ELVI  ( middelmaat)

• 55 en meer Groot formaat

PRACHTIGE HUSKY DAME  ELVI
Elvi
is gevaccineerd en gezond verklaard door een goede dierenarts

Bekijk hieronder de video's met Elvi:

ELVI mag even spelen uit haar kenneltje, bij wie kan zij spelen in een tuin?

Omschrijving  :

Elvi is een prachtig en heel vriendelijk teefje.
Binnen haar opvang speelt zij graag met haar vriendjes, Tamango en Bonus die ook door onze stichting worden bemiddeld
en op deze website staan. (Klik op de namen voor info over deze 2 leuke reuen)

Elvi is een schat van een hond, zij straalt met haar knappe koppie van oor tot oor en geniet van aandacht.
Zodra de verzorgsters haar kenneltje bezoeken, is zij ontzettend enthousiast, ook dit is husky eigen
Huskies zijn honden die ontzettend genieten van samenzijn met de familie, maar zijn tussendoor ook graag buiten.

Zoals een echte husky betaamd is Elvi een hele slimme dame en speels op de momenten dat zij hier zin in heeft.
Een heerlijke ruime tuin is een must voor dit type honden, maar wel een tuin, die goed is beveiligd,
huskies gaan ook graag zelf aan de wandel als zij hiervoor de kans krijgen.

Huskies zijn Poolhonden, die vallen onder de oertypen, geen ras voor die baasjes die zelf het moment bepalen wat te gaan doen mbt spel en trainingsactiviteiten.  Dit kan je niet afdwingen op het moment, een husky werkt dan zeker niet mee.
Op het moment dat de hond zelf laat zien graag aandacht te willen, is het tijd voor een leuk zoek of speur spelletje.

Huskies zijn niet graag lang alleen thuis en verlangen ook naar een maatje.
Voor Elvi gaat de voorkeur uit naar een speelse reu .

Elvi loopt keurig mee aan de riem. Gezien het ras geven wij het advies Elvi nooit buiten een veilige afgezette omgeving los te laten lopen.
Te vaak gaat dit bij dit ras uiteindelijk niet goed en neemt de husky de benen, de wijde wereld in.

Voor Elvi zijn wij opzoek naar baasjes met enig inzicht in dit ras en ook baasjes die begrijpen dat Elvi een puberende hond is met zo nu en dan bananen in haar oren, die begrijpen dat je met dwangmatige en geforceerde training en omgang juist niks bereikt met dit ras.
Huskies zijn zeker geen honden voor een blokje om, dit ras heeft meer nodig.

Het verhaal van Elvi  (rescuer/verzorgster Crina Maria)

Ons contact Crina trof Elvi aan nadat zij door haar baasjes als ongewenst op straat was gezet, zij had een kip opgegeten,
vermoedelijk omdat zij geen eten kreeg.  Huskies gaan beter niet samen met knaagdieren en kippen
Crina kende de vorige eigenaar van Elvi en nam haar op in haar armzalige asieltje
Maar een husky heeft meer nodig dan een kennel en gaas.

Daarom heeft Crina ons gevraagd om voor Elvi op zoek te gaan naar een passende familie

Heeft u serieuze interesse? Heeft u voldoende tijd en geduld voor de begeleiding voor deze leuke hond?
Dan nodigen wij u uit ons online Intake-formulier in te vullen.
Zie hiervoor de blauwe Button op deze pagina.

Zodra de juiste match voor Elvi is gevonden reist zij met het door ons geselecteerde officiële Trace dierenvervoer naar u toe.
In haar geboorteland Roemenie heeft Elvi  geen schijn van kans op een veilig en beter leven.
Daarom is aan onze stichting gevraagd, opzoek te gaan naar een nieuwe familie.

ELVI

Geslacht: Teefje

Leeftijd: Geschat door dierenarts, geboren medio : Juni/juli 2021

Formaat: Middelmaat

Type: Poolhond- Husky

Energie niveau: Gemiddeld

Sociaal, Ja, dient te acclimatiseren binnen nieuwe situatie

Kan met kinderen: Ja ons beleid  >12 jaar obv ouders/verzorgers, geen drukke (gezins-)situatie

Kan met honden: Ja

Kan als enige hond worden geplaatst:  Gelijkwaardig hondenmaatje, een leuke speelse  reu, gewenst

Kan met katten: Neen

Gevaccineerd; Ja

Gesteriliseerd: Ja

Gezondheidsverklaring door dierenarts: Ja

Hoe uitgebreider u de intake invult, hoe beter wij  samen met u kunnen beoordelen of u en de hond, een goede match zijn.

Voor bemiddeling van rescue-honden werkt stichting Friends4straydogs, altijd met een procedure.

Zodat wij kunnen onderzoeken of u de juiste kandidaat bent voor deze hond.

Een goede match is bij ons ten alle tijden prioriteit voor bemiddeling.

De onkostenbijdrage voor Elvi is:  € 395,00

De onkostenbijdrage is een bijdrage voor de gemaakte kosten voor de hond en geen koopsom.

De onkostenbijdrage is inclusief de verplichte vaccinatie, Europees paspoort, Chip, Medische checks,
Ontworming, Anti-parasiet behandeling, bijdrage in de kosten voor opvang en vervoer naar Nederland.
Honden ouder dan 1 jaar zijn allen gesteriliseerd of gecastreerd, tenzij anders vermeld in de tekst.

Stichting Friends4straydogs voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse overheid,
dit volgens de nieuwe wetgeving ingaand op 1 november 2021:

• UBN (verplicht)
  • Vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit (verplicht)
  • KVK (verplicht)

Onze bemiddelingshonden worden zoals het hoort, bij de nieuwe baasjes thuis gebracht.