Rosco ( Grote Middelmaat )

Formaat aanduiding hond:

• 30-40 cm Klein
  • 40-45 cm Kleine middelmaat
  • 45-50 cm Middelmaat
  • 50-55 cm Grote middelmaat
  • 55 en meer Groot formaat

DEZE HEERLIJKE LIEVE LOEBES ROSCO GENAAMD, ZOEKT EEN FIJN THUIS MET RUIMTE OM TE SPELEN EN TE LUIEREN

Rosco is gevaccineerd en gezond verklaard door een goede dierenarts

Bekijk hieronder de video's van Rosco:
Zodra er nieuw beeldmateriaal beschikbaar is, plaatsen wij deze zsm hier op de websiteBEGELEIDING JONGE HOND

Omschrijving van Rosco :

Deze lieve grote loebes is gek op mensen. Hij is een grote knuffelkont en houd van menselijke warmte en aandacht.
Met andere honden kan hij goed overweg, maar hij is meer gericht op de mens.

Deze lieverd houd van wandelen en samen spelen.

Voor Rosco zijn wij op zoek naar baasjes die inzicht hebben in dit type hond en weten wat een jonge hond als Rosco nodig heeft.

Die begrijpen dat een jonge hond, vanaf de basis nog het nodige dient te leren binnen zijn nieuwe omgeving.

Lees onze handleiding op de website over de "Begeleiding van de jonge hond", KLIK HIER

Informatie over het acclimatiseren in het algemeen staat uitgelegd binnen de "Handleiding Rescue-hond" ook na te lezen op deze website.

Rosco kan alleen geplaatst worden mits hij voldoende aandacht krijgt, anders is een vrouwelijk vriendinnetje ook prima voor Rosco.
Een heerlijke ruime leefomgeving en tuin waar hij heerlijk kan spelen en genieten van het buiten zijn is een vereiste.

Het verhaal van Rosco (rescuer/verzorgster Crina Maria)

Rosco is achtergelaten in het gemeente asiel waar honden worden gebracht door hondenvangers of eigenaren die van hun hond af willen, om deze te euthanaseren. Crina heeft hem gered  en hem veilig gesteld in haar privé asieltje.

Maar deze lieverd zit in een kenneltje waar niet veel ruimte is, de winters zijn hard en koud voor dit soort honden, beton en koude is geen thuis immers.  Daarom heeft Crina ons gevraagd om voor deze lieverd een lieve baas te zoeken zodat Rosco een mooie toekomst tegemoet gaat.

Heeft u serieuze interesse? Heeft u voldoende tijd en geduld voor de begeleiding voor deze leuke hond?
Dan nodigen wij u uit ons online Intake-formulier in te vullen.
Zie hiervoor de blauwe Button op deze pagina.

Zodra de juiste match voor Rosco is gevonden reist hij met het door ons geselecteerde officiële Trace dierenvervoer naar u toe.

In zijn geboorteland Roemenie heeft Rosco geen schijn van kans op een veilig en beter leven.

ROSCO

Geslacht: Reu

Geboren: 2019/2020 vastgesteld door dierenarts

Type: Prachtige onbekende kruising

Formaat: Grote middelmaat

Energieniveau: Gemiddeld

Kan met kinderen: Ja ons beleid >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke situatie.

Hondenmaatje nodig: Nee mits er voldoende aandacht is, een lief teefje is altijd leuk en gezellig.

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Hoe uitgebreider u de intake invult, hoe beter wij samen met u  kunnen beoordelen of u en de hond, een goede match zijn.

Voor bemiddeling van rescue-honden werkt stichting Friends4straydogs, altijd met een procedure.

Zodat wij kunnen onderzoeken of u de juiste kandidaat bent voor deze hond.

Een goede match is bij ons ten alle tijden prioriteit voor bemiddeling.

De onkostenbijdrage voor Rosco is:  € 395,00

De onkostenbijdrage is een bijdrage voor de gemaakte kosten voor de hond en geen koopsom.

De onkostenbijdrage is inclusief de verplichte vaccinatie, Europees paspoort, Chip, Medische checks,
Ontworming, Anti-parasiet behandeling, bijdrage in de kosten voor opvang en vervoer naar Nederland.
Honden ouder dan 1 jaar zijn allen gesteriliseerd of gecastreerd, tenzij anders vermeld in de tekst.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid,
dit volgens de nieuwe wetgeving ingaand op 1 november 2021:

• UBN (verplicht)
  • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit (verplicht)
  • KVK (verplicht)

Alle honden die onze stichting bemiddeld worden zoals het hoort, bij de nieuwe baasjes thuis gebracht.