

STOFFEL, Prachtig aandoenlijk manneke, houdt van rennen en gek doen
Stoffel is gevaccineerd en gezond verklaard door een goede dierenarts

Bekijk hieronder de video's van Stoffel & zijn vriendinnetjes:

Omschrijving van Stoffel  :

Stoffel is een ontzettend vrolijk en grappig reutje, een knappe kerel die geniet van kleine dingen.
Ondertussen is Stoffel binnen zijn gastgezin een huiselijk leven gewend en draait hij goed mee.

Stoffel houdt ontzettend van spelen, kan ook zichzelf goed vermaken, maar aandacht van het baasje is natuurlijk het allerleukste.

Een gelijkwaardig hondenmaatje, die ook houdt van een potje rennen en gek doen en die een maatje als Stoffel op prijs stelt is een vereiste voor plaatsing

Stoffel geniet van gezelligheid en gezelschap van mensen.
Een iets ruimere tuin zou voor Stoffel ideaal zijn. Hij geniet om een bal te pakken en hiermee rond te rennen.
Stoffel heeft dit echt nodig, in huis is hij een rustig hondje.

Stoffel is een hondje die graag zichzelf wilt zijn, geen hondje om overal mee naar toe te nemen, naar het winkelcentrum/terras of mee op visite is niet aan Stoffel besteed. Wel een heerlijk eigen mandje, een rubber kluifje en zo nu en dan een aai over zijn bolletje.

STOFFEL is nog niet bekend met lopen aan de lijn, ondertussen is er geoefend met het tuigje met hieraan een riem, dit gaat prima.
Het lopen aan de lijn dient binnen een nieuwe situatie, verder geoefend te worden.
Binnen handleiding rescue-hond kunt u lezen hoe dit geoefend dient te worden ** KLIK HIER **

Stoffel heeft tijd nodig om te acclimatiseren, van belang is dat hij deze tijd krijgt en dit op zijn eigen tempo kan doen, onder begeleiding van een lief baasje zonder direct al te hoge verwachtingen van Stoffel

De vacht van Stoffel is door de gastouder, getrimd. Deze was eerder verwaarloosd en vervilt.

Ook met zijn nieuwe kapsel is Stoffel een prachtig en guitig hondje.

Het verhaal van  teamlid Ina en verzorgster Annet

Roosje, Bibi, Fientje en Stoffel zijn in onze opdracht na een tip weggehaald bij een foute broodfokker in Nederland
Deze wilde de kleintjes doodslaan, omdat hij geen zin heeft de hondjes volgens de wetgeving te registeren en kosten te maken.
Gelukkig hoorde dit een contact van onze vrijwilligster en onze stichting schoot direct te hulp

Alle 4 de hondjes waren lange tijd niet goed verzorgd, ondergewicht, gebitjes met veel tandplak en ontstoken tandjes en kiesjes, vacht niet onderhouden........ Ach waarom geld uitgeven aan fokhondjes,  als de pups maar geld opbrengen. Dit is de realiteit ook in Nederland.
Wij zijn blij dat deze 4 kleine hondjes nu veilig zijn en goed worden verzorgd, maar nu nog fijne begripvolle baasjes.

Volgens de tip gever die voor ons contact met de fokker onderhield is STOFFEL  geboren in 2017 *
Echter door zijn slechte conditie tijdens zijn eerste bezoek aan de dierenarts, werd hij hierdoor  ouder geschat,
vandaar de ouder geschatte leeftijd in zijn paspoortje, nav wat de dierenarts zag tijdens dat eerste bezoek
Ondertussen is STOFFEL een vitaal en gezond ventje  en gereed voor zijn nieuwe wel liefdevolle leventje.

De hondjes logeren nu bij ons teamlid en haar dochter, zijn ondertussen gevaccineerd, gechipt, voorzien van Nederlandse paspoortjes, 2x ontwormd, op gewicht, gebit is behandeld, bloedtest orgaanfunctie afgenomen, en is gezond.

Op onze NIEUWS pagina ** KLIK HIER ** op deze website, kunt u het verhaal en foto;s  van deze hondjes vinden.

Bent u dat lieve baasje met geduld en zonder te hoge verwachtingen? Kunt u genieten van ieder stapje dat STOFFEL maakt om een gelukkig hondje te zijn? Dan nodigen wij u uit het intake-formulier in te vullen, zie de blauwe button bovenaan deze pagina

STOFFEL

Geslacht: Reutje
Formaat: Klein (stevig hondje ongeveer 9 a 10 kg)

Leeftijd: Geschat door dierenarts en vermeld in paspoortje geboren in 2015, info via fokker geboren 2017, zie uitleg in de tekst *

Type: Shitzu

Energy level: Gemiddeld/ Hoog

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren

Kan met kinderen: Ja ons beleid  >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke (gezins-)situatie

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst: Nee: Stoffel word alleen geplaatst bij een gelijkwaardig hondenmaatje om mee te rennen en te spelen in de tuin.

Kan met katten: Neen

Gevaccineerd; Ja

Gecastreerd: Ondertussen is Stoffel steriel

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

Is Stoffel niet de hond waar u naar opzoek bent? Bekijk dan zeker ook de andere leuke volwassen honden hier op de website, `
die allen een beter leven verdienen.   * KLIK HIER *

Hoe uitgebreider u de intake invult, hoe beter wij  kunnen beoordelen of u en de hond, een goede match kan zijn.

Voor bemiddeling van rescue-honden werkt stichting Friends4straydogs, altijd met een procedure.

Zodat wij kunnen onderzoeken of u de juiste kandidaat bent voor deze hond.

Een goede match is bij ons ten alle tijden prioriteit voor bemiddeling.

De onkostenbijdrage is:

Kosten castratie 300,00 euro

De onkostenbijdrage is een bijdrage voor de gemaakte kosten voor de hond en geen koopsom.

De onkostenbijdrage is inclusief de verplichte vaccinatie, Europees paspoort, Chip, Medische checks,
Ontworming, Anti-parasiet behandeling, bijdrage in de kosten voor opvang en vervoer naar Nederland.
Honden ouder dan 1 jaar zijn allen gesteriliseerd of gecastreerd, tenzij anders vermeld in de tekst.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid,
dit volgens de nieuwe wetgeving ingaand op 1 november 2021:

• UBN (verplicht)
  • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit (verplicht)
  • KVK (verplicht)