Mia ( Middelmaat )

• 45-50 cm Middelmaat
  • 50-55 cm Grote middelmaat
  • 55 en meer Groot formaat

MIA, MOOI VAN BINNEN EN VAN BUITEN.
 WAAR STAAT HAAR WARME MAND?

Mia is gevaccineerd en gezond verklaard door een goede dierenarts.

Voor Mia zijn wij naarstig opzoek naar een goede match, de winter doet zijn intrede al in Roemenie waardoor de nachten erg koud zijn. Mia slaapt in een buiten verblijf en vanwege haar dunne vacht is dit niet bevordelijk voor haar gezondheid.

Bekijk hieronder de video's van Mia:

Omschrijving van Mia:

Mia is een  hele vriendelijke lieve hond zowel van binnen als van buiten.
Zij is zachtaardig en geniet van aandacht.

Zij is mensgericht en kan prima opschieten met de andere honden binnen de opvang.
Mia is een slimme vriendelijke hond en houdt van wandelen.
Mia is een hond met goede inborst.

Mia heeft een baas nodig die inzicht heeft en waarbij Mia haarzelf mag zijn.
Een baas die bekend is met dit type hond en haar kan begeleiden, binnen haar nieuwe leven.

Ondanks dat Mia prima is  met kinderen wordt zij niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar, dit is dan ook ons beleid.
De ervaring heeft ons geleerd dat honden die nog maar net zijn herplaatst de prikkels en reuring van jonge kinderen niet als prettig ervaren.

Mia loopt goed aan de riem, een hondenmaatje is leuk maar wel een reu.
Maar met voldoende aandacht kan Mia ook als enigste hond worden geplaatst

Kleine hondjes en jonge energieke honden, word Mia zenuwachtig van, zij zijn te druk voor haar.

Bent u het baasje die Mia in haar waarde laat, heerlijke wandelingen met haar gaat maken en haar uitdaagt met hersenwerk?
Mia is namelijk een hele slimme hond, en heeft dit ook nodig en geniet ervan om samen met haar baasje leuke spel activiteiten doen.

Bent u dat ene baasje die samen met Mia een fantastische band wilt gaan opbouwen?
Heeft u voldoende tijd om samen met  Mia dit avontuur aan te gaan?
Dan nodigen wij u uit voor het invullen van ons intake-formulier, zie hiervoor de blauwe button op deze pagina

Het verhaal van Mia: (rescuer/verzorgster Luiza Kupan)

Mia is door Luiza uit het gemeente asiel (doding-asiel) gered nadat zij eerder door haar eerste baasjes, als ongewenst, op de straat  was achtergelaten.

Daarom is aan onze stichting gevraagd, opzoek te gaan naar een heel lief verantwoordelijk baasje voor dit meisje. Een baasje die bekend is met dit type hond.

Zodra n.a.v onze procedure, de juiste match is gevonden, reist Mia met ons geselecteerde officiële Trace dierenvervoer,

naar haar nieuwe familie toe in Nederland.

In haar geboorteland Roemenië heeft dit lieve meisje geen kans op een veilig en liefdevol leven.

Naam: MIA

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Eind 2020 begin 2021

Formaat: Middelmaat

Energie: Gemiddeld

Type: Amerikaanse Stafford

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren

Kan met kinderen: Wij plaatsen Mia niet met kinderen onder de 12 jaar

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst: Ja of met een gelijkwaardig hondenmaatje een reutje

Kan met katten: Nee

Gevaccineerd; Ja

Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

Hoe uitgebreider u de intake invult, hoe beter wij  kunnen beoordelen of u en de hond, een goede match kunt zijn

Voor bemiddeling van rescue-honden werkt stichting Friends4straydogs, altijd met een procedure.

Zodat wij kunnen onderzoeken of u de juiste kandidaat bent voor deze hond.

Een goede match is bij ons ten alle tijden prioriteit voor bemiddeling.

De onkostenbijdrage voor Mia is:  € 395,00

De onkostenbijdrage is een bijdrage voor de gemaakte kosten voor de hond en geen koopsom.

De onkostenbijdrage is inclusief de verplichte vaccinatie, Europees paspoort, Chip, Medische checks,
Ontworming, Anti-parasiet behandeling, bijdrage in de kosten voor opvang en vervoer naar Nederland.
Honden ouder dan 1 jaar zijn allen gesteriliseerd of gecastreerd, tenzij anders vermeld in de tekst.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid,
dit volgens de nieuwe wetgeving ingaand op 1 november 2021:

• UBN (verplicht)
  • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit (verplicht)
  • KVK (verplicht)

Onze bemiddelingshonden worden zoals het hoort, bij de nieuwe baasjes thuis gebracht.