LEO ( Kleine Middelmaat )

Formaat aanduiding hond:

• 30-40 cm Klein
  • 40-45 cm Kleine middelmaat
  • 45-50 cm Middelmaat
  • 50-55 cm Grote middelmaat
  • 55 en meer Groot formaat

LEO VRIENDELIJK OUDER MANNETJE, WIE HEEFT HET MANDJE VOOR LEO  KLAAR STAAN BIJ DE KACHEL?

DE WINTER IS INGEVALLEN IN ROEMENIE EN VOOR LEO IS DAT HEEL ZWAAR OM DE KOUDE DAGEN TE DOORSTAAN.

Leo is gevaccineerd en gezond verklaard door een goede dierenarts

Bekijk hieronder de video's van Leo:

Zodra er nieuw beeldmateriaal beschikbaar is, plaatsen wij deze zsm hier op de website

Omschrijving van Leo :

Leo is een heel lief ouder mannetje die graag nog wat gezelschap heeft voor zijn laatste jaren. Een koude kennel doet Leo geen goed, en de winters zijn hard in Roemenië.

Leo is absoluut geen saaie hond, hij wandelt nog graag en een spelletje gaat hij ook niet uit de weg. Maar Leo geniet ook van zijn rust en wil maar wat graag voor die warme kachel liggen.

Leo loopt mee aan de lijn, maar dient na het acclimatiseren bij zijn nieuwe baasje wel weer geoefend te worden.

Voor Leo zoeken wij verantwoordelijke baasjes, die weten en begrijpen, wat de begeleiding en opvoeding van een hond als Leo inhoud.

Die leo in zijn waarde laten en op zijn eigen tijd laten acclimatiseren.

Het verhaal van Leo (Rescue'r/verzorgster Crina Maria)

Leo werd gezien langs de weg met een kap op zijn kop.

Bij nader onderzoek bleek Leo verzorgd te worden door een oudere man, Leo woonde op het fabrieksterrein maar dat werd te gevaarlijk voor hem.

Leo had vele huidwonden en was verzorgd door de man die hem ook eten gaf. Vandaar de kap op zijn hoofd. Maar Leo was in slechte staat en Crina heeft gevraagd of Leo met haar meekon, zodat zij hem kon verzorgen. Want Leo had ook een buikhernia waar hij aan geholpen moest worden. Gelukkig stemde de man toe en zo is Leo in privé asieltje bij Crina terecht gekomen, en heeft hij alle zorg gekregen en krijgt hij deze tot dat er een lief baasje is gevonden.

Leo is een oudere hond en de winters zijn ijskoud in Roemenië, deze lieverd verdien nog een paar jaar een fijn thuis lekker voor de kachel met de kou in plaats van in een ijskoude kennel. Wij hopen dat zijn nieuwe baasje zich snel meld.

Heeft u serieuze interesse? Heeft u voldoende tijd en geduld voor de begeleiding voor deze leuke hond?
Dan nodigen wij u uit ons online Intake-formulier in te vullen.
Zie hiervoor de blauwe Button op deze pagina.

Zodra de juiste match voor Leo is gevonden reist hij met het door ons geselecteerde officiële Trace dierenvervoer naar u toe.

In zijn geboorteland Roemenie heeft Leo geen schijn van kans op een veilig en beter leven.
Daarom is aan onze stichting gevraagd, opzoek te gaan naar een heel lief baasje voor deze lieverd.

.

LEO

Geslacht: Reu

Leeftijd: Geboren ongeveer 2012 leeftijd geschat door een dierenarts

Formaat: Kleine Middelmaat

Type: Onbekende kruising

Energie niveau: Laag/gemiddeld

Sociaal, Ja, dient wel te acclimatiseren

Kan met kinderen: Wij plaatsen Leo niet in een drukke gezin situatie en met kleine kinderen

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst: Ja, of een gelijkwaardig vrouwtje

Kan met katten: ja ( in het begin onder begeleiding )

Gevaccineerd; Ja

Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

Hoe uitgebreider u de intake invult, hoe beter wij samen met u  kunnen beoordelen of u en de hond, een goede match zijn.

Voor bemiddeling van rescue-honden werkt stichting Friends4straydogs, altijd met een procedure.

Zodat wij kunnen onderzoeken of u de juiste kandidaat bent voor deze hond.

Een goede match is bij ons ten alle tijden prioriteit voor bemiddeling.

De onkostenbijdrage voor Leo is:  € 295,00

De onkostenbijdrage is een bijdrage voor de gemaakte kosten voor de hond en geen koopsom.

De onkostenbijdrage is inclusief de verplichte vaccinatie, Europees paspoort, Chip, Medische checks,
Ontworming, Anti-parasiet behandeling, bijdrage in de kosten voor opvang en vervoer naar Nederland.
Honden ouder dan 1 jaar zijn allen gesteriliseerd of gecastreerd, tenzij anders vermeld in de tekst.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid,
dit volgens de nieuwe wetgeving ingaand op 1 november 2021:

• UBN (verplicht)
  • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit (verplicht)
  • KVK (verplicht)

Alle honden die onze stichting bemiddeld worden zoals het hoort, bij de nieuwe baasjes thuis gebracht.