Stichting Friends4Straydogs
Home » LASKA

LASKA (vorheen Lola)

Hoe is het met.............LASKA (voorheen Lola)
Lola werd op straat aangetroffen, zij bleek een sociale, actieve jonge hond.
Ileana benaderde ons (via haar netwerk) en vroeg ons om voor Lola een fijn baasje te vinden. Ondertussen vingen Ileana en haar man Lola zelf op in hun huis.

LASKA woont nu erg gelukkig in Zuid-Holland, samen met haar hondenvriendje en fantastische baasjes! Dank jullie wel voor het bewust kiezen voor een rescue-hond!

"Hallo Ina, Tessa en Tosca,
Het gaat heel goed met Laska. Volgens mij is ze echt helemaal thuis. Laska en Ivanka worden met de dag meer maatjes en met 2 van de 3 katten gaat het ook super goed. De 3de kat die houdt nog afstand. Dit is een poesje die een paar jaar geleden aan is komen lopen en waarvan de eigenaar niet meer is gevonden. Dit is nog wel een beetje een angstig poesje dus misschien heeft die nog wat langer de tijd nodig om aan Laska te wennen.

Laska gaat inmiddels dagelijks mee naar het strand of het bos om te wandelen. Ze loopt daar nu ook los. Eerst met een longeerlijn er aan, daarna met een kortere lijn en nu helemaal los. Ze blijft altijd dicht in de buurt van Ivanka of bij mij. Ze komt direct terug als ik haar roep. Ze houdt mij goed in de gaten dus dat is fijn!

We gaan sinds begin april wekelijks naar de hondenschool. De eerst paar keer mee gelopen in een puppy klasje zodat ze rustig kon wennen aan andere honden, maar daar verveelde Laska zich duidelijk;-) Dus nu lopen we mee bij het G.G. klasje en hier doet ze het echt super goed. Ze vindt het super leuk om samen bezig te zijn en wil niets liever dan begrijpen wat ik van haar vragen en naar me luisteren. Zo leuk! Bijzonder om te zien hoe snel ze dingen oppikt. Ze volgt Ivanka ook heel erg en daar leert ze natuurlijk ook heel veel van.

Toen ze bij ons kwam wilde ze graag alle aandacht voor zichzelf en was ze nog weleens jaloers wij hebben natuurlijk meteen duidelijk gemaakt dat ze onze aandacht moet delen met de overige dieren. In het begin vond ze dat lastig, maar inmiddels wacht ze rustig op haar beurt voor een knuffel of als ze een koekje of eten krijgen. Laska kan mij inmiddels ook wat beter “ loslaten”. In het begin week ze geen cm van mijn voeten vandaan en als ik naar de stal liep en de honden moesten even binnen blijven was ze meteen aan het piepen, maar dit is ook helemaal over. Ze piept niet meer en kan nu ook zelf even rond schooieren of ergens gaan liggen als ik even bezig ben. Een maandje geleden ben ik met Ivanka weer begonnen met behendigheidstraining en dan moet Laska thuis blijven bij Gerard of mijn moeder. De eerst paar keer was er wel paniek dat Ivanka en ik weggingen, maar nu ze weet dat we weer thuis komen gaat ze rustig liggen en wacht ze rustig tot we weer thuis komen. Ze maakt echt enorme stappen vooruit. Ze doet het zo goed! Inmiddels is ze ook echt niet meer weg te denken uit ons leven.

Nou jullie zijn zo weer een beetje op de hoogte van hoe het gaat met Laska. Ik voeg nog een paar foto’s bij.

Tot de volgende update.

Groetjes Miranda"

Adopt don't shop,
Don't buy when shelterdogs die.....