ZO WORDEN DE DIEREN VERVOERD


Wij vinden het zeer belangrijk dat uw toekomstige maatje op een zo ontspannen mogelijke manier naar Nederland komt. 

 

Om dit te realiseren reserveren wij de reis, van de door ons bemiddelde dieren,, alleen bij erkende (huis)dieren transporteurs, met zogenaamde Trace, de vergunning om volgens de officiële regels binnen Europa dieren te mogen vervoeren.

 


De kennels in de bus zijn veilig en stevig en er kan onderweg niets gebeuren. Geen losse benches die kunnen schuiven of omvallen. 
Men rijdt altijd met 2 chauffeurs en in sommige situaties is er zelfs een nanny aan boord die constant de dieren in de gaten houdt.
De dieren worden onderweg goed verzorgd.

 

De dieren reizen volgens het officiële Europese erkende "Trace system".  Dat betekend dat de dieren voor de reis nog zijn gecontroleerd door een erkende dierenarts, ontwormt  en in het Trace systeem worden aangemeld.
Deze melding gaat ook naar de Nederlandse overheid, en het bewijs dat uw hond of kat volgens de officiële regels naar Nederland is gekomen.  

Alle dieren die zijn bemiddeld  door Stichting Friends4Straydogs reizen alleen met erkende transporteurs in het bezit van deze vergunning en alle bussen plus het personeel, voldoen aan de Europese regels voor vervoer van dieren..

De bussen zijn voorzien van climat control, de dieren worden uitmuntend verzorgd en reizen volgens het officiële Europese   "TRACES" handelscontrolesysteem. 

Wij streven er naar dat na een positieve procedure uw hond of kat binnen 3 weken naar Nederland reist. 

In de praktijk zijn er 1x per 3 weken en aankomstdatum beschikbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid bij onze vervoerders.